fbpx
Bizonytalanságból - Önmegvalósítás

7 fontos dolog, amire a bezártság idején ráláthattál

A világ 2020 tavaszán visszavonhatatlanul megváltozott. Nagy valószínűséggel benned is változások történtek a kényszerű bezártság idején. Mert ha nem is kerültél közvetlen kapcsolatba betegséggel, beteggel, közvetetten rád is hatottak a világ eseményei.

Olyan változások történtek, és történnek folyamatosan, amelyekkel a most élő generációk még aligha találkoztak. Talán senki nem tudja megmondani, merrefelé tartunk. Talán senkinek nem is kell megmondani, mert végre eljött az az idő, amikor mi magunk határozhatjuk meg a sorsunkat, és az irányunkat a saját belső iránytűnk segítségével.

Lehetséges, hogy ez a bizonytalanság adja meg a legnagyobb biztonságot számunkra. Megérteti velünk, hogy minden tapasztalás a mi fejlődésünket szolgálja, és minden helyzet azt hivatott megmutatni, mennyi mindent vagyunk képesek megteremteni, újjászervezni. Mert bár kívülről tűnhet katasztrófának a helyzet, a legnagyobb válságok hozzák el a legnagyobb vezetőket, a legélesebb irányváltásokat, és a legtranszformatívabb felismeréseket.

7 dolog, amit a bezártság idején tanulhattál

Természetesen jóval több is van, én most ezeket tartom fontosnak, és kiemelt jelentőségűnek.

1. Megtapasztalhattad, mennyire kreatív vagy.

Az otthon töltött idő megmutathatta, mennyire ötletgazdag vagy, és mennyi mindent képes vagy létrehozni, alkotni. A rohanó világ néha elfedi ezt a belső erőforrást, ám most megmutatkozott, hogy még mindig bőven szunnyad benned alkotói tehetség.

2. Új utakat kereshettél

Nyugalom idején nincs min aggódni, és ugyanúgy nincs miért fejlődni. A válság hozza ki az ötletelést, az útkeresést, hiszen minden idegszáladdal a a megoldásra, a továbblépésre koncentrálsz. Elkezdted felfedezni magadban azokat a képességeidet, amelyeket eleddig kevéssé használtál, vagy elkezdtél újakat megtanulni.

3. Megérthetted, mennyire fontosak a szeretteid

 Azzal, hogy elzártak a találkozások lehetőségétől, megtapasztalhattad, mennyire fontos számodra a szeretteiddel való találkozás, a barátokkal közös programok, vagy a munkatársakkal való állandó kapcsolat. A bezártság idején azt is megélhetted, hogy mennyire fontos (vagy már kevésbé fontos) a társad, gyermekeid jelenléte az életedben, és a tiéd az övékben.

4. Ráláthattál a fogyasztói társadalom értelmetlenségére

Az otthon töltött időszakban kevesebbet költöttél olyan dolgokra, amelyekre tulajdonképpen nincs is szükséged. Megtanultál priorizálni és a helyén kezelni a kívánságaidat.

5. Észrevehetted, hogy kitisztult a levegő

Megérezted, hogy könnyedebben lélegzel, ha kevesebb az autó az utakon, kevesebb a repülő az égen, és hajó a vizeken. Az is sokat lendített a természet megújulásán, hogy mi, emberek, kevesebbet termeltünk és kevesebbet fogyasztottunk. Elkezdted értékelni a csörgedező patakok tisztaságát, a beszívott levegő frissességét, a szellősebb utcákat, tereket.

6. Lelassulhattál

Ez az elején talán nehézséget okozott neked, ha folytatni akartad a pörgő életedet, a rohanást, a megszokott napi rutinjaidat. Aztán szépen lassan talán beleszoktál, lelassultál. Volt időd kicsit önmagadba nézned, más szemmel értékelned a világod.

7. Értékelheted a közösség erejét

A lelassulásban közelebb jutottál a szívedhez. Kedvesebb vagy a szeretteiddel, segítesz a szomszédaidnak, rámosolyogsz idegenekre. Szereted érezni, hogy a közösség része vagy.

Megannyi képesség, felismerés még, amelyeket te éltél át. Megosztod velünk?

A változásnak ereje van, és mindannyiunk felismerései vezetnek el bennünket egy megújuló világba. Egy olyanba, amelyet közösen teremtünk újra magunknak és az eljövendő generációknak.

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy megújulva megtaláld a célodat az élethivatásodat, és ezáltal megéld a bőséget. Az önmegvalósítás útján kísérlek végig az önismerettől az életvezetésen át a szabadságig, hogy eljuss oda, ahova magadat álmodod.  Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok új meglátásokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör