fbpx
Önmegvalósítás

Engedd meg magadnak az öröm pillanatait

Ma megragadom az öröm pillanatait. Megélem a körülöttem, bennem lévő szépségét, és a létezés boldogságát. Megnyitom a szemem az engem körülölelő csodákra. 

Ezt a pár soros mantrát minden reggel elmondhatod magadnak.Meglátod, nyugodtabban és örömtelibben indul majd a napod. 

Ahogy felkeltem ma reggel, örültem a napsütésnek, a simogató szellőnek, a virágoknak, az illatoknak, a hangoknak. Örömmel ittam meg a teámat, reggeliztem meg és kezdtem neki a napnak.

Aztán sétáltam a parton, és néztem a kisgyermeket, ahogy boldogan nyalta a fagylaltját. A kutyát, aki gazdája pórázán ugrálva örömének hangos csaholással adott hangot. A fiúkat, ahogy félmeztelenül labdáztak,nagyokat nevetve. Az idősebb párt, akik horgászás közben egymást érintve ültek csendesen.

Mindezek apróságnak tűnhetnek. Mégis, talán ezek a pillanatok a legértékesebbek. Az élet élvezetét, a jelenlét megélését hozzák.

Próbáld ki te is, akár már holnap reggeltől, hogy átéled az öröm pillanatait.. Legyen ez az első gondolatod: „A mai nap egy új lehetőség. Örömmel fogadom. Örülök a fák susogásának, a víz csobogásának, a párom/gyermekeim hangjának, a csendnek….” Ki-ki aminek. Találj 4-5 olyan dolgot, amit felsorolhatsz. És miközben ezeket sorban végigveszed, mosolyogj.

Engedd meg magadnak ezt a két percet. Utána jöhet a nap megtervezése, az ügyintéznivalók összeállítása, és minden, a szokásos ügymenettel összefüggő gondolatod. Sejtem, hogy sok a tennivalód, és talán feladatok, határidők, dátumok pörögnek a fejedben. ….

Mégis, tedd meg most, hogy megállsz, és megállítod a percet. Csendben nézz körül, szagolj bele a levegőbe, hallgass bele a világba. Nyisd meg az éberséged arra, amit magad körül látsz.

Éld meg ezt az örömöt, élvezd a benned rejtőző gyermek boldogságát. Mutasd meg magadnak és a világnak, mennyire értékeled a benned lévő, és a téged körülvevő csodákat.

Sok sikert és öröm-teli perceket kívánok neked.

Láss rá te is Málta ezernyi csodájára, tarts velem egy virtuális utazáson!

Értesülj legújabb bejegyzéseimről a Facebook oldalamon.

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör