5 kulcs elem a sikeres brand stratégia kialakításához
Karrier, vállalkozás

5 kulcs elem a sikeres brand stratégia kialakításához

A brand stratégia alapjainak lerakása és márkád lenyűgözővé tétele a kulcs az igazán nagy sikerek eléréséhez.  A félmondatos üzenetek világában ugyanis a márkádnak mindössze pillanatai lesznek arra, hogy megragadja a figyelmet, és bemutassa mindazt, amit képviselsz

Egy zavaros üzenetű márka aligha fogja lenyűgözni a vásárlókat, ellenben az üzenete bizonyosan elvész ebben a figyelemhiányos világban. Intelligens célzásra, tiszta hangra, egyértelmű kommunikációra, kiváló ajánlatra és erőteljes vizuális világra van szükséged ahhoz, hogy kiemelkedj a tömegből, és hatékonyan kommunikálj a célközönségeddel.

A brand stratégia meghatározása és megvalósítása összetett folyamat, amelyet számos tényező figyelembe vételével alakítasz ki. Az itt említett öt kulcsfontosságú elem jó kiindulópont lehet a brand stratégia kialakításához, ám mivel minden vállalkozás egyedi, így a stratégiát az adott vállalkozás sajátosságaira és céljaira szabd.

Az alábbi öt kulcselem segít neked megalkotni a sikeres brand stratégia lényegét:

  1. Fogalmazd meg a célod

Márkát célok nélkül építeni olyan, mintha homokvárat építenél. Legyenek konkrét, mérhető céljaid, amelyek egységet teremtenek és vonzzák az embereket. Az egyszerűség erőt ad. Írd le a küldetésed, és azt, hogy a terméked milyen megoldásokat kínál, és kiknek. Ez megszilárdítja majd a te szándékodat is, és a tiszta kép a termékedről / szolgáltatásodról hozzád vonzza a vevőket.

  • Helyezd el magad a térképen

Ismerd meg a piacot és versenytársaidat. Térképezd fel hol állsz jelenleg ehhez viszonyítva, és hol rejlik a lehetőség a kiugrásra. Határozd meg célközönséged demográfiai jellemzőit, személyiségét és vásárlási hajlandóságát. Online vállalkozás esetén azonosítsd a közösségi hálózatokat és a fórumokat, ahol megtalálhatók a potenciális ügyfeleid.

  • Terméked beszéljen önmagáért

A márkád meghatározásánál nem csak a külső megjelenése, hanem az alapjául szolgáló termék vagy a mögötte álló szolgáltatás minősége is döntő. Mutasd meg a leendő ügyfeleidnek, hogy miért téged válasszanak, mit kapnak általad. Figyelj oda arra is, hogy az ígéretek és a valóság összhangban legyenek. Csak így maradhatsz hű az eredeti küldetésedhez és az ügyfél-elvárásokhoz.

  • Határozd meg a márka hangját és arcát

Döntsd el, hogyan kommunikálsz, mit kívánsz a vásárlóid felé láttatni rólad és a termékedről, és határozd meg, hogy milyen legyen az arculatod. A márka hangvételének meghatározása segít összehangolni belső és külső kommunikációd. Tsztázd magadban, mit szeretnél, és írd le előre, hogyan kívánod pozicionálni a terméked vagy szolgáltatásod. Az egységesség és stratégia is pozicionál, így a vevőid egyre könnyedebben tudják majd beazonosítani a termékedet.

  • Építs tartós márkát

A hosszú távú siker érdekében végezz következetes tevékenységeket, és ne hagyd, hogy az indulási lendületed alábbhagyjon.  Egy már hosszabb ideje működő vállalkozásnál az idő elteltével néha megkopik a küldetés és a hitvallás, ezért nagyon fontos, hogy időről időre emlékeztesd magad arra, hogy miért és hova indultál el. Az üzeneteden és értékeiden alapuló tartalommal tartósan fenn tudod tartani a márkád erejét és a figyelmet.

Használd a brand startégia erejét

Ne hagyd, hogy márkád csak a felszínen ragyogjon! Építs mélyreható stratégiát, amely tükrözi a valódi értékeidet és üzenetedet. Csakis így tudsz valódi és tartós kapcsolatot kiépíteni a közönségeddel, és hosszú távon sikeres maradni. Ha követed ezt az öt kulcsfontosságú lépést, biztos vagyok benne, hogy olyan brand-et tudsz felépíteni magadnak, amely markáns jellemződdé válik, és amellyel az ügyfeleid is szívesen azonosítanak majd téged.

Innentől pedig a siker már „csak” következetes munka és elhivatottság kérdése.

Ha nem tudod, pontosan hogyan alakítsd ki a brand stratégiádat, és milyen elemekre figyelj, tarts velünk a Siker programon, ahol a vállalkozásod felépítéséhez, és magasabb szintre emeléséhez nyújtunk támogatást neked.

Rendszeres, vállalkozás építést segítő tartalmakkal, kurzus felülettel, és online találkozókkal segítünk magasabb szintre lépned, és stabil, eredményesen működő vállalkozást kiépítened.

Mottónk: kevesebb munka, több bevétel, hűen tükrözi azt a szemléletet, amelyet átadunk neked, és amelyet képviselve építjük mi is a saját brandünket.

Tarts velünk és lépj egy másik dimenzióba a vállalkozásoddal!

Ha kíváncsi vagy, mivel foglalkozunk, hogyan épül fel a program, és milyen témákkal foglalkozunk, akkor iratkozz fel az ingyenes Vállalkozói tudatosság előadás-sorozatra.

Ezen a 4 alkalmon olyan tudást és látásmódot adok át, amely már önmagában képes a vállalkozásod, és az életed teljes átalakítására.

Hogy élik meg a résztvevők a közös munkát? Nézd meg a velük készült visszajelző videókat YT csatornámon.

Gürtler Szilvia

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör