fbpx
befektető, bőség
Szűkösségből - Bőség

Gondoltad, hogy te is befektető vagy?

Bizony, bármennyire is furcsán hangzik elsőre, te is befektető vagy. Nagy eséllyel vettél már egy lakást, befizettél tanfolyamra, továbbképzésre, főiskolára, vásároltál eszközöket, szerszámokat, autót, vagy alapanyagokat, amelyekből készítettél valamit. Te befektetőként gondolsz a kiadásaidra, és ennek mentén alakítod az életed? 

Nos, tisztában vagyok vele, hogy ezekre szükséges költségként tekintesz. Pedig gondolj bele, mit csinál egy befektető: vásárol, és ügyel a megtérülésre. Ha jól sejtem, akkor neked leginkább a megtérülés résszel vannak kihívásaid. 😊

Mibe is fektetsz be?

Azt is tudom, hogy nehéz a saját lakásodra befektetésként tekinteni. Éppen azért, mert lakásként, otthonként gondolsz rá. Holott az is befektetés, amikor otthonná alakítod és fenntartod saját magadnak.

Tovább megyek: befektető vagy akkor is, amikor a szeretteidre, a családodra fordítod az időd, energiád. Őket támogatod, igyekszel megteremteni a legjobb feltételeket a kényelmük, jóllétük és fejlődésük érdekében. Néha úgy érezheted, elveszett ez az idő, vagy értelmetlen volt a befektetésed. Holott csak elbillent a fókuszod, és többet tettél egyvalamibe, ahelyett, hogy okos befektető módjára megosztottad volna a kockázatodat.

A legfontosabb befektetés

A képzésed, fejlesztésed pedig az egyik legfontosabb befektetésed a legmagasabb hozamot ígérő területbe. Önmagadba. Mert ha ügyesen, okosan használod ezt, akkor a megtérülés garantált. Most is abból élsz ugyanis, amit eddig megtanultál, és tapasztalati úton megszereztél. Hogyan kezeled ezt a befektetésed? Értékként tekintesz rá, és igyekszel kihozni belőle a legtöbbet, vagy elherdálod, és csak tengsz-lengsz az életedben, kiaknázatlanul hagyva a tudásodat és a képességeidet?

Sok-sok emberen azt látom, hogy eszükbe sem jut befektetésként tekinteni önmagukra, az életükre, a tárgyaikra. Sopánkodnak, hogy nincs elég pénzük, kergetik a ködös elképzeléseiket, és éhezik a csoda-megoldást, amellyel majd egy csapásra meggazdagodnak. Holott a megoldás ott van bennük, és a saját kezükben, amit csak akkor látnak meg, ha másként tekintenek mind önmagukra, mind a körülöttük lévő világra.

Befektető vagy keresgélő?

Te miként látod magad? Befektető vagy, avagy keresgélő? Ha ez utóbbi, akkor a Milliomos tanonc könyvemet ajánlom elolvasásra. És ha komoly a szándékod, hogy megváltoztatod az életedet, és a pénzhez, a befektetésekhez való viszonyodat, akkor szeretettel várlak a Gazdagságra hangoló mentorporgramomra.

Szerző: Gürtler Szilvia

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy megújulva megtaláld a célodat az élethivatásodat, és ezáltal megéld a bőséget. Az önmegvalósítás útján kísérlek végig az önismerettől az életvezetésen át a szabadságig, hogy eljuss oda, ahova magadat álmodod.  Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok új meglátásokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör