fbpx
Önmegvalósítás

Merülj el az életedben és önmagadban – Lassíts

Manapság megfigyelhető, hogy folyamatosan távolodunk az egykor nyugodtabb, lassabb, természetesebb életmódunktól. Gondolhatjuk azt, hogy ez a felgyorsult, információval, változásokkal teli világban helyénvaló, hiszen az emberiség halad a korral, fejlődik, és ez gyorsulással, száguldással jár. A valóság azonban mást mutat. Napjainkat körülölelik a rohanó hétköznapok, kevés idő szeretteinkkel, halogatott baráti találkozók, kimerült esték. Átrohanunk az életünkön, érezhetjük ezt sokan és sokszor.

Mit tehetsz, ha te is így érzel néhanapján? Azt javaslom, merülj el az életedben és önmagadban – lassíts.

Ez nem azt jelenti, hogy halogasd terveidet, álmaidat, hanem lassulj le egy picit, hogy belső felismeréseket, egyensúlyod megtalálást hozhass az életedbe. Ezáltal fókuszba kerül és tisztábban láthatod majd, mi teheti az életedet élvezetesebbé. Felismerheted a jelen szépségeit, hiszen a lelassulás során meglátod, miként legyél egyre tudatosabb és éberebb saját életedre, ahelyett, hogy gondolkodás nélkül sodródsz a gyorsuló világgal.

A napi rohanásban megállva képes leszel egy pillanatra megállni, megvizsgálni különböző élethelyzeteidet, tudatosan rálátni feladataidra. Mindezt úgy, hogy arra is figyelsz, mire van szüksége a testednek, lelkednek.

A lassítás öngondoskodás, a legszebb és legegyszerűbb módon.

merülj el az életedben

Olyan pillanatokat hozhat az életebe, amelyeket eddig nem is tudatosítottál.  A lassulás által észreveheted a felszíni dolgok alatti mélységét, az élet apró csodáit és olyan kíváncsian tekinthetsz a világra, mint egy kisgyermek.

Ezek azok a pillanatok, amelyekkel a saját létezésedet emelheted magasabb szintre, hiszen ezzel megteremted az időt olyan dolgokra, amelyeket már régen elfelejtettél, amelyekért mindig is lelkesedtél. Megvalósíthatsz olyan vágyott tevékenységeket, amelyeket eddig az örökös rohanásban halasztgattál.

Ezekben a pillanatokban lelassulhat az idő, nyugodtság, hála és béke szállhat meg. Az is lehet, hogy egyetlen érzésként az jelenik meg benned, hogy ez most így rendben van. Ez pedig valóban rendben van, és így jó. Itt az ideje hát, hogy lelassíts egy kicsit, és merülj el az életedben és önmagadban.

A lassítás folyamata egy olyan fantasztikus belső utazás, önmagadra találás és önmagad megismerése, melynek minden kis lépése óriási boldogot hoz.

Szeretettel hívlak máltai egy hetes programjaimra, hadd mutassam meg, hogyan indulj el a lelassulás, és tudatossá válás útján.

Szerző: Gürtler Szilvia, Krupp Barbara

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör