fbpx
karrier lépcső
Élethivatás

Panni elindul a karrier lépcső fokain

Panni feljebb akart kerülni a karrier lépcső fokán. Szeretett volna világosabban látni, hogyan, s miképp tud előrébb jutni, ezért azzal keresett meg, hogy találjuk meg azt az irányt, amelyen elindulhat.

Az első alkalom után a szívbéli vágyát fedezte fel, a második beszélgetés során pedig a motivációját találta meg.

Nemet mondani

A két ülés közötti időszakban az volt a feladata, hogy minden egyes felkérésnél vizsgálja meg, vajon közelebb viszi-e őt a céljához. Amikor megérkezett, nagyon feldúlt volt. „El sem tudtam képzelni, hogy ez ilyen nehéz”- mondta. Arra a kérdésre, hogy mi a nehéz, azt válaszolta: „Nemet mondani. Ragaszkodni a sajját céljaimhoz.”

Aztán beszámolójában kifejtette, hogy naponta többször is nemet kellett mondania minden olyan kérésre, megkeresésre, amelyről úgy ítélte meg, hogy nem a saját célja felé viszi őt. Még a legapróbb kéréseknél is elgondolkodott ezen: akár egy munka után traccsparti távolabbi kollégákkal, akár egy üzleti megkeresés forgott szóban, ő mindig mérlegelt.

Az álom ajánlat

Ahogy egyre tudatosabban koncentrált arra, amit ő akart megvalósítani, váratlan megkeresést kapott. A főnöke behívta egy megbeszélésre, ahol egy másik osztály vezetője is jelen volt. Kollégát kerestek egy újonnan létrehozott pozícióba. Éppen az a munka volt, amit elképzelt magának és ami továbblendítheti őt a karrier lépcső következő fokára. Kreatív, kihívásokkal teli, izgalmas. Pontosan az, amiről álmodott.

Két nap gondolkodási időt kért, hogy még a döntés előtt át tudja velem beszélni a kétségeit. „Ez az álom-munkád Panni. Milyen kérdés van benned?” „Megijedtem- szipogta. Megijedtem attól, hogy ilyen gyorsan megérkezett ez a lehetőség. Elég felkészült vagyok én erre?”

karrier lépcső

A karrier lépcső következő fokára lépni

Láttam a szemében a kétségbeesést és a félelmet. Elkezdtünk belemélyedni a részletekbe, milyen pozícióról van szó, mit kell majd végeznie és hasonló kérdések.

Megkértem őt, hogy írja le egy papírra a lehető legaprólékosabban a részfeladatokat, és melléjük azt, hogy milyen képesség szükségeltetik hozzá. Majd megkértem, hogy rakjon minden olyan sorhoz egy pipát, ahol az benne meglvan. Amikor végzett a feladattal, és felnézett, már mosoly csillant meg könnyes szemében. Egyetlen olyan képesség volt, ahonnan hiányzott a pipa, és az egy olyan technikai feladathoz tartozott, amelyet még nem ismert eléggé, hogy meggyőződjön abbéli képességeiről.

Érezhetően nyugodtabban és magabiztosabban távozott az ülés végén, azzal a  feladattal, hogy bármikor bizonytalanná válik, tegye fel magának a kérdést:

  • Melyik képességem segít ezt a feladatot megoldanom?

Könnyedén libbent tova, és én nevetve néztem, ahogy szinte alig érintve a talajt suhan az új élete felé. Biztos voltam benne, hogy a számára legmegfelelőbb döntést fogja meghozni.

Gyere, könnyebbülj meg te is. Beszélgessünk a vágyaidról. Válassz egy időpontot, és várd a hívásom:

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör