A Manna módszer

A Manna módszer egy olyan egyéni, sajátos módszertan, amelyet azért dolgoztam ki, hogy a coachingot különböző művészeti és racionális elemekkel vegyítve kreatívan segítsem az önismeretedet.  Arra adok gyakorlatokat, megoldásokat, hogy az elméleti spirituális tudást a való életedbe úgy építsd be, hogy azt alkalmazni is tudd. 

A Manna módszer segítségével a kezdeti lépésektől vezetlek el az önmegvalósításodig. Mindezt coaching gyakorlatokat használva, kreatívan, játékosan, a mesék, az alkotás és a  tudatos álmodás rendszerével. 

Hagyd az elméleti ismereteket, kövesd a szívedet és légy az önmegvalósítás mestere!  

Honnan hova?

Coaching tevékenységem során azt tapasztaltam, hogy a beszélgetések, a coaching módszerek egy bizonyos pontig tudnak csak eljuttatni, mert még mindig a tudatos elme dolgozik benned. Ezért olyan kreatív formák felé fordultam, amelyek megnyitják az elzárt szelepeket, és szabadon engedik benned azt a játékos lényt, aki a fantázia, a játék, a mese és az álmok birodalmában elfelejti a napi gondokat, történéseket, és önfeledtté, szabaddá válik. 

Elkezdtem használni, és továbbfejleszteni egyre több kreatív gyakorlatot. Én magam is úton vagyok, ahogy engedem felszabadulni az én szabadon alkotó, álmodó gyermeki lényemet. 

Akkor is megtapasztalod a módszer erejét, ha úgy érzed, benned semmiféle kreativitás nincsen. Egyrészt igenis van. Másrészt ez nem egy művészeti tanfolyam, hiszen én magam sem vagyok sem művész, sem művészetterapeuta. Egyszerűen megnyitom a benned meglévő kreativitás csapját, amelyen keresztül képes leszel önállóan megalkotni az életedet. 

Kreativitás, alkotás

A kreativitás messze nem csak festést, írást, zenét vagy más művészeti alkotást jelent. Sokkal inkább nyitottságot, és más szemléletű gondolkodást. 

A teremtő, alkotó képesség, a kreativitás mindannyiunkban ott van.  Velünk születik, és gyermekként még éljük is. Keressük a szépséget, a  harmóniát, és örömmel teremtünk.

Aztán ahogy növünk, szocializálódunk, egyre inkább elvész ez az örömforrás, és elfojtjuk ebbéli képességeinket. A bennünk élő kreativitás lappang, és elveszíti jelentőségét. 

Ezt az erőt, ezt a szunnyadó tehetséget hívom életre a megérző és beleérző képességed, az intuíciód valamint a tudatod összekapcsolásával. A Manna módszer segít, hogy meghalld a lelked mélyéről érkező üzeneteket, amely meghozza a változást, a harmóniát, az új örömöket és célokat az életedbe.

Az alkotás, és a kreatív folyamat által olyan felismeréseid támadnak, amelyek hatása erősebb bármely racionális önismereti és tudatfejlesztő módszernél.  

Játék, fantázia, mesés világ

Ha elvonatkoztatsz a valóságtól, attól, amit hallasz, látsz, érzékelsz, akkor egészen más dimenziók nyílnak meg számodra. Mint egy gyermek, úgy tudsz ilyenkor játszani, fantáziálni, és szabadon cselekedni. 

Felnőttként már fix nézpőpontjaid vannak, és a múltbeli tapasztalataid alapján alakítod a jövőképedet. És mivel már a múltban sem éltél meg csodákat, ezért a jövőben sem várod azt el, így levágod a számodra elképzelhetetlennek  tűnő dolgokat, a fantázia világába kergeted azokat, és jól rájuk zárod az ajtót. Márpedig a csodás jövőképedet az álmok, a fantázia birodalmából kapod, te mégis a racionalitás talaján akarod megvalósítani.  

A fantáziálással megnyitod a lehetőséget arra, hogy bármi elképzelhetetlen beáramoljon. Így tudsz korlátok nélkül megteremteni egy új életet. Ezért viszlek el újra egy olyan világba, ahol minden lehetséges. Ahol használni tudod a játék, a fantázia, és a mesék erejét. 

A mesék választ adnak minden olyan kérdésre, mellyel életed során szembekerülsz. Ezért  saját problémáid kezelésében is segítséget nyújtanak. A mesehősök megküzdési módjai sokszor útmutatást adnak az életed során fellépő nehézségek és konfliktusok feldolgozásához is.

Álmodozás, álmodás, tudatosítás

Itt lépsz be az álmok és a tudatos álmok világába. Ahogy egyre többet használod a fantáziádat, egyre szélesebbre tárod a spektrumot, amiben gondolkodni tudsz. Ezzel tágítod a jövő teremtési képességedet, és növekszik a szabadság faktorod. 

Az álmodozás konkrétumok nélküli, bármi megtörténhet. Nem összetévesztendő az elképzeléssel, tervezéssel, ahol korlátosan alkotsz meg egy jövőképet. A fantázia birodalmában minden szállal kötődsz ugyan a valósághoz, mégis új perspektívát alkotsz. 

Egyre többet leszel képes fantáziálni, és a fantáziáidat a valóságban megvalósítani, megélni. Érzékelésed kiélesedik, és megtanulod beleálmodni magad az elképzelt, vágyott valóságba. 

Úgy találsz vissza önmagadhoz, és úgy tudod ezáltal megvalósítani önmagadat, ha megtanulsz újra önfeledten játszani, álmodni, és alkotni. 

A MannaClub

Leginkább a MannaClub vált terepévé annak a játékos tanulás és a fantázia alkotás egyvelegéből alkotott módszertannak, amellyel szinte észrevétlenül épülnek be a mindennapjaidba a kreatív megoldásaid. A gyakorlatok elvégzése közben energetizálódsz, és olyan érzékeléseid nyílnak ki, amelyeket racionálisan gondolkodva kevésbé tapasztalsz. Ezek az érzékek segítik a tovább lendülésedet. 

[INSERT_ELEMENTOR id="10586"]

Egyéni coaching üléseimen is használom a mesék erejét, és a fantáziád segítségével az inspirációd, a kreativitásod kibontakoztatásával jutunk el a kívánt megoldásodig.  

 

[INSERT_ELEMENTOR id="8085"]

Csatlakoztál már az ingyenes előadássorozathoz?

Vállalkozói Tudatosság előadássorozat

Üzleti növekedés és Siker

Ebben a 4 részes ingyenes előadás-sorozatban alkalmanként mindössze 1-1 óra alatt rámutatok olyan vállalkozói kihívásokra, amelyek azonosításával magabiztosabban mozoghatsz a vállalkozói létben, és megsokszorozhatod a hatékonyságodat.

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör