Siker építés

Szorgalmas munka vagy az élet gyümölcse?

Egy olyan szólást olvastam ma, amely megragadt a fejemben, és arra sarkallt, hogy billentyűzetet ragadjak. „A szorgalmas munka meghozza a gyümölcsét” – szól a mondás, amelyet most igyekszem picit más megvilágításba helyezni.

Annak ellenére érdemes átgondolni ennek a mondatnak az értelmét, hogy még a Bibliában is így szerepel: Aki lustán dolgozik, elszegényedik, de a szorgalmas munka meggazdagít. [Péld 6,6; 12,24; 19,15].

Szorgalmas munka

Lábamat lógatva ülök a sziklán, a tengert csodálva, és közben azon merengek, mennyire tévútra visznek sokunkat ezek a berögzült mondások, népi bölcsességek. Merthogy a szorgalmas munka szerintem egészen mást takar, mint hogy bemész a munkahelyedre, ott a megszokott kis rutinod szerint végigdolgozod a munkaidőd, majd nap végeztével hazatérsz. Havonta egyszer megkapod a fizetésed, amiből kigazdálkodod a költségeidet, a maradékból pedig megpróbálsz jövőt építeni magadnak.

Nézz vissza az elmúlt éveidre, és gondold át, hogy az eltelt időszak meghozta-e már a gyümölcsét. Vajon meggazdagodtál már abból a tevékenységből, amellyel a napod nagyobb részét töltöd? Ha igen, és már vágyaid életét éled, az remek, nagy valószínűséggel a saját utadon vagy. Ha viszont még nem, akkor gondold át, hogy a következő évek milyen eredményeket hozhatnak, ha ugyanez marad a hozzáállásod.

Kinek dolgozol?

Szinte biztos vagyok benne, hogy szorgalmasan dolgozol, és pénzt is kapsz érte.  A kérdés az, hogy kinek dolgozol, kinek építesz? Kinek a vágyát váltod valóra?

A saját célodra fókuszálás, a koncentrálás, és a célirányos cselekvés az, ami meghozza neked a várva-várt gyümölcsöt. Ez pedig a legritkább esetben szól arról, hogy napi rutinszerű tevékenységed végzése során egyszercsak az öledbe pottyan az a bizonyos csengő barack, avagy aranykörte.

Leginkább arról szól, hogy amikor tudod, merre tartasz, tudod, mi lelkesít, és mivel vágysz foglalkozni, akkor tedd azt szorgalmasan, kitartóan, arra koncentrálva, hogy elérd a célodat. Az sem baj, ha néhanapján nehézséggel találkozol, vagy ha olykor lendületet vesztesz. Te csak tartsd szemed a célon, és haladj abba az irányba, amelyet magadnak választasz.

szorgalmas munka

Az élet gyümölcse

Ebben az esetben érkezik meg a várva várt ízletes, lédús, édesen csorgó gyümölcs. Ekkor tudod majd kiegyensúlyozottan élvezni, és boldogságban megélni. Mert igenis lehet olyan életet élni, amelyben a koncentrált figyelem, a fókusz a saját teremtéseden, megvalósulásodon van, és ennek gyümölcse az elégedett, kényelmes jóllét.

Ahhoz, hogy magabiztosan tudj teremteni, és a szorgalmas munka (helyett az élet) gyümölcsét learatni, először találd meg az Élethivatásod. 

[INSERT_ELEMENTOR id="7448"]

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör