Légy tudatos pénzkezelő:
Teljesíts legalább 10 pénzügyi küldetést

Ezen az oldalon 15 küldetést találsz, amelyek mindegyike segít új szokások, és a pénzügyi tudatosságod kialakításában. A küldetésben való részvétellel máris nyersz, hiszen olyan 15 küldetést ismerhetsz meg, amelyekre eddig talán nem is tekintettél úgy, mint pénzügyi megoldásra. 

Így ha komolyan veszed a kihívást, és legalább egyet teljesítesz, azzal mindenképpen nyersz, hiszen már a megtakarítás is nyereség. 

Ha pedig tényleg végigcsinálsz legalább tíz pénzügyi küldetés gyakorlatot, akkor a nyereséged nemcsak pénzben, hanem szemléletváltásban, tudatosságban is mérhető!

Küldetések

Vágj bele még ma,

alapozd meg a 

pénzügyi 

tudatosságodat! 

Teljesítetted a küldetéseket? Küldd el bátran a hello@mannacoach.com címre vagy írd meg messengeren ide kattintva, hogy teljesítetted, mondd el, mit tapasztaltál. Nagyon kíváncsi vagyok!

Küldetés 1. Add el!

Nézz körül otthon, és válassz ki valamit, amit már nem használsz, Amit találsz, azokat hirdesd meg, add el, vagy add tovább olyannak, aki nagyobb hasznát veszi. Csak olyan dolgokat tarts meg, amelyekre valóban szükséged van, és rendszeresen használod őket.

Küldetés 2. Gondold át!

Amikor meglátsz valamit egy boltban, vagy kirakatban, állj meg, tartóztasd meg magad és ne vásárold meg. Menj haza, gondold át, hogy valóban szükséged van-e rá. Ezzel a módszerrel rengeteg felesleges kiadástól óvhatod meg magad. Milyen termékre nem volt szükséged?

Küldetés 3. Szokj le!

Biztosan van olyan szokásos fogyasztásod, amelyről le tudsz mondani. Cigaretta, napi több kávé, cukros üdítő, rágcsa… bármi. Határozd el, hogy mától kevesebbet veszel belőlük. Egészségesebb is leszel, és a pénztárcád is meghálálja. Mit választottál?

Küldetés 4. Akcióra fel!

Ugye milyen meglepő néha, hogy ugyanannak a terméknek az ára mennyire eltérő egy-egy üzletben? Kutasd fel, hol tudod megvásárolni olcsóbban az adott terméket! Ne a minőség rovására menjen az akció vadászat, hanem az optimális ár megtalálására. Mit találtál?

Küldetés 5. Számold ki!

Számold ki, hogy az előző 3 küldetés segítségével (szokj le, gondold át, akcióra fel) mennyit tudsz megtakarítani heti / havi szinten. Meglepő, hogy milyen sokat, igaz?

Küldetés 6. Mit eszel?

Figyelj oda tudatosan az étkezésedre! Csak annyit vásárolj, amennyit biztosan megeszel, és olyan termékeket, amelyekre a szervezetednek szüksége van. Ne ess abba a hibába, hogy hónap végén ki kell dobnod a lejárt élelmiszereket. Ugye nálad is volt ilyen?

Küldetés 7. Online diéta

Iktass ki mindenfajta online vásárlást az életedből legalább 5 napra. Ne rendelj ételt, mozi, színház, koncert jegyet, utazást, tanfolyamot, ruhát stb.. Tarts szigorú diétát 5 napig. 

Küldetés 8. Irány a könyvtár!

Ha szeretsz olvasni, próbáld ki, hogy egy könyv megvásárlása helyett elmész könyvtárba, és ott választasz olvasnivalót magadnak. A könyvtári olvasás több szempontból is hasznos: egyrészt csökkenti a könyvekre fordított kiadásodat, másrészt amit kiveszel, azt el is olvasod, emellett sok-sok új szerzőt megismerhetsz. 

Küldetés 9. Fizess magadnak!

Te vagy a legfontosabb az életedben, ezért a kifizetések sorát kezdd magaddal! Az első cselekedeted legyen az, hogy önmagad számára elkülöníted a bevételed minimum 10 %-át. Utald át egy magán, vagy megtakarítási számlára, ami csak a tiéd.

Küldetés 10. Optimalizálj!

Több éve nem változott a mobiltelefon, az internet, vagy bármilyen más előfizetésed? Vedd fel a kapcsolatot a szolgáltatóddal, és módosíts a feltételeken. Ha találsz a piacon kedvezőbb feltételekkel másik szolgáltatót, akkor válts.

Küldetés 11. Szüntesd meg!

Nézd át a költségeidet. Ha van olyan előfizetésed, amelyre valamikor a múltban előfizettél, most viszont már nincs rá szükséged, azt mondd le. Ez lehet apróság, és nagyobb tétel is, akár egy TV előfizetés. Vegyél egy nagy levegőt és szüntesd meg. 

Küldetés 12. Biztosíts okosan!

Nézd át tételesen a meglévő biztosításaidat! Gondold végig, melyikre van szükséged, és melyikről érdemes tanácsadóval beszélgetned. Egy-egy autó, vagy lakásbiztosításon nagyon sokat tudsz megtakarítani. (Gondolj csak az évi kötelező biztosító váltásra.) Tedd meg ezt a lakásbiztosításoddal is. Azt az ajánlatot válaszd, ami számodra a legtöbbet nyújtja, a legoptimálisabb feltételek mellett.

Küldetés 13. Banki vadászat

Nézd végig a bankszámlakivonatodat. Ellenőrizd a havi számlavezetési díjat, tranzakciós díjakat. Nézz körül a piacon, hogy találsz-e valahol kedvezőbb feltételeket, vagy ha ragaszkodsz a bankodhoz, kérdezz rá, hogy náluk van-e más, újabb, számodra kedvezőbb számlavezetési lehetőségük.

Küldetés 14. Összesítés

Ha vannak számláid, nézd át azokat, ha nincs, írd össze emlékezetből, hogy mire, mennyit költöttél az elmúlt hónapban. Ird össze azt is, hogy mennyiből gazdálkodtál.

Küldetés 15. Jövőtervezés

Tervezd meg előre a bevételeidet és a kiadásaidat! Készíts el egy olyan táblázatot, amelyben meghatározod a főbb bevételi és kiadási tételeket, és nézd meg, hogyan tudod egyensúlyba hozni azokat.

Az élet nem csak megtakarításból áll

Ha ügyesen gazdálkodtál, és végigmentél a küldetéseken, akkor mostanra összegyűlt néhány ezer forintnyi megtakarításod különösebb erőfeszítés nélkül. Tudod mit? Mivel az élet nem csak megtakarításból áll, hanem élvezetből és teremtésből is , ezért hívlak, tarts velem a Duplázó programon. Megmutatom, hogyan duplázd meg mindazt, ami rendelkezésedre áll. 

Miért velem?

Gürtler Szilvia vagyok,

Életút mentor, coach, közgazdász, író. 

Magyarországon különböző multinacionális cégeknél dolgoztam menedzserként, szakértőként. Emellett saját vállalkozásaimat vezettem.  

Két közgazdasági diplomám az elméleti hátteret adja, szakmai tapasztalatom és eddigi eredményeim pedig hozzátesznek ahhoz, hogy bátran megmutassam, én hogyan valósítom meg az életemben mindazt, amiről beszélek.

A gazdagság, bőség megélése új szemléletmóddal, tudatos pénzügyi tervwzéssel, és a szokásaid átalakításával kezdődik. Tarts velem ebben a pénzügyi küldetés folyamatban. 

Gürtler Szilvia

A nyereményjáték menete

A nyereményjáték véget ért, de így is sokat nyertél a küldetések teljesítésével. Megoldottad a küldetéseket? Küldd el bátran a hello@mannacoach.com címre vagy írd meg messengeren ide kattintva, hogy teljesítetted, mondd el, mit tapasztaltál. Nagyon kíváncsi vagyok!

Nyereményjáték


Teljesíts legalább 10 küldetést a lent található 15 küldetésből, és ezek eredményét dokumentáld valamilyen formában. Ez lehet videó, fotó,  vagy bármilyen írásos üzenet e-mailben elküldve a hello@mannacoach.com címre. Kérlek, egyetlen üzenetben küldd el azt a dokumentumot, amely az összes általad teljesített küldetést tartalmazza. A további részletekért kérlek olvasd el a Nyereményjáték szabályzatot

Nyeremények

Első díj

A Duplázó programon való díjmentes részvétel.ed (98 Eur érték)

Második díj

30 perces online konzultáció díjmentesen (35 Eur érték)

További díjak

Regisztrált résztvevőként garantáltan tiéd a Gazdagodj! e-book. (2,99 Eur érték) Regisztrált résztvevőnek számítasz, ha e-mail formájában elküldöd a legalább 10 küldetés végrehajtását bizonyító dokumentumot, fotót vagy videót 2021. szeptember 30-áig a hello@mannacoach.com címre. 

A dokumentum beküldési határideje 2021. szeptember 30.

Eredményhirdetés: 2021. október 2. szombat 18 h.

Nyereményjáték GYIK

Ez esetben is nagyon sokat nyersz, hiszen növeled a pénzügyi tudatosságodat. A nyereményjáték szabályzat alapján viszont a sorsolásban nem veszel részt, csak legalább tíz pénügyi küldetés teljesítésével, és az annak bizonyítását szolgáló dokumentum beküldésével. 

A Bőséges Manna Facebook csoportban rendszeresen posztolok a küldetésekről és a hozzájuk kapcsolódó ötletekről. Kövesd nyomon a csoportban megosztott információkat. E-mailben is értesítelek, ha a levelező listámon vagy, így a fókuszodban tartom a küldetéseket. 

Ez abszolút tőled függ. Ha úgy döntesz, adsz magadnak egy pénzügyi napot, és átnézed a költségeidet, számláidat, előfizetéseidet stb…  akkor jópár küldetést elvégeztél egy időben. Ahhoz, hogy szokássá alakuljanak az új tevékenységeid, azt ajánlom, hogy rendszeresen, naponta, kétnaponta tekintsd át a pénzügyi hozzáállásodat, és újra és újra térj vissza a küldetésekhez, hogy automatikussá váljanak. 

A sorsolás online történik, amelyről videófelvétel is készül. A sorsolás eredményét 2021. október 2-án 18 órakor tesszük közzé a Bőséges Manna csoportban. 

Mivel e-mailen küldted el a tíz pénzügyi küldetés elvégzését bizonyító dokumentumot, ezért e-mailben kapsz értesítést a nyereményedről. Ami a dokumentum beküldése után már garantáltan a tiéd, az a Gazdagodj e-book, amit az elektronikus leveledre válaszolva juttatunk el hozzád. 

A sorsolásról készült videó felkerül a Bőséges Manna facebook csoportba is, illetve az első két díj nyertesének nevét külön kiposztoljuk. 

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör