fbpx
Bizonytalanságból - Önmegvalósítás

Ajándékozd meg magad!

Ajándékozd meg magad! Vegyél valamit magadnak, amire régóta vágysz,  vagy csinálj valami olyat, amit már egy ideje tervezgetsz.

Ugye pontosan tudod, mit szeretnél leginkább?

Oszd meg másokkal is a kívánságod, a vágyadat! Ne engedj annak az (ál)szerénységnek,  hogy illetlenség kimondani – pláne kérni.  Közöld bátran először magaddal, aztán a környezeteddel is, mit szeretnél. 

Ha tudatosítod és hangosan kimondod, előbb-utóbb megkapodMagadtól, mástól vagy az univerzumtól. És ha magadnak ajándékozol, akkor te vagy az ajándékozó és az ajándékozott is egyben. Te pedig nagyon is jól tudod, mire vágysz, úgyhogy mondd ki, és add meg magadnak.

Az ajándékozás öröme

Adni jó. Emlékszel, mennyire örülsz annak, amikor adhatsz? Már az ajándék kigondolásának, kiválasztásának öröme izgalommal tölt el. Aztán jön az elkészítés, vagy beszerzés és a csomagolás. Mindezek közben elképzeled, ahogy a megajándékozott arcán látod az ajándék elfogadásának örömét. Ilyenkor  téged is tölt az ő mosolyuk.

Add meg magadnak is ezt az örömet, és engedd, hogy a Te arcod ragyogjon fel, amint megkapod valamelyik áhított kívánságodat. Ez aztán a dupla öröm: adsz és kapsz is. Ilyenkor örül a lelked a jó érzés miatt, amiért ajándékozol, és amiatt is, mert megéled a saját örömödet, amit az ajándékkal átélsz.

Szánj magadra időt, pénzt, energiát bátran!  Megtérül. Az élmény által gazdagodsz, azzal meg legfőképpen, hogy értékes, ajándékozni való embernek tarthatod magad.

Mert miért is csak másoknak adnál ajándékot? Hiszen te is szerethető vagy, te is megérdemled, és neked is jólesik. Ne habozz hát, és ajándékozd meg magad! 

Mi történik benned?

Amikor adsz, tudatosítod, hogy képes vagy rá, módod van rá, megengedheted magadnak. Ez jelenthet tárgyiasult ajándékot, és figyelmet is saját magad felé: elmész sétálni, kirándulni, vagy csak leülsz, megpihensz, odafordulsz egy szeretted felé, és megfogod a kezét, vagy meghallgatod őt. Az is ajándék, ha elhívod a barátaidat kirándulni, vagy egy finom vacsorával leped meg velük együtt magadat is.

Az ajándék sokat elmond arról az érzelemről, amelyet a megajándékozott iránt érzel. Egyúttal a figyelem kifejezése is. Ennek fényében gondolj csak bele, mikor ajándékoztad meg magad utoljára. Mennyire figyelsz magadra,  ha nem ajándékozod meg magad rendszeresen? 

szórakoztató

Próbáld ki, milyen érzés megjutalmazni magad – csak úgy. Kapni egy számodra fontos személytől. Saját magadtól. Éld át, hogy fontos vagy magadnak, örömöt akarsz magadnak szerezni, és mosolyt fakasztani.

Amikor ajándékozol, öröm hormon szabadul fel a szervezetedben. Elindul, kiteljesedik, feltölti a sejtjeidet. Így az ajándékozással átlényegülsz.

Ajándékozd meg magad!

Bátran lepd meg magad minden nap valami különleges meglepetéssel. Olyan napokon is, ami nem névnap, születésnap, évforduló, vagy ünnep. Legyen minden nap az apró ajándékok napja!

És ha minden nap megajándékozod magad, utána már automatikusan adsz a hozzád közel állóknak. Ezzel pedig megemeled az örömszintet magadban és a környezetedben egyaránt. Az ajándékozás és az öröm megélése hálaérzettel tölt el, és felszabadít. Örömmel élő emberként pedig te vagy a legnagyobb kincs nemcsak önmagad, hanem a körülötted lévők számára is.

A mai nap új lehetőség, hogy megtegyél valamit, amire régóta vágysz. Használd ki a lehetőséget arra, hogy végre megengedd magadnak, és elindulj az álmaid felé.

Kívánok örömteli és ajándékokkal teli napokat!

Ha szeretnél önmagadra hangolódni, akkor tölsd le a hála mantra naplót, és emeld a rezgésszinted nap mint nap!

Értesülj legújabb bejegyzéseimről a Facebook oldalamon!

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy megújulva megtaláld a célodat az élethivatásodat, és ezáltal megéld a bőséget. Az önmegvalósítás útján kísérlek végig az önismerettől az életvezetésen át a szabadságig, hogy eljuss oda, ahova magadat álmodod.  Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok új meglátásokat. 

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör