fbpx
Szabadság

Bátorság visz a szabadság felé

Ha az emberek nagy százalékába tartozol, akkor igen magas valószínűséggel neked is az a legnagyobb célod, hogy megéld a szabadságot. Ez a legfőbb motivációd, a leghőbben vágyott megtapasztalásod. Szeretnéd kötöttségek, megszorítások, korlátok nélkül kifejezni magadat, és szabadon szárnyalva követni az álmaidat. Félelem és megfelelés nélkül élni, megmutatva valódi énedet, érzéseidet, vágyaidat.

Valahol legbelül érzed, hogy akkor vagy hiteles és szabad, ha ezt mind megteszed. Csakhogy ott motoszkálnak benned azok a fránya visszahúzó mondatok:

Mit fognak szólni, ha ….

Ha így cselekszem, akkor azzal megbántom ….

Nem engedhetem meg magamnak, mert ….

Ha elindulnék, akkor ….

(Helyettesítsd be a folytatást a saját szavaiddal, gondolataiddal.)

Ismerős? Húznak vissza ezek a félelmek, ezek az “ön”korlátok. Merthogy senki más nem tudja korlátozni a saját belső világodat, csakis te magad. Saját magadat zárod be, és saját magaddal alkuszol meg.  Pedig hogyan élhetnél szabadon, ha ketrecbe zárkózol?

Bátorság visz előre

Legbelül talán mardos a kétely, mit mutathatsz meg, míg mellette ott ég benned a vágy, hogy többet láttass abból a ragyogó lényből, akit belülről oly jól ismersz. Aztán akad egy-egy pillanat, amikor felvállalod a véleményed, a hitrendszered, és máris jó adag ítélkezést, elutasítást, kommentet, megjegyzést, kritikát, véleményt kapsz.

Így visszahúzódsz a csigaházadba, magadra rántod újra a maszkjaidat, és maradsz a biztonságos belső közegedben. Vagy beleállsz a harcba, és véded az igazadat, az önvalódat, így meg egy idő után azon kapod magad, hogy fogytán az erőd, elfogyott az energiád.

Minél többször történik ez meg, annál valószínűbb, hogy egy idő után elkezdesz aggódni amiatt, mit fognak reagálni arra, amiként megnyilatkozol, megmutatkozol.

Hiszen nem akarsz elutasítást, véleményeket és kritikát, csak egyszerűen, hitelesen, mentegetőzés, szabadkozás nélkül megélni azt, aki vagy. Ez azzal jár, hogy közben napvilágra kerül a féltett belső kincsed. Közszemlére, közmegítélésre jutnak a gondolataid, vágyaid. Ezért bátorságra van szükséged ahhoz, hogy önmagad legyél.

Személyes támogatás

Gürtler Szilvia, coaching

Biztonságos, bensőséges közegben várlak szeretettel coach ülésre, ahol megoszthatod miben vagy, és hova tartasz. Teret és eszközöket adok önfelismeréseidhez. Mentor programjaimon pedig abban támogatlak, hogy el is érkezz oda, ahova magadat álmodod

Lépj ki a fényre!

Az egyetlen út a szabadon megélt létedhez az, ha önmagadként állsz ki, és nem érdekel, ki mit mond rólad, milyen módon kritizál. Egyetlen dolog számít, éspedig az, hogy te hiszel magadban, és abban, hogy megvalósíthatod az álmod.

Nem kell, hogy mások higgyenek a te álmaidban.

Az sem lényegyes, hogy mások elfogadják a céljaidat.

Ne tedd fontossá azokat, akik kétkednek benned, lekicsinyelnek, és nem hisznek abban, hogy képes vagy megtenni azt, amit elterveztél, netán már bele is vágtál. Tedd fel magadnak a kérdést: biztos, hogy az ő elismerésükre vágysz? És ha mindenképpen valaki mástól is szeretnél hallani elismerő szavakat, akkor olyantól várd azokat, akire felnézel, és példaképként tekintesz. Aki már elérte azt a célt, ahova te most indultál, és akinek az elismerése azt jelenti, hogy azon a módon, ahogyan haladsz, el is jutsz majd a célodig.

Hagyd azokat, akik másra vágynak, és kerüld a lekicsinylőket. Azzal se fáraszd magad, hogy az ő kedvükre tegyél, hiszen ez távolít el leginkább a saját valóságodtól.

Ehelyett éld a saját életedet, a vágyaid, elképzeléseid és álmaid mentén.

Ismerd el magad

Ahhoz, hogy szabadon megéld önvalód, első lépésként add meg magadnak az elismerést. Legyél büszke arra, aki vagy, amit elértél, és ahol tartasz. Ne abban keress tartós örömöt, hogy másoktól várod az elismerést, mert abból sosem lesz elég, amikor megkapod. Mindig újabb és újabb dózisra vágysz majd, hogy saját repedező önbizalmadat megszilárdítsd.

Ehelyett magadnak add meg az elismerést. Vértezd fel magad, mert továbbra is kritizálni fognak mások. Ám ha ezt is az út részének tekinted, abban a folyamatban, hogy kiállj magadért, akkor ez csak megerősít majd abban, hogy igazán hiszel az álmodban, vagy sem.

Mindig lesznek olyanok, akik másképp gondolkodnak. Te csak haladj a saját utadon, és ne engedd, hogy a kritikák eltérítsenek a meggyőződésedtől.

Félelmetesnek tűnik? Igen, első, második és akár sokadik pillantásra is az. Mindaddig, amíg elindulsz önmagad felé. Mert utána már olyan természetessé válik, mint a levegő vétel.

Igen, bátorság szükségeltetik hozzá. Ám a nyeremény felbecsülhetetlen. Nagy levegő és indulj el az önmegvalósítás útján, hogy a szabadság ne csak álom legyen, hanem mindennapi valóságoddá váljon.

Szerző: Gürtler Szilvia

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör