Célkitűzés és énerősítés

7 tipp, amivel kimászol a negatív hullámból

Előfordul veled, hogy életed rövid időre kavalkáddá változik? Amikor úgy érzed, akkora a mélypont, hogy elég volt, nincs tovább.

Az én életemben több ilyen időszak is volt. Örömmel jelentem, mindegyikből kiléptem. 7 tippet gyűjtöttem össze, ami segít, ha ilyen helyzetbe kerülsz.

Hogyan tudsz kiemelkedni a mélypontból?

  1. IDŐ

Hagyj időt magadnak a feldolgozásra. Mennyit? Amennyire szükséged van az elmozduláshoz. Ahhoz, hogy picit másképp lásd a helyzetet. Tudom, ez az egyik legnehezebb feladat, mivel mindent azonnal akarsz. Pedig gondold csak át, mennyi ideig tartott, amíg kialakult a mostani körülmény. Hetek? Hónapok? Évek? Akkor ne akard órák alatt egy csettintésre megváltoztatni. Ez is egy folyamat.

  1. TÜRELEM

Szorosan kapcsolódik az 1. ponthoz. Legyél türelmes magaddal, amíg a feldolgozás időszaka zajlik. Hova sietsz? Engedd, hogy egyre könnyedebben éld át a változást. Ez is nehéz feladat, szintén az akarás miatt. Engedd el a görcsösséget, hagyd, hogy megtörténjen. Közben tedd a dolgod.

  1. FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

Döntéseidért felelős vagy. Te, egy személyben. Abban a pillanatban, ahogy ezt elfogadod, máris léphetsz tovább a következő pontra. Ennek felismerésével ugyanis azonnal meghozhatod azt a döntést, aminek segítségével másképp tudsz gondolkodni.

  1. GONDOLKODÁSMÓD VÁLTÁS

Amint másképp tudsz gondolkodni, azonnal megérted a régi gondolatmeneted azon sarokpontjait, amelyek mentén idáig jutottál. Az új gondolatok segítik a helyzeted megváltoztatását. Nagyon egyszerű gyakorlat: mondj minden programra igent. Mozdítsd ki magad, fogadj be új élményeket.

  1. MEGBOCSÁTÁS

A megváltoztatott gondolkodásmóddal már ez is könnyebb lesz. Hiszen ha vállaltad a felelősséget, és más szemszögből tekintesz az eseményekre, akkor máris belátod, hogy nincs miért haragudnod. Sem a másik félre, sem magadra. Saját életed mentén, saját nehézségeiddel küzdve cselekedtél. Nem tudhatod, a másik éppen milyen helyzeten megy át, mi van a belsejében. Fogadd el, hogy az ő döntését a saját szempontjai alapján hozta meg. Ugyanúgy, ahogyan Te is. Amint ezt megérted, máris megkönnyebbülsz. A harag elengedésével tehát saját magad segíted, az általad cipelt terheket könnyíted.

  1. JELENLÉT

Hagyd abba a múltban élést. Minden pillanatban a jelent éled. Ami az előző pillanatban még jövő, a következő pillanatban pedig már múlt. Hatásod viszont csak a jelenre van. Fontos, hogy visszanézz, mi történt a múltban, levond a konzekvenciákat, és beépítsd a tapasztalatokat. De nem szabad ottragadni. Te már más ember vagy, mint aki akkor voltál. Éppúgy, ahogy pár pillanat múlva is más leszel, mint most vagy. Tekints előre, persze, hiszen tudnod kell, hova tartasz, mi a célod. De ne agyalj a módszereken, az eszközökön. Csak indulj el, és haladj egyenesen a célod felé. Apránként, lépésről-lépésre haladj az álmaid felé. A jelenben pedig hozz döntéseket, amelyek közelebb visznek hozzá. Élvezd az életet, használj ki minden pillanatot arra, hogy mosolyogj és jól érezd magad.

  1. KREATIVITÁS

Találd meg azt a kifejezésmódot, amely leginkább illik hozzád. Amelyet szívesen művelsz napról napra. Ez lehet bármilyen hobbi, a főzéstől kezdve a festésen át a barkácsolásig bármi. Amiben kiteljesedsz. Ez segít lecsillapítani háborgó elméd, gyakorlás közben tisztábban látod érzelmeid, céljaid.

Amikor úgy érzed, nehéz egyedül, és támaszom jól jön a tudatosodásod útján, keress meg egy coaching folyamatra.

Ha pedig van kedved megismerkedni Máltával, és kicsit mélyebben önmagaddal is, akkor válassz egy hetet, amit velem töltesz ezen a csodás szigeten, és gyere inspirációs utazás programomra

Legújabb bejegyzéseimről a Facebook oldalamon is értesülhetsz.

[INSERT_ELEMENTOR id="7448"]

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör