Siker építés

Találd meg az élethivatásod az inspiráció segítségével

Talán te is keresed az életed értelmét, meg akarod tudni, mi a feladatod, mi az élethivatásod. Én azt vallom, azért vagyunk itt a földön, hogy élvezzük az életünket, megéljük a legapróbb pillanatokat is, és jól érezzük magunkat a bőrünkben. Feladatunk maximum annyi, hogy a megszerzett tudásunkat megosszuk a világgal, átadjuk a tapasztalatainkat, és ezzel inspiráljunk másokat a saját életük megélésére, tudásuk, tapasztalatuk megosztására.

Mi az élethivatásod?

Ennélfogva a legfőbb kérdés inkább úgy hangzik, hogy mi az élethivatásod, az életpályád. Bár azt mondom, ez sem annyira kérdés, mivel nagy valószínűséggel már most pontosan tudod, mi az élethivatásod.

Hogyhogy? – kérdezheted.  Valószínűleg egész apró gyerekkorod óta pontosan tudod, mi az, ami téged inspirál, és lelkesedéssel tölt el. Előfordulhat persze, hogy olyan mélyre temetted magadban, hogy alig tudod előbányászni, vagy mivel kívül keresed a válaszokat, elfelejtesz befelé figyelni.

Minden, amit most csinálsz, vagy eddig csináltál életedben, ahhoz segített hozzá, hogy eljuss oda, ahol most tartasz, és még inkább kibontakoztathasd csodás képességeidet. Tehát nem feltétlen arról van szó, hogy azonnal pályát kell módosítanod, és valami teljesen újba kezdened – még ha ez néha úgy is tűnik elsőre.

Inkább arról van szó, hogy a meglévő tudásodat, élettapasztalatodat, iskolákban, munkahelyeken felszívott ismereteidet miképpen tudod a leginkább olyan formán kamatoztatni, hogy az segítse az élethivatásod, a belső hívásod megvalósulását.

Inspiráló ötletek

Mint mindannyian, te is különleges képességekkel érkeztél ide. Valami olyannal, amiben egyedi vagy, amit csak te tudsz úgy csinálni, ahogyan csinálod. Ez még akkor is így van, ha épp nem látod ezt, vagy alig hiszed, hogy egy számodra triviálisnak tűnő képességed mások számára értéket jelenthet.

Ahhoz, hogy erre ráláss, figyelj befelé, és vedd számba, mi az, ami könnyedén működik számodra. Engedj magadnak egy kis időt, hogy inspirált, ihletett állapotba kerülj, hogy megérkezzenek a válaszaid.  

Inspirált állapotban olyan nehezen megfogható, inkább érzés formájában jelentkező állapotba kerülsz, amiből kreatív ötletek, világmegváltó gondolatok, alkotások születnek. Általában akkor történik ilyesmi, amikor nem gondolkodsz, csak motorikusan végzel valamilyen tevékenységet, netán elbambulsz.

Talán veled is történt már olyan, hogy egyszercsak arra ocsúdtál, kimaradt pár másodperc, mintha nem lettél volna adott pillanatban jelen. Ez történhetett akár beszélgetés közben, akár filmnézés, olvasás során, akár egyszerűen csak pihenés idején.

Külső vagy belső inspiráció?

Inspirálódni természetesen külső hatások segítségével is lehet. Előfordulhat, hogy egy-egy szó, egy mondat olyan gondolatsort indít el benned, amely később előmozdítja terveidet. Később már nehéz beazonosítanod, honnan, hogyan jött az ötlet, csak a felbukkanó vágyra emlékezel.

Mivel állandó környezeti hatásoknak vagy kitéve, az ébredést követő percektől a lefekvésig tartó percekig, szinte lehetetlen kiszűrni, melyik ötleted honnan indul. Az is lehet, hogy egy régóta benned szunnyadó gondolat kel életre egy film, vers, illat, beszélgetés, vagy bármilyen más hatás kapcsán. 

Az érzéseid belőled, saját belső világodból fakadnak, ezért a benned születő gondolatok  sokkal nagyobb hajtóerőt jelentenek, mint a külső forrásból érkező indíttatások.  Ahhoz, hogy azonosítani tudd a benned megszülető érzést, figyelj befelé. És ha odafigyelsz magadra, akkor az a gondolat is hamarosan megérkezik, ami által kristálytisztán látod élethivatásod. Innentől már „csak” egy dolgod van: a gondolatból tettet formálni és elindulni a megvalósítás útján.

További inspiráló technikák, ötletek segítenek előhívni a lelkesedésed, a szenvedélyed az Élethivatás kurzusomon.

[INSERT_ELEMENTOR id="7448"]

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör