fbpx
Szabadság

Új élet felé – gúzsbakötve vagy szabadon

Igazán legbelül egy új élet felé vágysz. Ahol új lehetőségek, új körülmények várnak rád, ahol örömmel nyitod ki a szemed, és élvezed a perceket. Ez még akkor is így van, ha most azt mondod, te köszönöd szépen, rendben vagy az életeddel, és maradjon minden inkább a régiben.

Egyrészt soha, semmi nem tud a régiben maradni, mivel körülöttünk minden állandó mozgásban van, és ugyanúgy, ahogy a világ változik, mi is változunk. Egészen biztos, hogy egy picit más vagy estére, mint ahogyan reggel felébredtél, hiszen a nap folyamán új tapasztalások, megélések érkeztek hozzád.

Másrészt tagadhatatlan az az egyetemes belső késztetésed, hogy fejlődj, jobbá tedd a világot, és valami olyat alkoss, amivel embertársaidnak segítesz és nyomot hagysz.

Biztosan érzed te is, hogy az életed többről szól, mint hogy bemenj dolgozni, kifizesd a számláidat, és rutinból éld a napjaidat. Ennél sokkal-sokkal több van benned.

A világunk most nagyot változik, így adott a lehetőség, hogy te is változtass, és közeledj afelé az élet felé, amit legbelül megálmodtál.

Új élet felé haladsz, új világot építesz.

Gondold át, mit akarsz magaddal vinni az új élet felé tartva, és mit engedsz el a régiből. Vedd számba, mik azok a dolgok, és kik azok a személyek, amikhez, akikhez ragaszkodsz, mert azt gondolod, hogy az életed részei, és képtelen vagy elengedni őket.

Van az úgy, hogy az elengedés hozza a megkönnyebbülést, a fellélegzést. A megengedés, hogy legyen úgy, ahogy lennie kell, és a hit, bizalom abban, hogy minden érted történik.

Ahhoz, hogy szabadon, új feltételekkel éld az életedet, el kell engeded bizonyos dolgokat. Hiszen ha régről hozott dolgokat cipelsz magaddal, akkor esélye sincs az újnak, hogy beköszöntsön, mert te azzal vagy elfoglalva, hogy a régit megtartsd. A ragaszkodás, a kötődés pedig gúzsba köt, és nem enged továbblépni.

Bogozd ki magad  a kötelékből

Tudom, elsőre ijesztőnek tűnik ez. Azt gondolod, valamiről lemondasz, valamit elengedsz, és nem teszel meg mindent azért, hogy megtartsd. Pedig éppen ellenkezőleg. Tulajdonképpen egyetlen dolgot engedsz el: a kontrollt, hogy te irányíts mindent, és bármi áron magadhoz ragassz valamit, aminek talán már régóta nincs helye az életedben.

Az irányítás, a változtatásnak való ellenállás rengeteg energiádat emészti fel. Arra már ritkán marad, hogy új életet építs, így beleragadsz a saját kötelékeidbe.

Ahhoz, hogy ezeket kibogozd, újfajta gondolkodásmódra, és mélyebb önmegértésre van szükséged. Mert igazán szabad csak akkor lehetsz, ha megismered, elfogadod, és megszereted önmagad. Ahogy haladsz ezen az úton, egyre kevesebb kötelék szorít majd, és egyszercsak azon kapod magad, hogy messze a képzeletedet felülmúlóan szárnyalsz.


A cikket kiegészítő videót a Bőséges Manna csoportban, erre a linkre kattintva tudod megtekinteni.

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör