PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG MINI TRÉNING

Magasabb életminőség, alacsonyabb költségszinttel

Szeretettel köszöntelek

Izgalmas pénzügyi tudatosság növelő 5 napra invitállak. Az eddig megszokott pénzügyi sémák, világról alkotott képek teljes újraalkotására. Olyan témákat hozok a videókban, amelyekkel másfajta szemléletre nyitom ki a szemed, és ezáltal egészen új típusú életvitelt tudsz kialakítani, 

Témáink között a célokról, fókuszról, energiákról, luxusról, és különböző hasznos tippek tárházáról hallhatsz más megközelítésben.

A videókhoz tartozik egy rövid leírás, valamint egy kérdezz-felelek extra videó is, amit a Bőséges Manna Csoportban érsz el.

Ha nem vagy még tag, akkor gyorsan csatlakozz is. 

Kalandra fel hát, kezdj is bele az első nap videójába! 

1. NAP

AMIRE FÓKUSZÁLSZ, ODA ÖSSZPONTOSUL AZ ENERGIÁD

Az első nap, azaz ma a szemléletmódról, a fókuszról és a gondolati teremtés fontosságáról beszélek. 
 
Persze, elsőnek klisének és érdektelennek hangozhat, ezért engedd meg, hogy kifejtsem ezt bővebben.
 
Az emberek többsége alig akarja megérteni ezt, és mindenben egyből a gyakorlati, titkos trükköket keresi a szabad életstílus megteremtéséhez. Azonban ha az első lépéseket kihagyod, az olyan mintha egy logaritmust szeretnél megoldani alap matematikai tudásforrás nélkül.
 
Elárulok egy titkot…
 
A pénzügyi szabadság elérésének első lépése a szemléletmódodból indul ki. 
 
Itt kell felülírnunk olyan berögzült gondolati sémákat, amelyek a jelen pillanatban szinte lehetetlenné teszik, hogy 1-ről a 2-re továbblépj.
 
Még egyszer: az álmodott életstílusod alapjainak lefektetése a gondolkodásmódodból indul ki.

A képlet egyszerű. A gondolkodásmódod befolyásolja az érzelmeid, az érzelmeid befolyásolják az energiaszinted, és ezzel párhuzamosan a hiedelemrendszered és a cselekvéseid. A cselekvéseid pedig befolyásolják az életedben elért eredményeidet.

Készíts egy órát, vagy oszd fel 24 egységre a papírlapod. Nézd meg, hogy ezekben az egységekben mivel foglalkozol, és mire figyelsz. Tehát ne azt írd le, hogy bemész dolgozni, vagy elmész a gyerekért, hanem azt, hogy mire fordítod a figyelmedet.
Pl az autóban a híreket hallgatod. Vagy amíg vársz a gyerekre, addig a facebook hírfolyamot görgeted. Vagy a munkahelyeden a kollégáidat hallgatod. Netán sok ügyfélpanszt kezelsz. Írj le mindent, ami eszedbe jut. 
Még egyszer: fontos, hogy ne a konkrét cselekedet írd le, hanem azt, amire figyelsz. Könnyen lehet, hogy nem tudod felidézni az előző napodat, akkor tedd meg, hogy a mai napodat jegyzed le abból a szempontból, hogy hova helyezed a fókuszod.
Amikor készen vagy, akkor számold össze, mennyi időt töltesz önmagadra figyeléssel. Nos? 
Ez egy igen sokkoló feladat lehet, ezért ha igazi változást akarsz elindítani, akkor ne ijedj meg félúton, hanem lelkiismeretesen végezd el. 
Ha megvan az eredmény, hozz egy döntést önmagadért. Figyelj oda mostantól tudatosan arra, hogy befelé is figyelj, önmagadra. Meglátod, milyen változások tudnak elindulni néhány nap alatt. 
Kívánok izgalmas felismeréseket ebben a tudatosodás irányába tett első lépésedben! 

A videót a Bőséges Manna Facebook csoportban tudod megnézni. Ha még nem vagy tag, mindössze egy kattintás, és máris elérsz minden tartalmat. 

https://www.facebook.com/szilvia.gurtler/videos/511493187359884

2. NAP

Cél vagy eszköz? Arra fókuszálsz, ami felett te rendelkezel kontrollal, vagy arra, amik elterelik a figyelmed az igazán fontos dolgokról?

Bár tudom, hogy nagyon sok tanfolyam és könyv szól a céltervezésről, most mégis egy másik fontos aspektust mutatok meg neked. 

Az elmúlt időszakban rengetegszer tapasztalom, hogy sokan a cél és az eszköz fogalmát előszeretettel keverik össze az életükben, aminek súlyos következményei vannak.

Persze a súlyos szó egy picit túlzás, ám ha időbeli szempontból vizsgáljuk a dolgokat, akkor emiatt a fogalombeli tévesztés miatt emberek ezrei pocsékolják idejüket olyan tevékenységekkel, amitől azt várják, hogy na majd HA ez meg az kész lesz, akkor így megy úgy fogok élni. 

Csak egy rövid példa. A társadalmi szerepkörök szerint programozott életben a legtöbben, amikor kikerülnek a középiskolából, akkor impulzus alapon, magas társadalmi nyomás hatására választanak maguknak olyan szakokat egyetemen, amiről egyrészt azt sem tudják micsoda. Ezt követően a munkahely, munkakör választás is hasonlóképpen zajlik.
Az idők során pedig folyamatos megalkuvásokkal olyan életmódba kerülnek bele, amit normálisnak gondolnak, mivel mások is ezt csinálják.

Alig páran tapasztalják meg, hogy milyen érzés egy adott cselekvést szívből végezni. Legtöbben a belső motiváció helyett egy külső társadalmi nyomás, megerősítés hatására ragadnak be olyan spirálba, amely nagy valószínűséggel nem az ő belső vágyaikat fogja szolgálni.

Az idő teltével csak elhitetik magukkal, hogy X tevékenység Y eredményt és életkörülményt fog biztosítani számukra.

Nézd meg a mai videót a célok és eszközök témájában.

Fogj egy papírt, és oszd kétfelé. 
Az első oszlopba írd le a céljaidat. Legalább 50 darabot vess papírra. Lehet kisebb-nagyobb cél, akár olyan is, ami most még csak vágyként fogalmazódott meg benned. Írd le a legtitkosabbakat, és a most még legelképzelhetetlenebbnek tűnőeket is. 
Cél a minimum 50 cél összeírása, így kérlek addig folytasd, amíg eléred a célszámot. 
Amint megvagy az 50 darab vággyal/céllal, nézz rájuk a videóban említettek szerinti más szemlélettel. Pl. az a célod, hogy házat vegyél, vagy az, hogy otthont teremts / vagy biztonságot vásárolj magadnak? 
A második oszlopba írd a célod mellé az igazi miérted. Nyugodtan írd több cél mellé ugyanazt a miértet. Sőt. Ha jól végzed a feladatot, akkor nagy valószínűséggel mindössze 4-5 miért lesz a jobb oldali oszlopban. 
Ezután válassz ki egyetlen miértet, ami a legfontosabb. Ez nagy eséllyel a jobb oldali oszlop szavaiból kerül ki, ám az is előfordulhat, hogy egy még magasabb rendű cél fogalmazódik meg benned az ott leírt szavak hatására. 
Akkor végzed jól a feladatot, haáltalános szavak helyett (úgymint boldogság, szabadság stb) egy kifejezetten rád illő szó alakul ki benned.
Bátran használd a MIÉRT szót minél többször. Keress, kutass önmagadban, és találj rá a szavadra. 
Mi az a szó, ami a tiéd? Megosztod? 

A napi kérdés-felelek szekcióban beszélek a jelenlegi helyzetről, és annak egy másik nézőpontból megvilágításáról, valamint a döntés-választás-elköteleződés mesterhármasáról, ami a megvalósításhoz szükséges.
 

https://www.facebook.com/szilvia.gurtler/videos/354384623296204

3. NAP

A szabad életstílust a szemléletmódod határozza meg

Bemutatom neked azt az életstílust, amit az elmúlt években megvalósítottam magam számára.

Többek között ez a szemléletmód tette lehetővé azt, hogy az elmúlt 3 hónapban kb. 400.000 Forintnak megfelelő összegből éltem Mexikóban, a Karib-tenger partján. (600 E Ft volt a teljes költség, a repülőjegyet is beszámítva.) Mindezt úgy, hogy luxus szállásokon pihentem, és mindent megéltem és megvettem, amire vágytam.

Legtöbbünk abban a szemléletben éli le az életét, hogy átlagos havi keresettel, maximum egy évben egyszer érdemeljük meg, és tehetjük meg azt, hogy kiruccanjunk egy külföldi utazásra,

Én is ebben a csapdában voltam évtizedekig. Még belföldön is csak évi néhány alkalommal tölttöttünk el egy hosszú hétvégét valahol vidéken.

Mára ezt a hitrendszert nagyon tudatosan átalakítottam magamban, így egészen másképp gondolkodom erről. Számomra az utazás nem is annyira utazás, hanem mindössze egy másik helyszínen tartózkodás.

Ezzel az egyetlen kis csavarral egészen másképpen élek, így ész nélküli költekezés helyett átgondoltan, az életritmusomnak megfelelően tölthetek akár hónapokat is bárhol a világban.

Számomra ez egy választott létforma, ahol teljességgel értelmét veszíti abban gondolkodnom, hogy mennyibe kerül egy utazás. A válasz erre az, hogy annyiba, amennyit bárhol máshol elköltök az életmódom fenntartására. 

Lásd meg, és hidd el, hogy te is bármikor dönthetsz úgy, hogy ezek az utazások pénzügyi teher helyett a szokásos létformádként szerepeljenek az életedben.

Két listát / oszlopot / üres kártyakupacot állíts fel. 
Az egyik listára, vagy még jobb, ha külön kártyákra felírod azokat a tételeket, amikre feltétlen szükséged van az életed megéléséhez. 
Aztán készíts egy olyan listát, vagy szintén kártyákat, amelyekre azokat a dolgokat írod össze, amiket jelenleg luxusnak kategóriának gondolsz, és szeretnéd az életedbe. 
Eddig még könnyűnek tűnhet a feladat (bár szerintem már az is okohat némi fennakadást, hogy mit melyik kategóriába sorolj), ám most jön az igazi csavar. 🙂
Amint megvannak a minimál és a luxus tételek, kezdd el összekeverni őket. Játssz el ezzel egy ideig, és helyezd a tételeket innen oda, onnan ide. Nézd meg, milyen könnyedén és egyszerűen mozgathatók a listán szereplő elemek egyik kategóriából a másikba. 
Szemfülesek készíthetnek fotót az eredeti állapotról, és a kevert verzióról is. 

Mit láttál meg ebből a gyakorlatból? Hogyan alakult át benned a luxusról és a minimálról kialakított elképzelésed? 
És a legfontosabb kérdés: mit változtatsz meg mostantól, hogy elmosd a határokat, és örömmel, áradóan éld az életed? Minimálban, luxusban. 

Őrült kíváncsi vagyok az eredményekre, kérlek küldj akár fotókat, akár megéléseket a játék során tapasztaltakról. 

Szabadságról, utazásról, és a különböző létformákról beszélek ebben a videóban. A Bőséges Manna csoportban éred el.  

https://www.facebook.com/szilvia.gurtler/videos/3256556457902656

Vagy nézd meg rövidített változatban a YouTube videót. 

4. NAP

OK - OKOZATI ÖSSZEFÜGGÉSEK - CSELEKVÉSEK PRIOLIZÁLÁSA

Olyan dolgokba fektetsz időt, energiát, ami az életminőségedet növeli, vagy csak a megszokottat követed? Arra figyelsz, hogy mi zajlik a külvilágban, ahelyett, hogy arra koncentrálnál, amivel az életedet teheted könnyedebbé?
 
Szerintem magabiztosan kijelenthetjük, hogy rendkívül embert próbáló 2 éven mentünk keresztül.
 
Mind egészségügyileg, mind gazdaságilag…
 
Hónapok teltek el úgy, hogy meg volt kötve a kezünk, nem követhettük automatikusan a megszokott életünket, és ez rengeteg következménnyel járt.
 
Voltak akik teljesen átértékelték az életüket, voltak olyanok, akiknek keservessé vált az életük,és akadtak olyanok is, akik valahogy átvészelték ezt az időszakot…
 
Az emberek többségén eluralkodott a félelem, a kétségbeesés, a szorongás.
 
Ezekkel a fokozott érzelmi állapotokkal keltek, feküdtek, minden egyes nap. Féltve szeretteik és saját maguk egészségét, folyamatosan aggódva az anyagi körülményeken.
 
Számomra a legfontosabb kérdés az ilyen időszakokban mindig is az volt, hogy mi az én felelősségem? Mi az amit megtehetek azért, hogy a dolgok változzanak mind a szeretteim, mind az én életemben is.
 
Minden egyes nap a tükörbe nézve elmondtam magamnak, hogy én vagyok felelős az életemért. Én határozom el, mit teszek, mibe fektetek energiát, és mit árasztok ki magamból. 

Ha nagyon játékos kedvű és elszánt vagy, kipróbálhatod a gyakorlatban is, ameddig bírod. 🙂
A lényeg a következő: arra koncentrálj, hogy mindössze akkora tér áll rendelkezésedre, amekkora helyiségben éppen tartózkodsz.
Képzeld el, hogy a lakás legkisebb helyiségében vagy most.
Aztán szép lassan lépj át egy nagyobb térbe a lakásban. Ez lehet akár a fürdőszoba, konyha,hall, bármi.
Onnan menj tovább egy még nagyobb térbe, hálószobába, vagy egyéb helyiségbe.
Utána lépj be a nappaliba. Itasd át energiáddal a teret. Tágítsd fokozatosan ki ezt az energiát a lakás többi helyiségére is. Már a hálószobában is ott vagy, a konyhában, a mosdóban, mindenhol a lakásban. 
Aztán érkezik egy fuvallat, kitárja az ablakot, ajtót és te kilépsz a lakásod teréből. Már a lépcsőházban vagy, a házban, aztán már a ház is csak egy aprócska pont, ahogy az egész lakótelepet látod. Mész tovább, és már a kerületben vagy, aztán a városban, az országban, Európában, a világban, és végül a világűrben, a galaxisban. Érezd, ahogy betöltöd a világegyetemet az energiáddal, a sugárzásoddal. 

Mekkorának látszik a legelső, legszűkösebb helyiség abból a térből, ahol most vagy?

Ugye milyen aprócska pötty?

Éppen így vagy az életedben is. Engedd magad beletágulni az egyre nagyobb térbe, és kibontakozni mindazt, ami általad nyilvánulhat meg! 

Mit tapasztaltál a képzeletjáték közben? Nagyon várom a megélésedről a beszámolót! 

Mire jut energiád, és mennyi energiát fordítasz mások igényineki kielégítésére, vagy másoknak való megfelelésre? Hogyan tudsz összepontosítani a saját dolgaidra?

https://www.facebook.com/szilvia.gurtler/videos/515693470208673

5. NAP

gyakorlati tippek a magasabb életminőség kialakításához

A pénzügyi tudatosság tréning utolsó napján főképpen olyan gyakorlati tippeket osztok meg veled, amelyek segítségével ötleteket, inspirációt gyűjthetsz a magasabb életminőség kialakításához, és végre elkezdhetsz túllépni az anyagiakon.
 

Bár a mai videóban konkrét ötleteket, tippeket hoztam a megvalósításra, azt javaslom, vázold fel a saját verziódat. 

Csukd be a szemed, és képzeld el, hogy ismeretlen helyen landoltál, se munkád, se szállásod, se pénzed, és innen kell felépítened egy új életet. 

Készíts akciótervet, hogy mivel kezdesz, és hogyan folytatod. Vázolj fel különféle alternatívákat, olyan lehetőségeket, amelyek pénz nélkül is előre visznek. 

Mennyire megy könnyedén, hogy megtaláld ezeket a lehetőségeket? Vagy mennyire ragadsz bele abba, hogy pénz nélkül semmire sem jutsz? 

Extra feladatként összegezd, értékeld, és ismerd el magad mindazért, amit véghezvittél a héten. Ülj le néhány percre, és idézd fel a legszebb pillanatokat, a legfontosabb mondatokat, és a számodra legerősebb szemfelnyitó feladat megoldásokat. 

A magam részéről egész héten azon voltam, hogy értéket adjak, amivel hasznos tudást viszel el magaddal. Remélem, hogy sikerült, és gazdag kincses kosárat állítottál össze magadnak.

Az utolsó nap kérdezz-felelek búcsú videóját itt találod: 

https://www.facebook.com/szilvia.gurtler/videos/363420959178221

Díjmentes online meeting lehetőség

Limitált ideig lehetőséged van most befoglalni egy számodra megfelelő időpontot egy közös meetingre, amely során felmérjük a jelenlegi életszituációd és személyre szabott gyakorlatias tanácsokkal látlak el, amelyeket egyből implementálhatsz a hétköznapjaidba! Legyen szó akár pénzügyekről, vállalkozásról, társaskapcsolatokról.

GAZDAGODJ E-KÖNYV

Ha megrekedtél egy bizonyos szinten a pénzügyeidben, és tovább kívánsz lépni a gazdagodás útján, akkor ez a könyv neked szól.

Szemfelnyitogató gondolatokkal segítelek a meglévő hitrendszered, és pénzzel való kapcsolatod átalakításában.

Gürtler Szilvia Vállalkozás fejlesztő, Pénzügyi Mentor, Nemzetközileg Elismert Coach, Ingatlanbefektető

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör