Ajándékozd meg magad ma (is) - MannaCoach

Ajándékozd meg magad ma (is)

Ajándékozd meg magad. Vegyél valamit, vagy csináld végre azt, amire igazán vágysz.

Megfogalmaztad már, mit szeretnél leginkább? Meg is osztottad másokkal? Vagy beléd nevelték, hogy illetlenség kimondani – pláne kérni – amire vágysz? Megnyugtatlak – nem az. Bátran közölheted, amit szeretnél., még inkább, ha saját magadról van szó.

Ha tudatosítod és hangosan kimondod, egész biztosan azt kapod, amit szeretnél. Most pedig magadnak ajándékozhatsz. Így te vagy az ajándékozó és az ajándékozott is egyben. Márpedig te tudod legjobban, mire vágysz, úgyhogy mondd ki, és add meg magadnak.

Az ajándékozás öröme

Adni jó. Emlékezz, mennyire örülsz, amikor adhatsz. Az ajándék kigondolásának, kiválasztásának öröme izgalommal tölt el.

Kapni jó. Idézd fel, milyen jó, amikor szeretteid arcán látod az ajándék elfogadásának örömét. Ilyenkor  téged is feltölt az ő mosolyuk.

Most képzeld el, hogy a Te arcod ragyog fel, amint megkapod valamelyik áhított vágyadat. Dupla öröm: adsz és kapsz is. Örül a lelked a jó érzés miatt, amiért ajándékot adtál, és amiatt is, mert érzed a saját örömödet, amiért ajándékot kaptál.

Ne gondolkozz, költs magadra bátran. Megtérül. Az élmény által gazdagodsz, és annak bizonyságával, hogy értékeled magad.

Igazi boldogság tudni, hogy az általad adott ajándékot használod, vagy nap mint nap visszaemlékszel a megélt élményre. Abban is biztos lehetsz, hogy az ajándékod megbecsülésre talált, ez pedig későbbi örömforrásnak is nagyszerű. Egy-egy borongós napon előhúzhatod az emlékképet.

Mi történik benned?

Amikor adsz, tudatosítod, hogy képes vagy rá, módod van rá, megengedheted magadnak. Ez jelenthet tárgyiasult ajándékot, és figyelmet is saját magad felé: elmész sétálni, kirándulni, vagy csak leülsz, megpihensz, odafordulsz a szeretted felé, megfogod a kezét, meghallgatod. Az is ajándék, ha elhívod a barátaidat kirándulni, vagy egy finom vacsorával leped meg őket/magad.

Az ajándék sokat elmond arról az érzelemről, amelyet a megajándékozott iránt érzel. Egyúttal a figyelem kifejezése is. Ennek fényében gondolj csak bele, mikor ajándékoztad meg magad utoljára. Ha tovább megyek a gondolatiságon: mit érzel magad iránt, ha nem ajándékozod meg magad rendszeresen? Mennyire figyelsz magadra?

Próbáld ki, milyen érzés megjutalmazni magad – csak úgy. Kapni egy számodra fontos személytől – saját magadtól. Éld át, hogy fontos vagy magadnak, örömöt akarsz magadnak szerezni, mosolyt fakasztani.

Amikor ajándékozol, öröm hormon szabadul fel a szervezetedben. Elindul, kiteljesedik, feltölti a sejtjeidet. Így az ajándékozással átlényegülsz.

Bátran lepd meg magad minden nap valami különleges meglepetéssel. Olyan napokon is, ami nem névnap, születésnap, évforduló, ünnep stb… Legyen az apróságnak tűnő dolog, add meg magadnak, ha örömet okoz.

És ha minden nap megajándékozod magad, utána már automatikusan adsz a hozzád közel állóknak. Ezzel pedig megemeled az örömszintet magadban és a környezetedben egyaránt. Az ajándékozás és az öröm megélése hálaérzettel tölt el, és felszabadít. Örömmel élő emberként pedig te vagy a legnagyobb kincs nemcsak önmagad, hanem a körülötted lévők számára is.

A mai nap új lehetőség, hogy megtegyél valamit, amire régóta vágysz. Használd ki a lehetőséget arra, hogy végre megengedd magadnak, és elindulj az álmaid felé.

Kívánok örömteli és ajándékokkal teli napokat.

Ha tetszett, olvasd el a kapcsolódó öröm pillanatairól és a megerősítésekről szóló bejegyzéseimet is.

Ha pedig van kedved megismerkedni Máltával, és kicsit mélyebben önmagaddal is, akkor válassz egy hetet, amit velem töltesz ezen a csodás szigeten, és gyere inspirációs utazás programomra

Legújabb bejegyzéseimről a Facebook oldalamon is értesülhetsz.