fbpx
munkahely biztonsága, vállalkozás szabadsága
Korlátokból - Szabadság

A munkahely biztonsága, vagy a vállalkozás szabadsága

A szabadság, az a vágyott állapot, amelyet szinte mindenki szeretne elérni. Mégis, a legtöbb ember számára  csak vágyálom marad. A legtöbben megragadnak a munkahely biztonsága mellett, mert félnek a vállalkozás szabadságától.

Te hogy vagy ezzel? Szabadnak, gazdagnak, sikeresnek vágyod magad, és közben bezárod magad egy munkahely csapdájába? Egy olyan munkahely csapdájába, ahol lehet, nincs komolyabb felelősséged, ám sikert sem igazán tudsz elérni?

Biztonság

A munkahely biztonsága csak illúzió: mástól függsz, lehetőségeket elvétve kapsz, és dolgozol negyven éven keresztül valaki más vállalkozásában. Mindezt azért, mert a szabadság mellett leginkább biztonságra vágysz.

A szabadság és a biztonság együtt jár akkor, ha önmagadban bízol, és tudod, hogy rajtad múlik, mit teremtesz magadnak. Vállalod a teremtésed felelősségét és a döntéseid következményét.

A munkahely biztonsága ezért egy hamis biztonság érzet, amibe könnyű beleragadni. Holott az egyik legbizonytalanabb faktor az életedben a munkahely. Alig valamire van ráhatásod, döntési lehetőséged sem sok, és lássuk be, bármelyik pillanatban kirakhatnak az utcára. A döntések nem rajtad vagy a munkavégzéseden múlnak. Nem azon, hogy mennyire vagy hatékony, ügyes, vagy okos, vagy hogy mennyire végzed jól a munkádat. A döntések valaki más céljain és elképzelésein múlnak. Ebbbe pedig eleszólásod munkavállalként alig van.

Vállalkozás

Természetesen a vállalkozóknak is vannak kihívásaik. Közöttük is vannak olyanok, akik tönkremennek, akik nem tudnak megbirkózni a kihívásokkal. Vannak, akik nem tudnak reagálni a környezetre, vagy annak ellenére, hogy vállalkozásba fognak, mégis munkavállalói gondolkodásmódban ragadnak. Emellett azonban vállalkozók tömege válik sikeressé és talál innovatív, emberek millióinak életét megváltoztató irányokra. Ők azok, akik elhitték, hogy képesek megvalósítani az álmaikat, képesek kilépni a régiből, és képesek gyorsan reagálni a piac változásaira.

A vállalkozás arról szól, hogy vállalom a felelősséget, mindazt a megmérettetést, ami a vállalkozással jár. Vállalom azt, hogy valamit létrehozok.

Felelősség

A vállalkozó ideje nagy részében új lehetőségeket, új megoldásokat, új irányokat kutat. Éppen ez a gondolkodásmód az, amiért a vállalkozók túlélnek. Aki főállásban, munkaviszonyban dolgozik, annak arra áll rá az agya, hogy a munkaadótól, vagy az államtól várja a megoldást, az irányok kijelölését. A vállalkozónak azon jár az agya, hogy ő maga hogyan tudja megoldani a kialakult helyzetet, és hogyan tud abból továbblépni.

A vállalkozó felelősséget vállal a döntéseidért, és ez a felelősség adja meg a szabadságát. Mert szabaddá akkor válsz, amikor elismered az életed feletti felelősségedet, és vállalod a döntéseidet.

Személyes támogatás

Gürtler Szilvia, coaching

Biztonságos, bensőséges közegben várlak szeretettel coach ülésre, ahol megoszthatod miben vagy, és hova tartasz. Teret és eszközöket adok önfelismeréseidhez. Mentor programjaimon pedig abban támogatlak, hogy el is érkezz oda, ahova magadat álmodod

Kiszolgáltatottság

Emiatt a gondolkodásmód beli különgség miatt van, hogy munkaviszonyból nagyon keveseknek sikerül igazi gazdagságot teremteni. Lehetsz vállalatvezető, vezető beosztású dolgozó, vagy menedzser, az a vállalkozás nem a tiéd, nem te vállalod a felelősséget, ezért a siker is csak részben generálódik nálad.

Hiába keresel több millió forintot egy munkahelyen, ugyanolyan kiszolgáltatott vagy a munkaadódnak és a cégednek, mint az, aki minimálbérért dolgozik havonta. A kiszolgáltatottság mértékében mindössze annak a javára van különbség, aki nagyobb összegű megtakarítással rendelkezik.

Tehát a munkahely biztonsága illúzió és csapda. A legnagyobb bizonytalansági faktor az életedben, annak ellenére, hogy úgy tűnik, mintha ez adná a legnagyobb biztonságot.

A munkahely biztonsága mellett döntesz, vagy a vállalkozás szabadságát választod?

Szerző: Gürtler Szilvia

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy megújulva megtaláld a célodat az élethivatásodat, és ezáltal megéld a bőséget. Az önmegvalósítás útján kísérlek végig az önismerettől az életvezetésen át a szabadságig, hogy eljuss oda, ahova magadat álmodod.  Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok új meglátásokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör