PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG MINI TRÉNING

Magasabb életminőség, alacsonyabb költségszinttel

Szeretettel köszöntelek a 2. napon

Már teljesítetted is a tréning első 20 %-át. Gratulálok! 

Hogy tetszett az előző napi Fókusz videó? Remélem, a gyakorlatot is elvégezted. Örömmel veszem, ha a levélre egy válaszüzenetben megírod, mit hozott fel benned  a gyakorlat. 

A videókoz tartozó  kérdezz-felelek extra videót is megnézted? A Bőséges Manna FB Csoportban éred el, ahova egy mozdulattal tudsz belépni, ha még nem vagy tag. 

Jöjjön a mai videó a célokról. 

2. NAP

Cél vagy eszköz? Arra fókuszálsz, ami felett te rendelkezel kontrollal, vagy arra, amik elterelik a figyelmed az igazán fontos dolgokról?

Bár tudom, hogy nagyon sok tanfolyam és könyv szól a céltervezésről, most mégis egy másik fontos aspektust mutatok meg neked. 

Az elmúlt időszakban rengetegszer tapasztalom, hogy sokan a cél és az eszköz fogalmát előszeretettel keverik össze az életükben, aminek súlyos következményei vannak.

Persze a súlyos szó egy picit túlzás, ám ha időbeli szempontból vizsgáljuk a dolgokat, akkor emiatt a fogalombeli tévesztés miatt emberek ezrei pocsékolják idejüket olyan tevékenységekkel, amitől azt várják, hogy na majd HA ez meg az kész lesz, akkor így megy úgy fogok élni. 

Csak egy rövid példa. A társadalmi szerepkörök szerint programozott életben a legtöbben, amikor kikerülnek a középiskolából, akkor impulzus alapon, magas társadalmi nyomás hatására választanak maguknak olyan szakokat egyetemen, amiről egyrészt azt sem tudják micsoda. Ezt követően a munkahely, munkakör választás is hasonlóképpen zajlik.
Az idők során pedig folyamatos megalkuvásokkal olyan életmódba kerülnek bele, amit normálisnak gondolnak, mivel mások is ezt csinálják.

Alig páran tapasztalják meg, hogy milyen érzés egy adott cselekvést szívből végezni. Legtöbben a belső motiváció helyett egy külső társadalmi nyomás, megerősítés hatására ragadnak be olyan spirálba, amely nagy valószínűséggel nem az ő belső vágyaikat fogja szolgálni.

Az idő teltével csak elhitetik magukkal, hogy X tevékenység Y eredményt és életkörülményt fog biztosítani számukra.

Nézd meg a mai videót a célok és eszközök témájában.

Fogj egy papírt, és oszd kétfelé. 
Az első oszlopba írd le a céljaidat. Legalább 50 darabot vess papírra. Lehet kisebb-nagyobb cél, akár olyan is, ami most még csak vágyként fogalmazódott meg benned. Írd le a legtitkosabbakat, és a most még legelképzelhetetlenebbnek tűnőeket is. 
Cél a minimum 50 cél összeírása, így kérlek addig folytasd, amíg eléred a célszámot. 
Amint megvagy az 50 darab vággyal/céllal, nézz rájuk a videóban említettek szerinti más szemlélettel. Pl. az a célod, hogy házat vegyél, vagy az, hogy otthont teremts / vagy biztonságot vásárolj magadnak? 
A második oszlopba írd a célod mellé az igazi miérted. Nyugodtan írd több cél mellé ugyanazt a miértet. Sőt. Ha jól végzed a feladatot, akkor nagy valószínűséggel mindössze 4-5 miért lesz a jobb oldali oszlopban. 
Ezután válassz ki egyetlen miértet, ami a legfontosabb. Ez nagy eséllyel a jobb oldali oszlop szavaiból kerül ki, ám az is előfordulhat, hogy egy még magasabb rendű cél fogalmazódik meg benned az ott leírt szavak hatására. 
Akkor végzed jól a feladatot, haáltalános szavak helyett (úgymint boldogság, szabadság stb) egy kifejezetten rád illő szó alakul ki benned.
Bátran használd a MIÉRT szót minél többször. Keress, kutass önmagadban, és találj rá a szavadra. 
Mi az a szó, ami a tiéd? Megosztod? 

A napi kérdés-felelek szekcióban beszélek a jelenlegi helyzetről, és annak egy másik nézőpontból megvilágításáról, valamint a döntés-választás-elköteleződés mesterhármasáról, ami a megvalósításhoz szükséges.
 

https://www.facebook.com/szilvia.gurtler/videos/354384623296204

Köszönöm, hogy velem tartottál ma is. A tegnapi videót is megnézheted újra, holnap pedig a luxus vagy minimál témájával várlak. 

Díjmentes online meeting lehetőség

Limitált ideig lehetőséged van most befoglalni egy számodra megfelelő időpontot egy közös meetingre, amely során felmérjük a jelenlegi életszituációd és személyre szabott gyakorlatias tanácsokkal látlak el, amelyeket egyből implementálhatsz a hétköznapjaidba! Legyen szó akár pénzügyekről, vállalkozásról, társaskapcsolatokról.

GAZDAGODJ E-KÖNYV

Ha megrekedtél egy bizonyos szinten a pénzügyeidben, és tovább kívánsz lépni a gazdagodás útján, akkor ez a könyv neked szól.

Szemfelnyitogató gondolatokkal segítelek a meglévő hitrendszered, és pénzzel való kapcsolatod átalakításában.

Gürtler Szilvia Vállalkozás fejlesztő, Pénzügyi Mentor, Nemzetközileg Elismert Coach, Ingatlanbefektető

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör