fbpx
Szűkösségből - Bőség

Hogyan haladj a pénzügyi önállóság felé?

A legtöbb ember, akivel beszélgetek, vagy aki részt vesz valamely mentor programomon, a pénzügyi önállóság elérésére vágyik. Olyan pénzügyi függetlenségre, amely biztosítja számára az önálló időbeosztást, a szabadságot és a kényelmes életvitelt. Csakhogy alig néhányan hajlandóak tenni is azért, hogy egyáltalán esélyt adjanak ennek megvalósulására.

Ennél még kevesebben vannak azok, akik a legalapvetőbb, mégis igen egyszerű dolgokat megteszik azért, hogy akár egy lépésnyit is közelebb kerüljenek ezen céljukhoz. Pontosabban fogalmazva inkább az álmukhoz, mert cselekvés nélkül minden „cél” csak álom marad.

A kulcs a hozzáállásban rejlik

A könnyebb megértéshez egy egyszerű példát hozok. Tegyük fel, hogy kihirdetnek a városodban egy természet-fotós versenyt, amelynek a nyereménye egy tengerentúli utazás. Régóta álmodozol már egy ilyen útról, ezért elhatározod, hogy részt veszel a versenyen. Végül is rendszeresen készítesz fotókat a családról, a barátaidról, a környező dombokról és a hétvégi kirándulásokról.

Jelentkezel tehát a versenyre. Hogyan tovább? Megvárod a beadási határidőt, és közben ellősz néhány fotót, gondolván, valamelyik elég jó lesz majd ahhoz, hogy a zsűri elé kerüljön. Vagy nekilátsz és bele kezdesz a professzionális felkészülésbe. Fotós leckéket veszel, kamera -állást tanulsz, fényviszonyokat vizsgálsz és a többi.

Természetesen az első verzióval is lehet esélyed. Ám tagadhatatlanul nagyobb a sanszod, hogyha időt, energiát, tanulást invesztálsz, hogy elengedhetetlen képességeket megszerezz, és megadj magadnak minden esélyt arra, hogy a megszerzett szaktudásod elnyerje a megérdemelt eredményt.

A pénzügyi önállóság felé

Elképesztő mértékű és jellegű változások zajlanak a világban, amelyek mind a napi életünkre, mind a pénzügyi világunkra hatnak, ezáltal a pénzről a pénzről alkotott elképzeléseinkre, és a pénzről eddig tanultak gyökeres megváltoztatására késztetnek minket.

Választhatod azt is, hogy a szerencsére bízod magad, és „hátha az eddigi tudásod elég lesz, és túlélsz vele” alapon semmit nem teszel azért, hogy változtass a pénzügyi valóságodon.

Vagy tehetsz magadért, és időt, energiát, pénzt invesztálva megtanulhatod, hogyan tekints másképp a pénzre, és hogyan értékeld át a pénzügyi függetlenséghez, és a vágyott szabadsághoz vezető út lépéseit.

Igen, ehhez ki kell mozdulnod a megszokottból, új dolgokat tenni, és újfajta döntéseket hozni, ezáltal élni azokkal a fantasztikus lehetőségekkel, amelyek elvezetnek a pénzügyileg független, kényelmes életedbe. Ehhez elárulok egy titkot is: minden képességed megvan ahhoz, hogy megvalósítsd mindezt. A lehetőségek is ott vannak benned, körülötted.

Te döntöd el, mit teszel

Várhatsz a csodára, közben vádolhatod a főnöködet, a kormányt, a háborút, a vírust, a világhelyzetet, meg még ki tudja mindent a kialakult helyzetért, és élhetsz a külső elemek hatásait elszenvedő áldozatként.

Vagy dönthetsz úgy, hogy teszel azért, hogy a megváltozott körülmények mentén kiemelkedj, és megvalósítsd végre az oly régóta halogatott álmaidat, és nekiindulj az önmegvalósítás rögös útjának.

Lehetséges, hogy a fotós versenyre felkészülés, és a pénzügyi valóságod átrajzolása között alig fedezed fel a hasonlóságot. Ami mégis közös bennük, az az, hogy ha tudatosan készülsz fel, akkor növeled az esélyét annak, hogy el is éred a célodat, és elnyered a vágyott jutalmat.

Tegyél önmagadért, a pénzügyi szabadságodért és lépj a siker útjára! Várlak a Siker mentor programban, ahol új pénzügyi gondolkodásmódot, új látásmódot, és pénzügyi tudatosság növelő technikákat mutatok meg, hogy átszínezd az életed.

Sok-sok hasznos tartalmat találsz a Bőséges Manna Facebook csoportban, és a YouTube csatornámon is.

Szerző: Gürtler Szilvia

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör