fbpx
hibázni hasznos
Önmegvalósítás

Merj hibázni, mert hasznodra válik

Egyik nap kirándulás közben egyszer csak észrevettem, hogy minden egyes sztorink, amiről beszélgetünk, valami olyan eseményről szól, amikor valami nem úgy alakult, amiképp azt elterveztük. Amikor nem jött össze valami, vagy nem éppen úgy sikerült, ahogyan mi azt akartuk. Mondhatjuk úgy is, hogy amikor hibát követtünk el, vagy olyan eseménnyel találkoztunk, ami szokatlan, kizökkentő volt számunkra.

Legyen ez egy délután, amikor rossz buszra szálltunk fel, és egy csodás helyzre jutottunk el, vagy amikor eltévedtünk, és kedves meghívást kaptunk, vagy amikor elromlott a motor, és ottragadtunk valahol, vagy egyszerűen amikor azt gondoltam, hogy hibáztam, és közben káprázatos események vették kezdetüket ezáltal.

Hibázni jó

Elgondolkodtam azon, hogy mennyire jó hibázni. Mennyire jó az úgymond negatívnak megélt eseményekben benne lenni, hiszen ezek alkotják jellemzően életünk történeteit. Mit mesélnénk egymásnak, ha soha semmi különös nem történne, és minden flottul menne? „Minden rendben, minden halad a maga medrében”- mondanánk. Mennyivel izgalmasabb izgatottan haza-, vagy a munkahelyre megérkezni, és elújságolni: „Képzeld, mi történt ma velem….”

Ha mindig minden rendben van, mindig minden úgy történik, ahogyan azt eltervezed, minden a legnagyobb nyugalomban zajlik, és semmilyen extra kihívás nincs az életedben, akkor egyrészt miről mesélnél, másrészt ami ennél sokkal fontosabb, hogyan fejlődhetnél. Mert a fejlődés a kihívásban van, abban, hogy megoldj egy olyan helyzetet, amivel még nem találkoztál, és hogy ezáltal meghaladj magadban valamit, ami által sikerül átlépned egy belső korlátodon.

Tanulni és fejlődni a hibáid által tudsz

Abban tudsz fejlődni, amit nem ismersz, ami nem olyan, mint amit megszoktál. Ezért hallhatod sokszor, hogy az élet a komfortzónán túl kezdődik. Persze, hiszen a komfortzónádban minden rendben van, elvagy a megszokott kis dolgaiddal, a biztonságosnak vélt kereteid között. Aztán történik valami, ami felborítja mindezt a status quot és te új megoldásokra kényszerülsz. Olyanokra, amiket még nem ismersz, ezért óhatatlan, hogy hibázz. Szerencsére. Mert a hibák által tanulod meg azt, hogyan csináld jól. És miközben tanulsz, fejlődsz, változol, és tágítod a komfort zónádat.

Úgyhogy ne keresd a tökéletességet, ne vágyj a tökéletességre, mert a tökéletesség unalmas, és nem hozza el neked azt a lehetőséget, amiben kibontakozhatsz és fejlődhetsz.  Hiszen, ha nem érkeznek az életedbe olyan helyzetek, amiket nem akarsz, és mégis bekövetkeznek, akkor hogyan tudnál erősödni, továbblépni?

mannaclub tagság

MannaClub

Legfontosabb életterületeid átalakításához, a megújulásodhoz a MannaClub tagság ad neked felismeréseket, gyakorlatokat.

Magabiztosan

Minél több mindent oldasz meg, minél több helyzeten lendülsz túl, annál erősebb, és annál magabiztosabb leszel a tudásodban, és abban, hogy mennyi mindenre vagy képes.  Amikor már egy csomó viharon túl vagy, egy csomó mindent megtapasztaltál, megoldottál, akkor már nem igazán érhet olyan, amivel ne tudnál megbékélni, ne tudnád megoldani. Akkor már minden csak egy esemény lesz az életedben, mindenféle előjel nélkül.

Ez az élet csodája. Addig is merj bátran hibázni, és tanulj a hibákból, mert hasznodra válik minden, amit ezáltal megtanulsz.

Szerző: Gürtler Szilvia

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör