fbpx
Önmegvalósítás

A legszebb karácsonyi ajándék

A karácsony az egyik legérdekesebb ünnep számomra, amivel szemben teljesen ambivalens érzésekkel viseltetek. Csillogás, díszes pompába öltözött házak világítanak, giccses, mégis szívhez szóló zene száll, fahéj illata tölti be a tereket, és közben rohanó, feszült emberek mindenütt, akik igyekeznek megtalálni a legszebb karácsonyi ajándék okat szeretteiknek.

Régebben én is ilyen feszült voltam. Listákkal a kezemben rohangáltam, munka után igyekeztem beszerezni minden kelléket, ajándékot, étket az ünnepekre. Aztán olyan hullafáradt voltam Szentestére, és már csak annak örültem, hogy ülhetek, és pihenhetek. És tudod mit? Ha most visszatekintek, alig emlékszem egy-egy ételre, vagy ajándékra. Azokra a pillanatokra emlékszem főként, ahogy egymás felé fordultunk, ahogy ültünk a kanapén összegömbölyödve és beszélgettünk, vagy ahogy bekuckóztunk, hogy valami filmet megnézzünk.

Fontossági sorrend

Mostanság sokkal több figyelmet fordítok a belső megélésekre, mint a külső megnyilvánulásokra. Szinte nincs is díszünk, nagyjából ugyanazokat esszük, mint az év többi napján, viszont az a három nap a meghitt együttlété, a közös programoké, a pihenésé, a közös, minőségi időé. Ezek sokkal fontosabbak, mint bármely dezodor, nyaklánc vagy kézzel fogható ajándék, amiből amúgy is talán már 100 másik van.

Ez az év egyébként is a változásról, a világ felfordulásáról lesz leginkább emlékezetes. Arról, hogy az értékrendünk, a világról alkotott képünk, megítélésünk komoly változásban van. Ez az átalakulás abban is segít, hogy sokkal inkább a belső értékeket tekintsük fontosnak, és megújuljunk. Minden téren. Új fogyasztói szokások alakulnak, új napirendek szerveződnek és újfajta életre rendezkedünk be.

Más értékek

Hiszem azt is, hogy más értékek válnak fontosabbá. A kedvesség, a törődés, az odafigyelés, a belső béke és harmónia. Persze ezek eddig is ott voltak, mégis háttérbe szorultak a tenni akarás, a rohanás, a kifelé megmutatás és a bizonyítás mögött. Ám ha ezeket az új értékeket helyezed középpontba, az életed is ragyogó lesz – mindenféle ünnep nélkül is – minden nap.

Hagyományosan talán hajlamosabb vagy kifelé figyelni, meglepetéseket hajkurászni, különleges menühöz bevásárolni és a többi. Aztán vége lesz a nagy hajcihőnek, és a megnyugvás pillanatai következnek, amikor átgondolod az év eseményeit, és álmodozol, gondolkozol az elkövetkezőről.

Az is lehet, hogy egy kicsit másképp alakul ez a december. Talán többet leszel otthon, kimaradnak az esti programok és egy picit bensőségesebb, csendesebb lesz ez az idei ünnep. És tudod mit? Ez is rendben van. Mert így azt is észreveheted, hogy a legszebb karácsonyi ajándék te magad vagy. A mosolyod, a hangod, a nevetésed, a meghatottságod, a könnyeid, a szépséged, ami átragyog mindenen.

Belső harmóniában

Ezért a legfontosabb most, hogy magaddal foglalkozz. Az, hogy megteremtsd a harmóniát magadban. Mert minden rajtad nyugszik, te vagy a család lelke, a család motorja. És a fényed akkor tudja beragyogni nemcsak a karácsonyt, hanem az egész jövő évet is, ha te magad fényesen ragyogsz.

Év végével az ünnepekkel az ilyenkor hagyományos számvetések is  közelednek. És ha ránézel arra, hogyan alakult az idei éved, megláthatod, mi az a legnagyobb változás, amin keresztülmentél, és azt is észreveheted, milyen felismeréseket hozott mindez számodra. Ennek tudatában készülhetsz a következő évre, és tervezheted azt meg. Ám csak akkor lesz sikeres, ha az alapok rendben vannak. Ha harmóniában és nyugalomban vagy.

Ezért 7 olyan gyakorlatot hozok neked, amelyek segítségével megerősítheted a belső önbizalmad, és harmóniába kerülhetsz ezekkel az egyszerű, rövid, ám annál praktikusabb gyakorlatokkal. Lepd meg magad és szeretteidet a legszebb karácsonyi ajándékkal: önnön ragyogásoddal.  

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Inspirációra van szükséged?

Találd meg a saját inspirációs forrásaidat, légy az időd legnagyobb részében inspirált, ebben az állapotban elérheted az igazi sikereket.

Kezdj élni, inspiráció kurzus

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör