fbpx
Életcél

Álom, édes álom, maradj velem

„Álom felhők körülöttem, álom vágyakkal telve. Álmaim párjával élek, álmaim házában, álom pozíciómban, álom munkatársakkal megtámogatva. Álmomban képes vagyok kiállni magamért, sikert sikerre halmozok, és minden megvalósul, amit csak kitalálok. Elérem a hőn áhított gazdagságot, boldogságot, fény és csillogás az életem.”

Talán benned is megjelentek már álom elképzelések, talán rendszeresen álmodozol. Párszor neki is futottál, hogy megvalósíts néhányat közülük. Hogyan lehetséges mégis, hogy legtöbbször az álom csak álom marad?

Íme néhány szempont a könnyedebb megértéshez:

Milyen érzéseket ad az álom képe?

Álmodozás során a legteljesebb örömöt éled át. Energiával, jóleső boldogsággal töltődsz fel. Van egy olyan képed, amihez időről időre visszatérhetsz, elmerenghetsz felette, terveket kovácsolhatsz arra vonatkozóan, mi lesz majd, amikor megvalósul ez az álom.

Mindaddig, amíg az álmodozás, tervezés fázisában vagy, kellemes érzéseket tapasztalsz, erősnek, önbizalommal telinek érzed magad.

Nehéz elszakadni ettől az álomképtől. Az elején bekapcsol az összes félelmed.

Mi történik, ha nem tudom elérni, amit akarok?

Attól rettegsz, hogy bebizonyosodik, alkalmatlan vagy erre (is), akkor aztán már álmodozni sem mersz majd.

Mit csinálok, ha „ez és az” történik?

Fantasztikusan kreatív vagy az összes lehetséges akadály kiagyalásában, az összes olyan tényező számba vételében, ami nehezítheti a megvalósulást. Nem látod előre a megoldást a felmerülő kételyekre, problémákra, és biztonságot ad, hogy kutatsz, tanulsz, számba veszel új és új tényezőket. Azt gondolod, a lehető legjobban fel kell készülnöd, hogy amikor majd elindulsz az úton, akkor teljes menetfelszerelésben, biztonsággal kezelj mindent.

Mi lesz, ha sikerül valóra váltanom az álmom?

Talán meglepő, de ez lehet a legnagyobb félelem-faktor. Vágyod a megvalósulást, közben a mélyben ott a gondolat, mi történik majd, miután megvalósítottad az álmod, ki leszel utána, hogyan tudod majd betölteni azt az űrt, ami marad benned.

Mert az álom kergetése egy megszokott, komfort zónán belüli tevékenységed. Azzal, hogy lépéseket teszel a megvalósítás irányába, olyan új területre lépsz, ami kívül esik az általad már jól ismert, megszokott területen.

Mivel találkozol az álom megvalósításának útján?

Amikor végre mégis elhatározod, hogy elkezded megvalósítani az álmod, akkor szembesülsz a valósággal, azzal, hogy bizony nem minden úgy zajlik az életben, mint ahogyan te azt elképzelted.

Hiába a hetekig-hónapokig-évekig tartó felkészülés, hiába az összes elképzelt alternatívára előkészített válaszod, teljesen más történik a valóságban, mint amit kigondoltál. Újabb és újabb erőpróbák jönnek, olyan kihívások, amelyek megoldásához be kell vetned a kreativitásod.

Amit előre megterveztél, csak kisujj-gyakorlat volt a valósághoz képest. Mindez ne riasszon el, ahelyett, hogy újabb félelmeid kapcsolnának be, vagy legyintenél, hogy „tessék, ezért nem indulok el”, inkább arra gondolj, milyen csodálatos lesz az út, amin végigmehetsz, és mint a mesében, a kalandokkal, kihívásokkal teli út végén elnyered méltó jutalmad: a vágyott álom megvalósulását.

Mit tegyél ahhoz, hogy valóra váltsd az álmaidat?

Első és legfontosabb, hogy hagyd el az álmodozást. Kicsit ellentmondásosnak tűnhet, amit mondok, mégsem az, mert álmodni, és álmodozni teljesen mást jelent. Álmodj hát, mert álmodni jó, csak tudd, hogy mikor csúszol bele az álmodozásba, amikor viszont elveszted az erőd a cselekvésre.

Azután engedd el a félelmeidet, mert hidd el, elképzelni sem tudod, mi minden történik majd a valóságban. Ez nem azt jelenti, hogy el se indulj, mert úgysem tudsz felkészülni mindenre, hanem azt jelenti, hogy nem kell minden alternatívát számba venned, mert a megoldások úgyis útközben jönnek.

Üresség? Ugyan! Olyan álmok jönnek utána, amelyekre most még álmodban sem gondolsz, és az első álom megvalósítása után ezek már gyerekjátéknak tűnnek majd. Sőt. Vágyni fogod, hogy minél több álmod lehozhasd a való világba.

Szóval, hogy a lényegre térjek végre, egyszerűen kezdd el megvalósítani. Lépésről lépésre, minden egyes nappal kerülj egy picit közelebb a célodhoz. Ne gondolkodj, ne agyalj, csak csináld!

Gyere, hallgasd meg az Álomfejtő workshopon, hogyan és miképpen használhatod az álmaidat az álom-életed megteremtéséhez. 

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör