Tükörbe nézve magadat látod, másokra sugárzol

Tükörbe nézve magadat látod, másokra sugárzol

Nézz bele a tükörbe. Milyennek látod magadat? Vedd végig a külsőségeidet. Szemed formáját, szád ívét, orrod vonalát, szemöldököd hajlását, homlokodat, hajadat, testedet. Ez vagy Te, kívülről.

Most nézz bele mélyen a szemedbe. Csak az egyikbe, legalább 2 percig. Nézd, nézd, és nézd. Bírod még? Közelítesz magadhoz? A belső MAG-odhoz? Ahhoz, aki Te vagy, belülről.

tükörbe

Most milyennek látod magad? Mit mondanál magadról? Mi változott benned?

Most nézz meg egy másik embert ugyanígy. Először kívülről szemléld meg, aztán nézz mélyen a szemébe és koncentrálj arra, amit ott látsz.

A legjobb párban végezni ezt a gyakorlatot. Szavak nélkül, csak a szemeiteken keresztül beszélgetve. Utána meg tudjátok osztani egymással, ki mit látott a másikban.

Tudod mi az érdekes? Amit a másikban látsz, az is rólad szól. A Te szűrődön keresztül értelmezed, és az általad fontosnak tartott dolgokat említed. Ha megkérdezel valaki mást ugyanarról a személyről, nagy valószínűséggel eltérő tulajdonságokat fog említeni, hiszen Ő is a saját szűrőjén keresztül látja.

Azt látja Ő is, Te is visszatükröződni a másikban, ami bennetek megvan. Gondolj bele, Téged hányféle módon láthatnak. Minden ember, akivel találkozol, mást érzékel belőled. Más tulajdonságodra reagál, más belső értékedhez kapcsolódik.

tükörbe

Mi a helyzet veled? Te is azt látod a másikban, amihez vonzódsz. Vagy ami taszít. Ilyenformán mindannyian egymás tükrei vagyunk. És ezekben a tükrökben mi is másképp láthatjuk magunk. Mint a Vidámparkban, ahol az egyik tükörben szélesek vagyunk, a másikban hórihorgasak, a harmadikban a fejünk nagyobb, a negyedikben a lábaink nyúlnak meg, és folytathatnám a sort. Attól mi még tudjuk, hogy milyenek vagyunk. Mégis érdekes meglátni magunkat a másik tükrében, és ugyanígy, tükröt mutatni a másiknak, és megvizsgálni, mi miért látjuk a másikat olyannak, amilyennek.

Mert az új perspektíva mindig segít. Valami olyan többletet ad, ami által felismerhetünk magunkban valami újat. A tükör mutatásával pedig mi is adhatunk valami újat a másiknak.

És hogy mit sugárzunk tovább a kezünkben tartott tükörből? Minden olyat, ami bennünk van. A hiedelmeinket, a szokásainkat, a gondolatainkat, a megértéseinket, a vonzódásainkat. Mindent, amit előzőleg magunkba szívtunk.

tükörbe

Úgyhogy gyűjtsük szorgalmasan a sugarakat, és szórjuk szerteszét mindenfelé.
Kellemes tükörbe nézést kívánok. Gyakorold!

Nézd meg a visszatükrözésről készült videómat is.

Szerző: Gürtler Szilvia

Ha úgy érzed, segíthetem a felismeréseid, keress meg egy coaching beszélgetésre.

Ha pedig van kedved megismerkedni Máltával, és kicsit mélyebben önmagaddal is, akkor válassz egy hetet, amit velem töltesz ezen a csodás szigeten, és gyere inspirációs utazás programomra

Legújabb bejegyzéseimről a Facebook oldalamon is értesülhetsz.