fbpx
elmúlás, tervezés, teremtés
Életcél

Elmúlás idején van helye a teremtésnek, tervezésnek

Nekem a november, az ősz vége az elmúlás ideje. A lombkoronák lehullását, a nyári meleg tovaszállását, a hűvös, borongós esték és a tél közeledtét jelenti. Még Máltán is előtörnek bennem néha ezek az érzések, holott itt egészen más az életciklus: a fák örökké zöldek, és a tél is inkább tavasz. Mégis, az elmúlás szele néha itt is megcsap.

Különösen akkor, amikor Mindenszentek ünnepe, Halottak napja közeleg.

Ilyenkor emlékezünk az elhunytakra, az életutakra.

Elmerengek néha: vajon milyen nyomokat hagytak maguk után a szívünkben tovább élő emberek? Milyen életet éltek, milyen tetteket vittek véghez? Mennyit valósítottak meg abból, amit elterveztek?

Nehéz ezekre a kérdésekre válaszolni, hiszen ezt csak ők maguk tudhatják igazán, és ők már nem adják meg nekünk a feleleteket. Mégis, hányszor hallhatjuk, vagy gondolhatjuk, hogy a temető az elfeledett, meg nem valósított álmok óriási gyűjtőhelye.

elmúlás, teremtés, tervezés

Megannyi életút, megannyi élethelyzet. És ha a szeretteiket kérdezed, biztos lehetsz benne, hogy a válaszukban elszalasztott lehetőségeken, el nem végzett cselekedeteken keseregnek. „Hiszen még olyan fiatal volt…… még annyi terve volt…… csak most kezdődött volna élete egy új fejezete”….. mondják sokukról.

Nos, te, aki e sorokat olvasod, még itt vagy közöttünk. Tele álmokkal, vágyakkal, célokkal, tervekkel. Olyan elképzelésekkel, amelyek csak a megvalósításra várnak. Hogy haladsz ezekkel? Megtetted már az első lépést? Elindultál már abba az irányba, amerre a szíved húz?  Vagy valami csodára vársz?

A te időd is véges.

Lehet pár nap, néhány hónap, 1 év avagy 50. Előre nem tudhatod. Ezért ébredj minden reggel úgy, hogy a vágyott életed éled. Amikor reggel a tükörbe nézel, köszöntsd a napot örömmel és lelkesedéssel. Élvezd az életed!

elmúlás, teremtés, tervezés

Talán azt gondolod, örülsz, ha túléled a hetet. Nem olyan egyszerű ez neked, hiszen ott vannak a kötelezettségek.

Azt mondod: elkezdeni nehéz.

Hát gyere, és tanulj egy két olyan praktikát, amellyel bőséggel, elégedettséggel teli életet teremthetsz. Váltsd valóra álmaidat, ne hagyd, hogy az elmúlás szele érintse őket, és később a temetőben nyugodjanak.

Várlak szeretettel novemberi teremtés workshopomon. Ugorjuk át a korlátokat, tapasztald meg, hogyan tudsz bőséggel és értékekkel teli jövőt teremteni, életedet örömtelibbé tenni.

Ha pedig máris a tettek mezejére lépnél, és tervezés közben is szívesen pihennél (vagy fordítva? Pihenés közben terveznél? Amelyik tetszik.), akkor várlak Máltára decemberben, hogy vágyadat komolyra fordítsuk, és a megvalósításhoz vezető lépéseket megtervezzük.

Fotók: saját
Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör