fbpx
Önmegvalósítás

Tükörbe nézve magadat látod, másokra sugárzol

Tükörbe nézve tudatosíthatod, milyennek látod magadat. Vedd végig először a külsőségeidet. Szemed formáját, szád ívét, orrod vonalát, szemöldököd hajlását, homlokodat, hajadat, testedet. Ez vagy Te, kívülről.

Most nézz bele mélyen a szemedbe. Csak az egyikbe, legalább 2 percig. Nézd, nézd, és nézd. Bírod még? Közelítesz magadhoz, a belső MAG-odhoz? Ahhoz, aki Te vagy, igazán.

Most milyennek látod magad? Mit mondanál magadról? Valami változott benned?

Most nézz meg egy másik embert ugyanígy. Először kívülről szemléld meg, aztán nézz mélyen a szemébe és koncentrálj arra, amit ott látsz.

A legjobb párban végezni ezt a gyakorlatot. Szavak nélkül, csak a szemeiteken keresztül beszélgetve. Később meg tudjátok osztani egymással, ki mit látott a másikban.

Tudod mi az érdekes? Amit a másikban látsz, az is rólad szól. A Te szűrődön keresztül értelmezed, és az általad fontosnak tartott dolgokat említed. Ha megkérdezel valaki mást ugyanarról a személyről, nagy valószínűséggel eltérő tulajdonságokat fog említeni, hiszen Ő is a saját szűrőjén keresztül látja.

Azt látja Ő is, Te is visszatükröződni a másikban, ami bennetek megvan. Gondolj bele, Téged hányféle módon láthatnak. Minden ember, akivel találkozol, mást érzékel belőled. Más tulajdonságodra reagál, más belső értékedhez kapcsolódik.

Mi a helyzet veled? Te is azt látod a másikban, amihez vonzódsz, vagy ami taszít. Ilyenformán mindannyian egymás tükrei vagyunk. És mások tükröződésében mi is másképp láthatjuk magunk.

Mint a Vidámparkban, ahol az egyik tükörben szélesek vagyunk, a másikban hórihorgasak, a harmadikban a fejünk nagyobb, a negyedikben a lábaink nyúlnak meg, és folytathatnám a sort. Attól mi még tudjuk, hogy milyenek vagyunk. Mégis érdekes meglátni magunkat egy másik tükörben, vagy tükröt mutatni a másiknak, és megvizsgálni, mi miért látjuk a másikat olyannak, amilyennek.

Mert az új perspektíva mindig segít. Valami olyan többletet ad, ami által felismerhetünk magunkban valami újat. A tükör mutatásával pedig mi is adhatunk valami újat a másiknak.

És hogy mit sugárzunk tovább a kezünkben tartott tükörből? Minden olyat, ami bennünk van. A hiedelmeinket, a szokásainkat, a gondolatainkat, a megértéseinket, a vonzódásainkat. Mindent, amit előzőleg magunkba szívtunk.

Úgyhogy gyűjtsd szorgalmasan a sugarakat, és szórd szerteszét mindenfelé. Kellemes tükörbe nézést kívánok. Gyakorold!

Ha úgy érzed, segíthetem a felismeréseid, keress meg egy coaching beszélgetésre.

Ha pedig van kedved megismerkedni Máltával, és kicsit mélyebben önmagaddal is, akkor válassz egy hetet, amit velem töltesz ezen a csodás szigeten, és gyere inspirációs utazás programomra. 

Legújabb bejegyzéseimről a Facebook oldalamon is értesülhetsz.

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör