fbpx
hála ereje
Önmegvalósítás

Hogyan hat a hála ereje az érzelmeidre?

Néha engem is elkap az örvény. Az önsajnálat, a rosszkedv, a kilátástalanság, a haszontalanság érzése. Régebben, ha elég jól sikerült magam belelovalni, akkor nemcsak órákra, hanem akár napokra is kivontam magam ezáltal az életemből. Egy idő után feltűnt, hogy ez az irány sehova nem vezet, így elkezdtem kiutat keresni.

Hogyan tudom kirángatni magam ebből a mocsárból? – volt a legnagyobb kérdésem. Igyekeztem elengedni a rosszkedvemet, akarattal pozitívan gondolni a helyzetemre, ám ez nem igazán működött. Miért nem? Mert megpróbáltam egy helyzetre csak egyetlen szempontból ránézni, anélkül, hogy a maga teljességében fogadtam volna el.

Hála napló

Aztán sokadik nekifutásra elkezdtem hála naplót írni. Sok-sok teleírt naplóoldallal és rengeteg önfejlesztéssel töltött órával később, már gyakorlatilag automatikussá vált bennem a hála megélése és kifejezése. Eközben pedig szinte észrevétlenül, mégis teljesen átalakult az életem. Egyre több elképzelésem vált valóra, és egyre közelebb kerültem a céljaimhoz.

Először nem is tulajdonítottam ennek akkora jelentőséget, gondolván, egyre tudatosabb vagyok, és egyre magasabb szinten művelem a teremtést. Ám volt olyan is, hogy hiába tettem meg mindent, valahogy mégsem haladtam egy tapodtat sem. Aztán amikor eszembe jutott a hála ereje, és arra koncentráltam, hogy áttranszformáljam a gondolataimat, akkor minden újra megindult.

Hogyan működik?

Bizonyára hallottál már arról a tudományosan is megerősített tézisről, hogy energiából épülünk fel. Azt pedig egészen biztosan tapasztaltad már, hogy energiahullámokat érzékelünk és bocsátunk ki magunkból. Gondolj arra, amikor találkozol valakivel, és azonnal érzékeled a hangulatát. Nekünk is ugyanúgy van rezgésünk, mint például a rádióhullámoknak, és bár ezeket nem látjuk szabad szemmel, és megfogni sem tudjuk, mégis érzékeljük őket.

Alacsony rezgésszinten bezárkózol, magadba gubózol és bolyongsz a lehúzó gondolataid sűrűjében. Ilyenkor szinte semmihez nincs kedved, enervált és motiválatlan vagy.

MannaClub tartalom

A kapcsolódó gyakorlatokat, videókat, cselekvési terveket MannaClub tagsággal éred el. 

Már MannaClub tag vagy? Ide kattintva jelentkezz be.

A hála ereje

A hála ereje abban rejlik, hogy segítségével a gondolataid rezgésszintjét tudod megemelni, így tisztább gondolatokat fogalmazol meg. Ezáltal magasabb frekvenciájú érzéseid keletkeznek, javul a közérzeted és emelkedik az energiaszinted. A hálával úgy fordulsz a fény és a szeretet felé, ahogy a napraforgó a nap felé.

Mindig mindenért hálát lehet adni. És ha néha-néha még mindig fülön csípem magam pillanatnyi borongós hangulatomban, akkor rögtön tudom, hogy megfeledkeztem erről. Ilyenkor pillanatok alatt észhez térek, megtalálom azt, amiért hálás lehetek az adott helyzetben, és ezzel átalakítom magamban a gondolataimat.

Már szó sincs napokig tartó borús hangulatról. Órák, vagy legtöbbször percek elegendőek ahhoz, hogy áthangoljam magam. Ezzel rengeteg időt spórolok, amit a céjaim elérésére fordíthatok. Erről majd egy másik cikkemben írok részletesebben.

Addig mutatok pár tippet neked is a Hála mantra naplóban, hogyan használd a hála erejét.

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör