4 kulcs elem az üzleti tudatosság növeléséhez
Karrier, vállalkozás,  Siker építés

4 kulcs elem az üzleti tudatosság növeléséhez

Az üzleti tudatosság elengedhetetlen eleme a vállalkozás építésének, és a növekedésnek. Különösen manapság, amikor a világ ennyire dinamikusan változik, így a sikeres vállalkozók egyik legfontosabb tulajdonságai a belső bizonyosság, és a vállalkozói tudatosság.

Az alkalmazotti gondolkodás elhagyása, a pénzügyekre való figyelem, az erősségeink kihasználása és a madártávlati nézőpont mind-mind olyan kulcsfontosságú lépések, amelyek segíthetnek abban, hogy elérd az üzleti siker csúcsait.

Vállalkozói tudatosság

Melyek ezek az elemek és hogyan építsd be őket az üzleti tudatosság szinted növeléséhez, hogy sikerre vidd a vállalkozásod?

1. Hagyd el az alkalmazotti gondolkodást!

Az alkalmazotti gondolkodás egy olyan hozzáállás, amely egyfajta beszűkült gondolkodásmódot jelképez, és az önállóság hiányában és a rutinmunkára való összpontosításban gyökerezik. Ahhoz, hogy vállalkozóként sikeres legyél, elsőként ezt a korlátozó perspektívát változtasd meg, és használd egyre többször a nyitott gondolkodás, a vállalkozói attitűd elemeit. Ezzel egyben tágítod a látószögedet, és válsz nyitott, szabad gondolkodásúvá. Ennek hatására mersz majd kockázatot vállalni, terveket készíteni, és felelősséget vállalni a döntéseidért, és annak következményeiért. Azt is megtanulod, hogy a vállalkozó legnagyobb erőssége a rugalmasság, és a lehetőségekre való gyors reagálás.

Ez a mentalitás hajtóerővé válik számodra az innovációban és a siker elérésében.

2. Hozd rendbe a pénzzel való kapcsolatod!

Az üzleti siker másik kulcsa a pénzügyi tudatosság. Ahhoz, hogy a vállalkozásod fenntartható legyen, nemcsak a pénzügyi tervezés, költségkontroll és bevétel növelés lépéseivel szükséges tisztában lenned, hanem a saját, egyéni kapcsolatod kiegyensúlyozására is törekedj a pénzzel. Számtalan hiedelem, korlátozó elképzelés, berögzült minta határozza meg – sokszor tudattalanul – a pénzről való gondolkodásodat, a pénzhez való viszonyodat, és ezzel a pénz befogadási hajlandóságodat is.

Hiába álmodozol több milliónyi bevételről, ha közben nem mered elkérni a terméked, szolgáltatásod árát, és lépten-nyomon árengedményt adsz, vagy szép mosolyért dolgozol.

A pénzügyekre való ránézés és a tudatos pénzkezelés magánemberként is fontos feladat, és a családi kassza rendbe tétele megnyithatja az utat akár a befektetések, akár a vállalkozás alapítása felé is. A családi életed örömtelibbé, könnyedebbé varázsolása pedig már csak hab a tortán. Ezért arra biztatlak, hogy mindenképpen tedd rendbe a pénzügyeidet.

A pénzzel való kapcsolatod kiegyensúlyozása könnyedséget és stabilitást hoz a vállalkozásodba.

3. Legyél tisztában a képességeiddel, és akkor és ott használd őket, ahol arra a legnagyobb szükség van!

Amellett, hogy vállalkozást vezetsz, elsősorban ember vagy, és néha magad sem vagy megbékélve egyes képességeiddel. Vannak kedvenceid, és olyanok is, amelyeket legszívesebben kitörölnél magadból. Csakhogy meglepődnél, ha kiderülne, hogy az erősségeid az üzleti növekedés akadályaivá válhatnak, és a gyengeségnek gondolt képességeid válhatnak hajtóerőkké bizonyos esetekben.

Nyílj meg arra, hogy ne csak arra figyelj, amiben igazán jónak gondolod magad, hanem azt is vedd észre, amikor ez kifejezetten akadályoz a növekedésben. Ilyenkor segíthet a hátra sorolt képességeid előtérbe vonása, vagy a hátralépés, és egy másfajta nézőpontból rátekintés a vállalkozásodra.

Ezen képességeid azonosítása, a helyzetek felismerése és átfordítása segít téged a növekedésben, és a piacvezető szerep elérésében.

4. Nézz rá más perspektívából a cégedre!

A vállalkozásod működtetése során gyakran tüzet oltasz, és beleveszel a mindennapi teendőkbe. Ilyenkor aligha csoda, ha elveszíted a vállalkozásod egészére vonatkozó perspektívát. Sokszor nincs is olyan ember körülötted, aki felhívja a figyelmedet bizonyos hiányokra, vagy nem működő pontokra. Az is lehet, hogy egyszerűen csak nem mernek őszinték lenni veled.

Amikor érzed, hogy valami másra van szükséged, akkor a madártávlatból való nézőpont segít átlátni a vállalkozásodat, és felismerni a benne rejlő lehetőségeket és potenciált.

Időnként érdemes megállni, és átgondolni, merre tartasz, és milyen irányban kívánsz fejlődni. Ebben a folyamatban különösen nagy segítséget tud nyújtani egy coach, mentor, vagy üzleti közösség, ahol új lendületet és inspiráló ötleteket kapsz.

Az üzleti tudatosság kialakítása és fenntartása kulcsfontosságú a sikeres vállalkozás szempontjából.

Az élet tele van lehetőségekkel

Az erősségeid és a szenvedélyed alapján megtalálhatod az utadat, hogy kihasználhasd a benned rejlő potenciált és elérhesd a vállalkozási céljaidat.

És bár a vállalkozói utazás nem egy sétagalopp, az ilyen szemléletmódváltások segítenek abban, hogy magabiztosan és hatékonyan vezesd vállalkozásodat a siker felé. Merj lépni, és higgy magadban, hiszen az üzleti tudatosság az út a kivételes üzleti eredményekhez.

Az újfajta gondolkodásod, és a korábbi tapasztalataid alapján megtalálhatod az utad az üzleti siker felé.

Legyél részese a közösségünknek és tarts velünk az ingyenes, vállalkozói szemlélet és az üzleti tudatosság szintedet növelő előadás-sorozaton. A 4 előadás során megadom számodra a kulcsokat a szemléletváltáshoz és a vállalkozásod fejlesztéséhez.

üzleti tudatosság: növekedés és siker

Gürtler Szilvia

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör