Célkitűzés és énerősítés

A fejedben lejátszott történetek

Először álmodozol, aztán tervezel, majd komplett párbeszédeket folytatsz, végül egész sztorikat játszol végig magadban, anélkül, hogy kimozdultál volna a fejedből. Hányszor történt már meg, hogy ilyen gondolati játszmákban annyira elfáradtál, hogy a végén bele sem kezdtél valaminek a megvalósításába?

Sokszor megvan a ragyogó elképzelésed, pontosan tudod, hogy mit szeretnél elérni, még a hogyan is ott van a fejedben, aztán gondolatban végigjátszol 1-2-3….-50 forgatókönyvet a lehetséges kimenetekről. Egyik rosszabbnak tűnik, mint a másik, mert túl sok magyarázkodással, még több munkával, és a jelenlegi életedből való kimozdulással jár.

Úgyhogy elkezded szépen felépíteni a különböző kifogásokat, hogy miért nem teszed meg, miért nem változtatsz, és miért maradsz ugyanabban a régiben. Ezek jellemzően teljesen racionális, ezerféle módon alátámasztott érvek, amelyekkel magadat és néha a környezetedet igyekszel meggyőzni arról, miért is halasztottál el ismét egy tervezett lépést.

A fejedben lejátszott történetek

Természetesen a valóság sokszor köszönőviszonyban sincs a fejedben olyan elevennek tűnő sztorikkal. Mert ha egyszer beleállsz, és elindulsz, akkor meglátod, mennyi mindenre nem gondoltál, és mennyi mindent túlgondoltál.

Persze ahhoz, hogy ezt felismerd, meg kell tenned az első apró lépést, azt a változtatást, ami közelebb visz a célodig. Hiszen mindaddig, amíg csak elképzelsz valamit, sosem fogod megtudni, hogy képes vagy-e véghezvinni, vagy hogy  ez valóban az, amit igazán akarsz.  

Az is előfordulhat, hogy megteszel egy apró lépést a változás irányában, ám mivel a várt eredmény késik, vagy máshogyan történnek a dolgok, mint ahogy azt előre elképzelted, megijedsz, elbizonytalanodsz, és visszafogod magad, úgyhogy sosem jutsz el a célig, ahova elindultál.

Az élet a megszokotton túl van

Valószínűleg jónéhányszor hallottad már, hogy az élet a komfortzónán kívül kezdődik. Talán fennen hangoztatod is ezt, aztán valahogy szépen lassan visszasimulsz az ismerősbe.

Rettegsz attól, mi fog történni holnap, mi vár rád az ismeretlen világban. Mert mi van, ha nem sikerül, mi van, ha sikerül, és egyáltalán, az egész olyan kényelmetlen. Sokkal egyszerűbb csak álmodozni, és kockázat-mentesen élni – gondolhatod.

https://youtu.be/Me89_u3Mpo4

Ahányszor nem indulsz el, vagy megakasztod magad, és elhiszed a saját kifogásaidat, annyiszor hal meg a lelked egy kis darabkája. Akkor veszítesz egy picit a színedből, és így halványodsz napról napra.

Választhatod a színes életet is.

Egyszerűen lépj bele, és ne halogass. Ne félj a rossz döntésektől, mert nincs olyan, hogyha valaminek nekifutottál, az ne sikerülne. Minden út oda vezet, ahova el szeretnél jutni. Lehet, hogy néha kicsit kanyargósabban, mint azt először gondoltad, de sebaj, mert bármerre indulsz is, az az út el fog juttatni téged a célodig.

Merj változtatni bátran. Merj belelépni abba, ami már réges régen a tiéd. Engedd, hogy a fejedben lejátszott történetek megelevedjenek.

Töltsd le a Merj változtatni e-bookot, és kezeld könnyedebben a változást.

[INSERT_ELEMENTOR id="7448"]

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör