szenvedélyből
Pénz, bevétel, vagyon

Élj abból, amit szenvedélyből végzel!

2016-ban nagyot változtattam az életemen. Nemcsak hogy kiköltöztem Máltára, hanem elkezdtem tudatosan átállni egy másik létformára. Úgy döntöttem, hogy önazonosan és abból akarok megélni, amit szenvedélyből, szerelemből végzek.

Még fogalmam sem volt arról, hogy mit akarok kezdeni magammal, mivel akarok foglalkozni itt, csak azt tudtam, hogy egy új életbe akarok belevágni. Másfajta életet élni, mint a túlhajszolt menedzser lét, az állandó döntések, az irodai munka. Mert bár a menedzserséget is szerettem az elején, egy idő után kezdtem belefáradni.

Kötetlenül

Aztán ahogy telt az idő, úgy vált egyre világosabbá, hogy kötetlenül, a világon bárhonnan élve szeretnék dolgozni. Nagyon vonzódtam ugyan a digitális nomád létformához, mégsem vagyok igazán digitális nomád, hiszen sem marketinges, sem egyéb online ismeretem nincsen ahhoz, hogy megvalósítsam ezt a létformát. Akkor hogyan éljek mégis egyfajta nomádként? – tettem fel magamnak a kérdést.

Eleve nehézséget okozott az, hogy a coachingot online területre ültessem át. Nyilván 2020 után ez egyre inkább változott, vagy változik, hiszen most már teljesen elfogadott, ám előzőleg ez nem volt egy olyan terület, ami működőképesnek tűnt volna. Úgyhogy nem volt túl egyszerű ebben az online világban elindulni.

Helyszíntől függetlenül

Kerestem egyre inkább olyan formulákat, amelyek biztosítják azt, hogy bárhol legyek a világon, kényelmesen megéljek a szenvedélyből végzett tevékenységemből. A legfontosabb kritérium az, hogy helyszíntől független legyek. Ehhez képest Máltán elkezdtem egy olyan vállalkozást, amegy ingatlanok bérbeadásáról szól, ezáltal ugyanúgy itt, a helyszínen kell lennem, és fogadnom a vendégeket. Vagy legalábbis, ha nem is szükségszerű a jelenlétem, mindenképpen ajánlott, és szintén nem adja meg azt a szabadságot, amire vágyom.

Magasabb életminőség, alacsonyabb költségszinttel. 

Majdhogynem ugyanaz, mintha egy irodában ülnék, csak most egy kicsit nagyobb az irodám. Nagyobb a szabadságom természetesen, viszont ez még ebben a formájában nem teljesen az, amire vágyom.

Alkotás

Aztán megírtam az első könyvemet, Lélekrebbenés címmel, amit további kötetek követtek. Arra gondoltam, hogy talán az írás lesz az, ami megadja a vágyott szabadságot. Eladtam ugyan pár könyvet, ez most még nem akkora mértékű, hogy abból bárhol megéljek. Hamarosan megjelentetem a könyveimet angolul is, így már az Amazonon is elérhetőek lesznek, ami tovább növeli a bevételi potenciált. Az írás megadja az alkotói és helyszíni szabadságot, ezért is fontos része az életemnek. Amellett, hogy szenvedélyből űzöm, örömmel és elhivatottsággal.

Mint ahogy a coaching is olyan, amit bármikor, bárhogyan imádok. Mára szinte teljesen áthelyeztem a hangsúlyt az online coachingra, így a világ bármely pontjáról tudom támogatni az ügyfeleimet. Emellett különböző online programokat hoztam létre, amelyek az élethivatás, életcél, bőség elérésében segítik a résztvevőket.

Befektetés

Többféle pénzügyi befektetéssel is rendelkezem. Induló vállalkozásokba, tőzsdei cégekbe, és ingatlanokba fektetek be jelenleg is. Nyitott szemmel járok, többféle területen mozgok, és többfajta lehetőségből igyekszem magamnak tudatosan felépíteni a passzív jövedelmi bázist, másrészt a kényelmet, a világpolgárságot biztosító élet lehetőségét.

Azt veszem észre, hogy tulajdonképpen mindegy is, mibe fektetek, mert nem az a lényeg, első ránézésre fantasztikus lehetőség legyen, ami fix passzív jövedelmet hoz, hanem az, hogy olyanból teremtsek, amit szívvel-lélekkel, szenvedélyből végzek. Mert ami az egyik embernek egyáltalán nem hívogató, az számomra lehet kihívásokkal, örömmel teli befektetési lehetőség, amiben óriási fantáziát látok, és amivel szeretek foglalkozni.

Szenvedélyből

Ha pedig ott van öröm és a szenvedély, akkor a pénz is érkezik. Mert a lehetőség kiaknázása rajtad múlik, és a benned lévő tudásból, szenvedélyből táplálkozik. Én például sokféle dologgal foglalkozom, mert a személyiségemhez ez illik leginkább, ebben érzem magam a legjobban.

Könnyedén, játszva zsonglőrködöm, és ha leesik időnként egy-egy korong (érts: meg nem térülő befektetés), akkor is mosolyogva megyek tovább, mert tudom, hogy érkezik majd a következő, meg a következő és tovább. Ezer ötletem van már most, amelyek új távlatokat nyitnak meg számomra.

Játszva

A játék öröme, a könnyedség kifejeződése a teremtés.

Egyáltalán nem az a lényeg, hogy mit csinálsz, hanem az, hogy azt hogyan teszed. A legtöbb embert csak a a pénz akarása mozgatja, miközben a játék, az élvezet, a próbálgatás, a próbálkozás elmarad. Holott a kísérletezés, a próbálkozások adják az élet savát-borsát. Ezekből találod meg azt, ami téged igazán érdekel, és amivel szívesen teremtesz.

Keresd, kutasd a lehetőségeket, és merj nyugodtan belevágni valami újba. Meglátod, a szenvedélyből teremtés meghozza a gyümölcsét, és a szabadság, a könnyedség mellé az anyagi stabilitást is megkapot ajándékként. Mert mindenből meg tudsz élni, csak a módját kell megtalálnod annak, miképpen teremts pénzt a szenvedélyedből.

Ezt a szemléletet, örömmel teremtést adom át programjaimon, ahol a pénzügyi ismeretek mellett a gyakorlatban tapasztalhatod meg, mi az, ami neked leginkább működik, hogy változtass a pénzügyeiden.

Erről is, és az életszemléletemről, gondolkodás formáló működésemről is beszélgettünk a TV2 Értékteremtők című műsorában. Nézd meg itt a videót.

Gürtler Szilvia

[INSERT_ELEMENTOR id="7448"]

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör