fbpx
Önmegvalósítás

5 reggeli megerősítés, amely segít az öröm átélésében

Több visszajelzést kaptam az “engedd meg magadnak az  öröm pillanatait” bejegyzésem kapcsán, ezért azt gondoltam, hasznos, ha összegzem, mi az a néhány megerősítés, ami segít pozitívan, energiával telve indítani a napod. Nagyjából összefoglalva a kérdések: jó, persze, értem én, meg a csapból is ez folyik, hogy örüljek, de mégis: hogyan, minek?

Az öröm érzése

Azt veszem észre, hogy az igazi öröm váratlanul jön. Amikor nem akarsz, nem várod, akkor egyszerre csak ott van. Megéled a leghétköznapibb, legtermészetesebb, leginkább állandó módon. Megtapasztalod, hogy az élet öröme a reggeli felébredés, a déli napsütés, az esti elcsendesedés.

Ahogyan a madarak napról-napra énekelnek, ahogyan a virágok újra meg újra kinyílnak, ahogyan a természet évszakról-évszakra megújul, ahogyan a kisgyermek pillanatról-pillanatra felnevet, úgy Te is képes vagy pusztán az öröm kedvéért örülni. Az is lehet, hogy már érzed magadban belül, csak még nem tanultad meg felszínre hozni.

A reggel a nap egyik legfontosabb időszaka. Befolyásolja a hangulatodat, az egész napod minőségét. Ezért nagyon meghatározó, hogy reggel milyen képed van magadról, a körülötted lévő emberekről, helyzetekről, a világról.

A vidám, napsütötte kezdéshez íme 5 ébredés utáni megerősítés 

  1. Hálás vagyok a mai ébredésemért.
  2. Örömmel kelek fel.
  3. Köszönöm ezt a napot.
  4. Nyugodt és elégedett vagyok.
  5. Azért élek, hogy boldog legyek.

Ennyitől jobban leszek? – teszed fel a kérdést. Kezdetnek elég ennyi. Ilyen mantrákkal leszel egyre tudatosabb magadra, a világra. Minél gyakrabban elmondod, annál közelebb jutsz ahhoz, hogy azonosulj vele.

(A többi gyakorlatról folyamatosan írok még. Addig is ezt végezd szorgalmasan!)

+ 1 bónusz feladat

A benned lévő belső örömöt tudatossággal tudod felszabadítani. Ezt segíti, ha a reggeli megerősítések elmondását követően még az alábbi kijelentést teszed hozzá: „Most megerősítéseket mondok.”  Mindenféle jelző, vagy értékelés nélkül csak tudatosítod azt a tevékenységet, amit éppen végzel. Ezt megteheted a nap folyamán többször is (pl. most mosogatok, most vasalok, most reggelizek stb…) Ez az egyik legjobb módszer állandóan pörgő gondolataid kikapcsolására.

És ha már igazán rutinosan akarod művelni mindezt, akkor a nap végén írd le, vagy meséld el az egyik olyan történetet, ami veled esett meg, és örömmel töltött el. Valahogy így:

„Ma, tengerben lubickolás közben 3 fiatal fiút figyeltem, akik a vízben játszottak. Tudod, azt, amikor középre beáll egyvalaki, akinek feladata, hogy elkapja a két szélső között repülő labdát. Amikor ez sikerül, helyet cserél a dobóval. Ahogy néztem önfeledt visítozásuk, fröcskölésük, élvezetük, hirtelen nevetni kezdtem. Nevettem, nevettem és nevettem, mert annyira élményteli volt nézni őket.”

Lehet, túl nyálasnak tűnik, mégis, mivel folyamatosan gyakorlom, tapasztalom, kijelenthetem, működik. Nagyon sokat teszel Magadért, amikor a saját jól-létedre koncentrálsz. A nap folyamán úgyis rengeteg egyéb inger, benyomás ér.

Örülök, ha hozzátettem, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Ha úgy gondolod, tudok Neked segíteni, hogy reggelente még energiadúsabb, élettelibb, motiváltabb legyél, nézd meg reggeli inspirációs coaching programom.

Ha szeretnél mélyebb önismeretet, felismeréseket a saját életed vonatkozásában, akkor ajánlom coaching szolgáltatásaimat.

Ha pedig van kedved megismerkedni Máltával, és kicsit mélyebben önmagaddal is, akkor válassz egy hetet, amit velem töltesz ezen a csodás szigeten, és gyere inspirációs utazás programomra

Legújabb bejegyzéseimről a Facebook oldalamon is értesülhetsz.

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör