karrier lépcső
Siker építés

Panni elindul a karrier lépcső fokain

Panni feljebb akart kerülni a karrier lépcső fokán. Szeretett volna világosabban látni, hogyan, s miképp tud előrébb jutni, ezért azzal keresett meg, hogy találjuk meg azt az irányt, amelyen elindulhat.

Az első alkalom után a szívbéli vágyát fedezte fel, a második beszélgetés során pedig a motivációját találta meg.

Nemet mondani

A két ülés közötti időszakban az volt a feladata, hogy minden egyes felkérésnél vizsgálja meg, vajon közelebb viszi-e őt a céljához. Amikor megérkezett, nagyon feldúlt volt. „El sem tudtam képzelni, hogy ez ilyen nehéz”- mondta. Arra a kérdésre, hogy mi a nehéz, azt válaszolta: „Nemet mondani. Ragaszkodni a sajját céljaimhoz.”

Aztán beszámolójában kifejtette, hogy naponta többször is nemet kellett mondania minden olyan kérésre, megkeresésre, amelyről úgy ítélte meg, hogy nem a saját célja felé viszi őt. Még a legapróbb kéréseknél is elgondolkodott ezen: akár egy munka után traccsparti távolabbi kollégákkal, akár egy üzleti megkeresés forgott szóban, ő mindig mérlegelt.

Az álom ajánlat

Ahogy egyre tudatosabban koncentrált arra, amit ő akart megvalósítani, váratlan megkeresést kapott. A főnöke behívta egy megbeszélésre, ahol egy másik osztály vezetője is jelen volt. Kollégát kerestek egy újonnan létrehozott pozícióba. Éppen az a munka volt, amit elképzelt magának és ami továbblendítheti őt a karrier lépcső következő fokára. Kreatív, kihívásokkal teli, izgalmas. Pontosan az, amiről álmodott.

Két nap gondolkodási időt kért, hogy még a döntés előtt át tudja velem beszélni a kétségeit. „Ez az álom-munkád Panni. Milyen kérdés van benned?” „Megijedtem- szipogta. Megijedtem attól, hogy ilyen gyorsan megérkezett ez a lehetőség. Elég felkészült vagyok én erre?”

karrier lépcső

A karrier lépcső következő fokára lépni

Láttam a szemében a kétségbeesést és a félelmet. Elkezdtünk belemélyedni a részletekbe, milyen pozícióról van szó, mit kell majd végeznie és hasonló kérdések.

Megkértem őt, hogy írja le egy papírra a lehető legaprólékosabban a részfeladatokat, és melléjük azt, hogy milyen képesség szükségeltetik hozzá. Majd megkértem, hogy rakjon minden olyan sorhoz egy pipát, ahol az benne meglvan. Amikor végzett a feladattal, és felnézett, már mosoly csillant meg könnyes szemében. Egyetlen olyan képesség volt, ahonnan hiányzott a pipa, és az egy olyan technikai feladathoz tartozott, amelyet még nem ismert eléggé, hogy meggyőződjön abbéli képességeiről.

Érezhetően nyugodtabban és magabiztosabban távozott az ülés végén, azzal a  feladattal, hogy bármikor bizonytalanná válik, tegye fel magának a kérdést:

  • Melyik képességem segít ezt a feladatot megoldanom?

Könnyedén libbent tova, és én nevetve néztem, ahogy szinte alig érintve a talajt suhan az új élete felé. Biztos voltam benne, hogy a számára legmegfelelőbb döntést fogja meghozni.

Gyere, könnyebbülj meg te is. Beszélgessünk a vágyaidról. Válassz egy időpontot, és várd a hívásom:

[INSERT_ELEMENTOR id="7448"]

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör