fbpx
álmaid üzenete
Életcél

Álmaid segítenek és üzenetet hoznak

Az álmok birodalma az egyik legtitokzatosabb világ, amelyet alig-alig fedeztünk még fel. Hiába a sok álom-határozó, szimbólum magyarázó, ez egy olyan világ, ahova mindenki csak egymaga léphet be, és ismereti meg az álmai által önmagát. Mert az álmaid a te életed részei, és az álmaidban kapott üzenetek, értelmezések is csak a saját életedre vonatkoztathatók.

Igen ám, csakhogy legtöbbször alig sejlik fel valami az álmaidból. Már önmagában a képsorok megfogalmazása is komoly feladatot jelent, hiszen ami olyan élesen látszódik még egyik pillanatban, az könnyen elmosódottá válik a másikban. Ezért is olyan nehéz megfogni, elkapni az álombeli történéseket. Hát még megérteni azokat.

Szükséges megértened az álmaid?

Az álmok szó szerinti értelmezése téves irány. Persze előfordul olyan is, amikor könnyedén, egyszerűen értelmezhető egy álom, ám legtöbbször zavaros, összefüggéstelen villanásokat látsz. Ezért sokkal fontosabbnak tartom arra koncentrálni, hogy milyen üzenetet hordoz számodra az álom, mint a jelenetek felidézését.

Most már évek óta nem megérteni igyekszem az álmaimat, hanem az álmokból értelmező üzenetre fókuszálok. Megvizsgálom, mennyire intenzív és milyen érzéseket keltett bennem az álom, és igyekszem az érzés mélyére hatolni. Amint ez megvan, az álomkép azonnal visszatér. Az értelmezése és a története helyett pedig inkább az alábbi kérdést teszem fel magamnak:  Milyen üzenetet hordoz számomra ez az álom?

Mert mindig ott van az álom mélyén az üzenet, amelyet aztán a nap során követek.

Az álmaid üzenete

Az álmok segítenek, és üzenetet hordoznak számunkra. Viszont mivel az álmodás a tudattalan működés része, ezért a tudatos elme által ismert módszerekkel nehezen dekódolható. Biztos vagyok benne, hogy ébredtél már úgy néha, hogy szívesebben elfelejtetted volan azt a zagyvaságot, amit álmodban láttál. Pedig az álmoknak van értelme és üzenete is, csak másképpen kell rájuk nézni.

Ha eddig arra koncentráltál, hogy arra figyelj, amit láttál, hallottál álmodban, akkor mostantól figyelj arra, amt érzel. Egy szóban határozd meg, vagy akár írd is le azt az érzést, amely az álmodat követte. Hagyd az álombeli történéseket, abból úgyis felszínre kerül majd magától mindaz, amire szükséged van az üzenet értelmezéséhez.

Kövesd az üzenetet!

Amint meg tudod fogalmazni magadnak az üzenetet, illeszd be azt adott napodba és cselekedj aszerint.

Eddig talán az volt a kérdés számodra, hogy mennyire emlékszel ébredés után az álmaidra. Felejtsd el ezt a kérdést, ehelyett figyelj arra, hogy milyen érzést, üzenetet viszel tovább az álmodból. Sokkal informatívabb és segítőbb lesz ez egyrészt abban, hogy jobban megértsd önmagad, másrészt abban, hogy az álmaid mentén élj.

Magad is meglepődsz majd, milyen csodálatos változásokat tudsz ezáltal generálni az életedben. Ahogy egyre tudatosabban tekintesz az álmok üzeneteire, észreveszed majd, mennyire élőek az álmaid, és milyen erős üzenettel bírnak.

Szerző: Gürtler Szilvia

A teljes folyamatról és az álmokról, hatásukról, segítő működésükről az Álomfejtő workshopon beszélek. Hallgasd, tanulj, és alkalmazd! Szeretettel látlak. Szilvi

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör