Engedd meg magadnak az öröm pillanatait

  • Gürtler Szilvia
  • június 29, 2016
  • Engedd meg magadnak az öröm pillanatait bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Önfelismerős

Arra gondoltam, ma megragadom az öröm pillanatait, és az öröm érzéséről írok. Arról, vajon mennyire tudjuk megélni a pillanatok szépségét, a létezés boldogságát. Mennyire engedjük meg magunknak, hogy figyeljünk a körülöttünk lévő csodákra, és mennyire mutatjuk meg a világnak, hogy értékeljük ezeket.

Felkeltem reggel, és örültem a napsütésnek, a simogató szellőnek, a virágoknak, az illatoknak, a hangoknak. Örömmel ittam meg a teámat, reggeliztem meg és kezdtem neki a napnak.

Aztán sétáltam a parton, és néztem a kisgyermeket, ahogy boldogan nyalja a fagylaltját. A kutyát, aki gazdája pórázán ugrálva örömének hangos csaholással ad hangot. A fiúkat, ahogy félmeztelenül labdáznak, és közben nagyokat nevetnek. Az idősebb párt, akik horgászás közben egymást érintve ültek csendesen.

Mindezek apróságnak tűnhetnek. Mégis, talán ezek a pillanatok a legértékesebbek. Az élet élvezetét hozzák.

Tarts velem és éld át az öröm pillanatait. Próbáld ki reggel, amikor felébredsz. Legyen ez az első gondolatod: „A mai nap egy új lehetőség. Örömmel fogadom. Örülök a fák susogásának, a víz csobogásának, a párom/gyermekeim hangjának, a csendnek….” Ki-ki aminek. Találj 4-5 olyan dolgot, amit felsorolhatsz. És miközben ezeket sorban végigveszed, mosolyogj.

Engedd meg magadnak ezt a két percet. Utána jöhet a nap megtervezése, az ügyintéznivalók összeállítása, és minden, a szokásos ügymenettel összefüggő gondolatod. Meglátod, az örömpercek után ezeket is másképp látod.

Sejtem, hogy sok a tennivalód. Gyanítom, hogy rengeteg minden pörög a fejedben. Feladatok, határidők, dátumok…. Mégis, tedd meg, hogy megállsz, és megállítod a percet. Csendben nézz körül, és szagolj bele a levegőbe. Tudatosítsd egy pillanatra, amit magad körül látsz.

Megéri. Rendszeres gyakorlással garantált a megnyíló szem és a pillanatok élvezete. Éld meg ezt az örömöt, élvezd a benned rejtőző gyermek boldogságát. Mutasd meg magadnak és a világnak, mennyire értékeled a benned lévő, és a téged körülvevő csodákat.

Sok sikert és öröm-teli perceket kívánok Neked.

Ha pedig van kedved megismerkedni Máltával, és kicsit mélyebben önmagaddal is, akkor válassz egy hetet, amit velem töltesz ezen a csodás szigeten, és gyere inspirációs utazás programomra.

Legújabb bejegyzéseimről a Facebook oldalamon is értesülhetsz.