Az önazonos cél akkor lesz egyértelmű számodra, ha magaddal tisztában vagy...
Célkitűzés és énerősítés

Mi az az önazonos cél, ami motivál a megvalósításra?

Az önazonos cél megtalálása és megfogalmazása az első konkrét, céltervezés előtti lépés, amely megadja azt a belső bizonyosságot, hogy merre indulj és hogyan kövesd azt a hívó hangot, amely a vágyaid megvalósítására ösztönöz. Ez adja az alapját annak, hogy fókuszált maradj, és könnyedén kezeld a körülötted zajló változásokat.

Mert a változás, a káosz azért van, hogy előhívja belőled azt a magasabb tudatosságot, ami a biztonságban, kényelemben lassabban tud kibontakozni. Ezért a változások téged, minket segítenek, hogy még tudatosabban, és még erőteljesebben fejlődhessünk.

Ehhez gondolati váltás, és az emelkedés, belső növekedés iránti elköteleződés visz közelebb. Akkor tudsz könnyedén a zűrzavar fölé kerekedni, ha belülről rendben vagy, és a saját, önazonos céljaid felé haladsz.

Folyamatosan tapasztalom, hogy mennyivel egyszerűbb és mosolygósabb így az élet. Azt is látom, hogy akik ragaszkodnak, azok bizony megrekednek, beleragadnak szenvedés programjaikba, szeretetlen kapcsolatokba, lehúzó munkákba, meg nem valósított vágyakba, a zűrzavarban kiabálásba.

Más világot alakíthatsz

A megoldás, mint mindig, benned, bennünk van. Mi tudunk tenni azért, hogy a belső világunk, a megemelkedett energia szintünk által a külső körülmények is csillapodjanak, rendeződjenek.

Képzelj el egy olyan világot, ahol bármit megtehetsz. Ahol te alakítod ki a szabályokat, a rendszert. Ott hogyan működnél? Mit tennél?

Képzeld el, hogy egy olyan világ alakul, ahol nem nagytőkéseket termelünk ki, hanem hétköznapi milliomosokat. Ahol egymásnak adunk, és ahelyett, hogy egy-egy kiemelt cégtől vásárolnánk, szinte cserekereskedelemmel, egymással bonyolítjuk az adás-vételeket. Ahol mindaz a gazdagság és készség, ami benned van, értékes másoknak.

Értékre cseréled az értékedet

Tulajdonképpen most is ez történik, csak épp elcseréled a tehetségedet, a képességeidet, a kreativitásodat pénzre, és bevonulsz egy munkahelyre, ahol elvesznek tőled annyit, amennyit tudnak, aztán sokszor kifacsartan távozol.

Mit tennél, ha azok az értékek, amelyek a munkáltatód számára értéket képviselnek, számodra is ugyanolyan értékesek lennének? Mit kezdenél velük, ha valamit magadnak építenél?

Kezdj el úgy élni, mintha minden nap az utolsó lenne! Nincs szükséged bakancslistára! Helyette tegyél meg mindent az adott pillanatban, és élj szabadon, a saját korlátozó hitrendszereid nélkül. Ha úgy tartja kedved, akkor utazz, ha pihenésre vágysz, akkor pihenj, és ha több pénzt akarsz, akkor teremts magadnak.

Bakancslista helyett cselekedj

Elég volt abból, hogy megmagyarázd magadnak, mit miért nem csinálsz, és majd akkor, ha, meg majd elindulsz, ha….

A bakancslista írás semmi másra nem jó, csak halogatásra. Hiszen ha megfogalmazódik benned a vágy, akkor a legegyszerűbb, ha rögtön meg is valósítod. Minek várnál vele heteket, hónapokat, éveket?

Minden panasz, vagy kifogás, amivel akadályozod magad abban, hogy kiteljesedj, azt jelenti, hogy lebecsülöd, és leértékeled az erődet, és nem tiszteled a zsenialitásod.

Ne tedd tovább!

Bízz magadban, és abban, hogy értékes vagy. Vágj bele, és mutasd meg magad a világnak.

Új világ épül

Az új világunk úgy tud felépülni, ha minden külső körülménytől függetlenül haladsz az önazonos cél felé.

Amint megtalálod az igazi miértedet, akkor már könnyedén haladsz a célod felé. A kínkeserv mindig ott van, amikor nem a saját célodat gondolod a célodnak.

Amikor mások hitetik el veled, hogy az ő céljaik a te céljaid, és amikor mások mondják meg neked, hogy mit vegyél meg és mit tegyél a boldogságodért. Ezek legtöbbször befolyásolják a saját vágyaidat, és elkezded őket a magadévá tenni. Annyira sulykolják beléd, hogy egy idő után már magad is elhiszed, csakhogy ez mégsem jelenti azt, hogy ezek a te céljaid.

Ezért aztán lassabban is haladsz, és kínlódva állandóan tervezned kell, és rávenni magad, hogy tartsd az ütemtervet, időben legyél stb…

Önazonos céltervezés

Az önazonos cél értelme

Amikor a célod azzal azonos, ami igazán belülről, belső vágyból fakad benned, akkor mindez könnyedén, szinte csettintésre megy.

Hogyan vagy most az életedben? Mennyi feszülés, ellentmondás, bizonytalanság van benned? Vannak céljaid? Tegyük félre a boldogabb akarok lenni, több pénzt, több szabadságot akarok és a hasonló kívánságokat. Ezek nem célok. Ezek olyan jól hangzó mondatok, amelyek konkrétan akadályoznak abban, hogy elérd a célaidat. Hogyan? Éppen úgy, hogy azt gondolod, ezek a céljaid.

Csakhogy ha jobban belegondolsz, meg tudod fogalmazni, mit is jelent számodra egészen pontosan az, hogy boldogabb legyél? Hogy gazdagabb legyél? Hogy szabadabb legyél? Meg tudod mondani, hogy mikor éred el mindezt?

Ez inkább csak egy olyan vágyálom, amit örökké kergethetsz, hiszen ilyen formában gyakorlatilag elérhetetlen. És mivel azt gondolod, ezek a céljaid, nem is fordítasz elegendő figyelmet arra, hogy önazonos célt állíts fel magadnak.

Márpedig anélkül élni az életed, az sodródást jelent, és mások céljainak megvalósítását. Mert aki tudja, ismeri a célját, az halad is afelé, és másokat is maga mellé állít, hogy eléresse a célját. Ez rendben is van, ha a te célod is ugyanaz.

Ám ha nem, akkor életed szabályait mások alkotják. Hozzájuk igazodsz, és fogalmad sincs, hogyan lehet másként élni.

Csak azt látod, hogy vannak olyanok, akik szabadabban, gazdagabban, sikeresebben, tudatosabban élnek. Ezért azt állítod magad elé célnak, hogy te is ilyen legyél. Ez persze legtöbbször irigykedés, parttalan vágyakozás, elégedetlenség formájában ölt testet benned.

Új irányok

Az életed célját, irányát csak te tudhatod. Senki más nem tudja neked megmondani. Bárkit hallgatsz meg, bárkit követsz, csak a belső felismeréseidet, megerősítésedet segítő gondolatokat kapsz. Legfőképpen ahhoz, hogy lehetséges másképpen is csinálni.

A hitrendszereid, az eddigi gondolataid megváloztatásával másképp fogsz látni te is. Mert ezeket a gondolatokat a régi rendszer hozta, szüleink, tanítóink ültették el bennünk. Nem azért, mert rosszat akartak nekünk, hanem azért, mert ez volt az ő hitrendszerük. Ők is ezt tanulták, ezt hozták, ebben éltek.

Csakhogy ez az idő már lejárt. Már lehet megkérdőjelezni régi, igaznak hitt alapvetéseket. Mert mi van, ha mégsem úgy van? Mi van, ha ezek a gondolatok egy letűnt kor elképzelései, és mivel oda vezettek , ahol most vagyunk, ezért akár tévesek is?

Kérdésekben élni – a kinyilatkoztatások helyett – elhozhatja a legváratlanabb és legkreatívabb válaszokat, és eredményeket számodra.

Céltalanságból kivezető út: az önazonos cél

Ha most céltalannak látod az életed, teljesen homályba vész a jövő, és nem látod az értelmét annak, amit csinálsz, akkor tudd, hogy az egyetlen kivezető út, hogy ha megvannak az önazonos céljaid. Hiszen a szívből érkező, valóban a legbensőbb vágyadból fakadó célokhoz építed fel az új hitrendszert, ezzel lebontva a régi, önkorlátozó gondolatokat, amikkel rendszeresen szaboltálod magad. A célod felé haladtodban tudod magad mögött hagyni a megfelelési kényszereket, a régi családi és szociális mintákat.

A cél segít neked tartani az irányt, ahhoz mérten tudsz dönteni útközben, hogy miképp cselekedj és hogyan tervezz az időddel. Cél nélkül a tetteidet, az időrendedet, a kreativitásodat mások fogják meghatározni és legfőképp elszívni tőled.

Hogy ez másképpen legyen, hozok neked a folytatásban konkrét gyakorlatokat, feladatokat, amelyek segítenek az önazonos cél megtalásában.

A céltervező füzet pedig az összegzésben, utána pedig abban segít, hogy lépésről lépésre megtervezd a céljaidat. Töltsd le itt: Céltervező füzet

céltervező füzet

Gürtler Szilvia

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör