bevételi szinten tart
Pénz, bevétel, vagyon

5 láthatatlan akadály, amely adott bevételi szinten tart

A gazdagság, mint egy kincses barlangot nyitó hívószó van jelen világunkban. Mindannyian gazdag és szabad életet képzelünk magunknak, és ki-ki a maga módján törekszik is erre. Ám mégis ott van néhány olyan láthatatlan akadály, amelyek miatt sokan egyszerűen nem jutnak túl egy adott bevételi szinten. Olvass tovább, ha a te bevételeid is stagnálnak, vagy minimális mértékben emelkedtek az elmúlt években.

Mi ez az 5 láthatatlan akadály?

1. Hitrendszered

Talán nem is gondolod, mennyire meghatározza az életed minőségét, milyen gondolatokat forgatsz magadban nap mint nap. Ennek része az is, ahogyan a mindennapokban beszélsz magadról, a körülötted lévő dolgokról, és az is, ahogyan belül beszélgetsz magaddal. Ezeket sokszor észre sem veszed, annyira beléd ivódtak már a megszokott sablon-mondatok.

Emellett pedig ott vannak mindazok a hiedelmek, amelyekről nem is tudsz, mégis ezek határozzák meg a reakcióidat, és az életedben megjelenő történéseket.

2. Célok

Lehet, hogy nincsenek céljaid, vagy ha vannak is, azok nem önazonos célok. Lehet az is, hogy amit célnak gondolsz, az tulajdonképpen eszköz.

Tisztázd magadban, hogy mi a mögöttes szándékod azzal, amit meg kívánsz valósítani. A ház, az autó, a jobb állás, a tökéletes partner mind-mind csak az igazi célod felé vezető úton segítenek. A kérdés az, hogy hova akarsz eljutni általuk.


 

3. Környezeted

Nézz szét magad körül, és tudatosítsd, kik vannak körülötted. Bizony, az egyik legnagyobb befolyásoló tényező lehet az, hogy kikkel vagy körbe véve. Ők azok ugyanis, akik a legerősebb hatást gyakorolják rád, hiszed nap mint nap velük vagy, az ő gondolataikat, véleményüket hallgatod. És bármennyire is erős vagy, és hiszel magadban, ha rendszeresen kritikát, lehúzást kapsz, akkor egy idő után elbizonytalanodsz.

Hány olyan ember van a környezetedben, aki valóban támogat téged? Hányan élnek közülük abban a pénzügyi életminőségben, amire te vágysz?

4. Veszteségek

Nézz magadba! Hányszor állítod meg magad azért, mert félsz attól, hogy mi lesz akkor, ha meghozol egy döntést, mi lesz, ha változtatsz a meglévőn? Félsz attól, hogy elveszíted mindazt, amit eddig megteremtettél, amit jelen pillanatban a biztonságos zónádnak ítélsz.

A változtatástól való félelemmel viszont berögzíted magad egy helyzetbe és ezzel egy adott bevételi szinten rekedsz. Pedig sokszor a komfortzónán, és a veszteségeken túl vannak a lehetőségek. És vajon tényleg veszteség elveszíteni olyat, amihez félelemből, megszokásból ragaszkodsz? Tekints vissza az életedre: nagy valószínűséggel akkor léptél előre, amikor változtattál, új munkahelyet választottál, új helyre költöztél, új dolgokba kezdtél. Koncentrálj hát arra a nyereségre, amit az elengedéssel kapsz.

5. Önmagad elismerése

Hogyan értékeled magadat? Kedvesen, elismerően azt mondod, hogy ügyes vagy, ezt is megcsináltad, vagy bólintasz egyet, hogy oké, megvan, gyerünk tovább, mert még hátravan egy csomó minden. Megdicséred magad mindazokért, amiket megvalósítottál, vagy természetesnek veszed, és szóra sem méltatod?

A kulcs önmagad elismerésében rejlik. Akkor látod pontosan az értékeidet, és az értékedet, ha meg tudod fogalmazni mindazt, amit elértél, és elismered a magad szerepét az elért eredményekben. Hopp! Már el is kaptad a kisördögöt. Mert nem szerencse volt, nem a véletlenek különös összejátszása, hanem TE! Bizony TE! Ünnepeld meg magad, és lásd egyre tisztábban azt, hogy bizony ez csak veled jöhetett így létre. És ha tisztában vagy az értékeiddel, akkor tisztábban látod, és bátrabban tudod megkérni az értékedet.

Bővebben beszélek ezekről az okokról az alábbi videóban:

Ez az az 5 láthatatlan akadály, amelyekkel visszatartod magad attól, hogy a jelenlegi szintről magasabb szintre növeld a bevételedet.  Ezen okokkal foglalkozunk a Duplázó programon is, ahol azon dolgozunk, hogyan változtasd meg ezeket, és hogyan tekints más szemlélettel az életedre, a pénzre, a vagyonteremtésre. A Duplázó programon az a cél, hogy a más perspektívába helyezés által megnyíljon az út a pénzteremtésed előtt, és öt hét alatt megduplázd a bevételedet.

Ha célod a pénzügyi helyzeted átalakítása, akár a bevételed megduplázásával, akár a vállalkozásod megalapításával, vagy  felpörgetésével, akkor foglalj időpontot egy Pénzügyi, vállalkozói iránytű beszélgetésre.

Szerző: Gürtler Szilvia

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör