fbpx
személyes célok kitűzése
Életcél,  Tudásanyag - MannaClub

A személyes célok kitűzésének titkai

A célok kitűzésének – különösen, ha személyes célokról van szó -, van két nehézsége. Alapvetően a célkitűzés nehézségeiről nem gyakran esik szó, ezért tartottam különösen fontosnak, hogy a Célkitűzés tanfolyamban helyet kapjanak. Ha már elindultál, hogy megvalósítd a céljaid, néha adódhat nehézség. Ahelyett, hogy magadat hibáztatod, hozok néhány okot, amelyek ide vezetnek. 

A személyes célok kitűzésének nehézségei

A személyes célok kitűzésének egyike a múlt. Valószínűleg tűztél már ki korábban is célokat és ez óhatatlanul eszedbe fog jutni. Kialakítottál már magadról egy véleményt, egy képet, hogy milyen célkitűző is vagy valójában és lehet, hogy egy pillanat alatt elárasztanak az emlékek, ahogy ülsz a papír fölött. Szomorú vagy csalódott is lehetsz és nem érted, hogy neked miért nem sikerül megvalósítani a céljaidat, vagy ha sikerül, miért nem vagy tőlük felhőtlenül boldog?

A másik nehézség pont ezzel van összefüggésben és a kitűzött céljaidhoz kötődik. Mit gondolsz, valóban a saját céljaidat írod le? Van ugyanis a céloknak egy olyan szintje, amire mindenki vágyik: szép ház, autó, esküvő, gyerekek, sikeres karrier, 2 hetes nyaralás, golden retriever. Hogy lehetséges ez?

Elképzelhető, hogy nem is vagy tudatában, hogy másoktól lemásolt álmokat tettél magadévá, és mások által birtokolt tárgyakat, általuk megélt élményeket szeretnél te is a saját boldogságod megéléséhez. Ezek esetében tapasztalhatod azt, hogy hiába éred el a célod, nem biztos, hogy jól fogod érezni magad velük. És ha erre még sosem gondoltál, akkor máris érthetőbb lehet a számodra, hogy bizonyos céljaidtól miért nem voltál boldog.

Most már, hogy tisztában vagy ezzel a két nehézséggel, tudsz rájuk figyelni és tenni ellenük.

A személyes célok kitűzésének legfontosabb titkai

Személyes célod meghatározása tehát a leges-legfontosabb. Azé a célé, amely valóban a te célod, és amely egyedül számodra fontos. A célod megtalálása, a jövőd megtervezése elmélyülést és ráhangolódást igényel, ezért szánd magadra a szükséges időt és figyelj nagyon befelé. Legyél türelemmel, és elfogadással magad iránt. Adj magadnak tiszta lapot és ne foglalkozz a korábbi – esetleg negatív – tapasztalataiddal.

A személyes célok kitűzésének módja

MannaClub tartalom

A kapcsolódó gyakorlatokat, videókat, cselekvési terveket MannaClub tagsággal éred el. 

Már MannaClub tag vagy? Ide kattintva jelentkezz be.

A következő leckében elindulunk a célok megvalósítása felé. Egy konkrét lépéssort kapsz tőlem és a profi célmegvalósítók eszköztárát.

Iratkozz fel hírlevelünkre! Ajándék neked a

[contact-form-7 id=”3927″ title=”Celkituzes hirlevelsorozat”]

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör