fbpx
kalandjaim Balin
Utazás - Új élet

Kalandos utam állomásai Balin

Érdekes megélni számomra ezt a magam választotta utazást Balin, mert ahogy rájöttem, az én egész életem szinte egy egy folyamatos nyaralás. Máltán lakom, minden nap a tenger mellett sétálok, napfénnyel töltődöm, imádom az ottani életem, és a „munkám”, ami tulajdonképpen a hivatásom. Pihenek eleget, és élvezem a (máltai) sziget nyújtotta örömöket: sétálok, kirándulok, szórakozok.

kalandjaim Balin

Sokaknak az évi 2-4 hét nyaralás arról szól, hogy kiszakadjanak a mókuskerékből, letegyék a lantot, és végre ne kelljen a munkán, kollégákon, vállalkozáson gondolkodniuk. Megpróbálnak kikapcsolódni arra a rövid időszakra, amit máshol töltenek, és aztán visszatérnek a megszokott kerékvágásba újra.

Nálam erről szó sincs, hiszen imádok gondolkodni a vállalkozásomon, bárhová megyek, a laptop nálam, és örömmel végzem a megszokott teendőimet. Sokszor még a repülőn is előkapom a gépem, füzetem és írok, vagy tervezek, ha ott kap el az ihlet. Miért hát akkor a hívás, a vágy, hogy más országokat, vidékeket is megnézzek?

Azt hiszem, nálam több összetevős: egyrészt új kalandokat, vállalkozási lehetőségeket vizslatok, másrészt egy ilyen nagyobb utazással, mint például Balira repülni, a komfortzónámból igyekszem kilépni. Időről-időre szeretem megmérettetni magam, hogyan lépem túl az általam szabott határaimat, hogyan egyezek ki az új helyzet adta feladatokkal, lehetőségekkel, és hogyan építem be a megszerzett új ismereteket.

Így, hogy már több mint két hete vagyok Balin, számomra is újszerű felfedezésre jutottam: tulajdonképpen egy igazi hősi úton vagyok jelen. Így könnyebben megmutathatom neked a komfortzónából kilépés egyes állomásait a saját Balin történő utazásomon, önfelfedezésemen keresztül.

Hősi utam állomásai Balin

 1. Elhívás: Valamiért megszólított Bali. Úgy éreztem, dolgom van itt, már 2 éve folyamatosan vágytam ide utazni, így hát novemberben megvettem a repülőjegyem.
 2. Segítők: Onnantól, hogy megosztottam a tervemet, neveket, elérhetőségeket, élménybeszámolókat, ötleteket, tippeket kaptam sok barátomtól, ismerősömtől.
 3. Elindulás: Január végén elindultam Balira. Különösebb terv és előkészületek nélkül, úgy gondoltam, majd itt megtalálom az utam, érezni fogom, merre menjek. Beleugrottam hát az ismeretlenbe.
 4. Próbatételek: Már a megérkezésem is egy nagy próbatétel volt. Párás, nyirkos meleg, 7 óra időeltolódás, fizikai tünetek az eltérő külső körülményekre.
 5. Megpróbáltatás: Pedig az igazi kihívás még csak most kezdődött: szembenézni a kultúrális, gondolkodásmódbeli, életmódbeli különbségekkel, eltérő emberi hozzáállásukkal.
 6. Krízis: Bizony ez a krízis eléggé megviselt. Bali nehéz, földközeli energiája lehúzott engem is a saját eltemetett, elfojtott mélységeimbe, tudattalan alapműködéseim közelébe.
 7. Kincs: Sötét időszak után újra feltámadtam, és ahogy azt figyeltem, mi visel meg ennyire ebben a közegben, szerencsére ráleltem néhány belső kincsemre.
 8. Eredmény: Megtaláltam a belső nyugalmi pontomat, és bizonyos mozgatórugóimat. A pénzzel, bőséggel kapcsolatos hozááállásom is csiszolódott, és a lelkem is megnyugodott. Hálás vagyok tehát a megpróbáltatásért és a krízisért, aminek segítségével tovább fejlődhettem.
 9. Visszatérés: Megyek hát vissza a saját világomba, kalandom Balin lassan véget ér. A tervezettnél előbb érkezem, az eredmény már megszületett bennem.
 10. Új élet: A kaland megváltoztatott, túlnőttem a régi életemen. Szakítottam, új lakásba költözöm, és a vállalkozásaimat is más szintre emelem.
 11. Megoldás: Az eddig kis puzzle darabként látott részletek egységes egésszé rendeződtek bennem, a néhol összekuszálódott gondolatok kisimultak.
 12. Új állapot: Magasabb szinten élem tovább az életem, az új tudást, felismeréseket beépítve. Innen indul majd a következő kaland.
https://www.youtube.com/watch?v=uTTt9aaXuYQ

Hát persze, hogy ez a kaland változtatott, alakított. Sőt, állandó változásban tart, és hatása még a visszautazásom után is érzékelhető lesz. Egészen biztosan más lennék ezen utazás nélkül, mint aki most vagyok. Hálát érzek azért, hogy eljutottam ide, megtapasztalhattam magam, új világot láthattam és tapasztalásokat gyűjthettem – legfőképpen a saját reakcióimról. És hát lássuk be, leginkább erre való egy kaland.

Köszönöm, hogy te is velem tartasz ezen az utazásomon. Ha érdekel, mik történtek még velem Balin, és milyen felismerésekre jutottam, nézd meg a többi videómat is a YouTube csatornámon.

Ui: néha tényleg úgy éreztem magam, mint akit forró üstben forralnak. 🙂

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör