fbpx
Önmegvalósítás

Engedd meg magadnak a hibázást

Társadalmunk nem fogadja el a hibázást. Kezdődik egészen kisgyerekkorunktól otthon, majd folytatódik az iskolában, ahol nevelőink arra koncentrálnak, hány hibát ejtettünk a beadott dolgozatunkban. Holott nyugodtan rámutathatnának arra is, mennyi jó megoldás született ugyanabban a beadványban.

Hiba vagy tanulási folyamat?

A hibázást kutató hozzáállás már kezdetektől rányomja bélyegét egész életünkre. Most végre itt az idő változtatni ezen a gondolatiságon. Mert miért is ne engedhetnénk meg magunknak a hibázást?  Hiszen azokból a cselekedeteinkből tanulunk leginkább, amikor elkezdünk azon töprengeni, mit is csinálhattunk volna másképpen. Amikor arra fókuszálunk, hogyan tudjuk legközelebb a kívánt eredményt elérni. Így tanulunk meg hozzánk egyre közelebb álló döntéseket hozni.

Optimális cselekedet

Egyáltalán nem hiszek a hibázásban. Számomra ez a fogalom egyszerűen nem létezik. Minden, amit teszünk, az adott pillanatban a lehető legoptimálisabb cselekedet, amire akkor képesek vagyunk. Ez igaz még úgy is, ha hallottuk azt a bizonyos belső hangot, ami figyelmeztetett, csak éppen nem hallgattunk rá. Ez annyit jelent csupán, hogy még nem voltunk érettek arra, hogy elfogadjuk belső vezetőnk útmutatását.

Ennek tudata is előre visz, hiszen minden egyes alkalommal megbizonyosodhatunk róla, hogy a belső tanács, a belső hang a mi érdekünket szolgálja, igyekszik minket a saját utunk felé terelni.

Ha ahhoz van kedvünk, hogy elkalandozzunk, és az időnket mással töltsük, kurflikkal tarkított utakat járjunk be, ám legyen, ez a mi döntésünk, a mi visszatalálásunk módja önmagunkhoz.

mannaclub tagság

MannaClub

Legfontosabb életterületeid átalakításához, a megújulásodhoz a MannaClub tagság ad neked felismeréseket, gyakorlatokat.

Döntések, ítéletek

Döntéseink, cselekedeteink mutatják meg, kik vagyunk valójában, és visznek egyre közelebb bennünket saját magunkhoz. Minden egyes döntésnek és cselekedetnek megvan az értelme, a maga oka. Utólag visszatekintve sokszor át is értékeljük őket. Amit eredetileg tévedésnek, vagy hibának gondoltunk, később kiderülhet, hogy a legjobb dolog volt, ami csak történhetett velünk.

Tegyük hát félre az ítélkezést, a szigorú önvizsgálatot, és fogadjuk el a hibázást. Mind a magunk életében, mind másokéban. Tekintsünk cselekedeteinkre olyan eseményekként, amelyek mindannyiunkat közelebb visznek saját belső magunkhoz.

Mi lehet hiba?

Hiszen gondolj csak bele, igazából mi lehet hiba. Elmész egy találkozóra, vagy sem? Elfogadsz egy állást vagy sem? Kiküldesz egy ajánlatot vagy lekésed a határidőt? Balra kanyarodsz a kereszteződésben, ahelyett, hogy jobbra mennél? Öt forintot költöttél három forint helyett?

Valóban, ezek a döntések mind vonhatnak maguk után egy sor láncreakciót és következményt. De hogy hibák lennének? Nem hiszem. Sokkal inkább olyan gócpontok, amelyek utólag megvizsgálva fantasztikus felismeréseket hoznak.

Javaslom hát, bátran engedd meg magadnak és másoknak is a „hibázást”!

Szerző: Gürtler Szilvia

Nézz körül facebook oldalamon, és meríts inspirációt az írásaimból.

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör