Utazás, új élet külföldön

Szabadon, barangoláson, Málta túrán

Kirándulok Máltán, átélve annak örömét, hogy mindent megvalósíthatok, mindent elérhetek, amit csak szeretnék. Erre a szabad életre vágytam, amit gondolataim határtalansága, álmaim kiteljesedése jelent. A tengert nézve arra gondolok, mennyire egyszerű, és mégis mennyire nehéz volt eljutnom idáig.

A szabadság a legcsodálatosabb érzés, amit mindannyian szeretnénk megélni, mégis, ha körülnézek, azt látom, azt hallom, hogy a legtöbben nem érzik magukat szabadnak az életükben. Miért nem valósítják meg azt, ami szabaddá, ezáltal boldoggá tenné őket?

A régibe, megszokottba beleragadva

élik az életüket, mert el akarják kerülni a változást, és mert félnek. Félnek attól, hogy holnap másként lesz, mint tegnap volt, félnek attól, mit szól majd a család, a munkatársak, a barátok, félnek a konfrontációtól, félnek attól, hogy megmutassák magukat, azt a szeretetteli lényt, akik ők maguk.

Szabadnak lenni azt jelenti, önmagam vagyok, és nem akarok másnak látszani, mint aki vagyok. Le merem vetni azokat a sémákat, amelyeket a múltból hoztam, eldobni a másoktól tanult programokat, és magamra hallgatva, az érzelmeimre figyelve építeni fel az újat.

A változás kulcsa rálátás a jelenre,

amikor meglátod, milyen helyzetben vagy most, miről szólnak a kapcsolataid, hogy érzed magad a munkahelyeden, mennyire vagy közel az álmaidhoz. Amikor észreveszed mindazt, ami a jelen pillanatodban van. Nem azt, amit szeretnél, nem azt, ami lehetne, nem azt, ami volt, és nem azt, ami lesz, hanem pontosan azt, ami most van.

Arról beszélsz, amit gondolsz, vagy arról, amiről azt gondolod, hogy elvárják tőled? Mered-e őszintén, megjátszás, álarcok nélkül élni, és megmutatni az érzéseid? Vállalod-e a kockázatot, a felelősséget a döntéseidért, ahelyett, hogy a biztos megoldásokra vársz?

Ha feltetted magadnak a kérdéseket, attól függően, hogy mennyire tetszenek a válaszaid, szabadon dönthetsz arról, hogy, változtatsz, vagy hagysz mindent ugyanúgy.

Én változtattam. Azt láttam, hogy máshol vagyok, mint ahol lenni szeretnék, ezért elindultam önmagam felé. Újra és újra ezt tenném, mert az eredmény mindent megér.

Mindaddig, amíg hárítasz,

nem vállalod fel a kialakult helyzetért a felelősséget, addig nem tudsz szabadon élni. Mert a szabadság döntést is jelent, annak eldöntését, hogy mit szeretnél, hogyan szeretnéd, mikor szeretnéd, kivel szeretnéd.

Nem elég elméletben tudnod, nem elég álmodoznod, tettekre kell váltanod a tudást. Beleállni, magadba nézni és vállalni mindazt, ami rajtad múlik. Nem kifogásokat támasztani, hanem arra koncentrálni, hogyan valósítod meg.

Szabadon élünk, mozgunk, létezünk.

Ha mégis bezárva érzed magad, az saját magad korlátozása, az általad teremtett határok megtapasztalása.

Képzelj magad elé egy szűk folyosót. Amikor beszorítod magad bizonyos sémák közé, amikor azt gondolod, valamit csak egyetlen módon lehet működtetni, csak egyféleképpen lehet megélni, amikor azt gondolod, csak arra vagy képes, amit most megteszel, akkor egy szűk folyosóba kényszeríted magad.

Míg ha elhiszed, hogy mindent meg tudsz csinálni, akkor egészen biztosan meg is tudod csinálni. Máris kitágul a tér, eltűnik a folyosó, és észreveszed magad körül a világot.

Ezt imádom itt Máltán. Bárhová nézek, mindenütt tér. A szűk utcácskák pedig arra jók, hogy a hangulatukat, látványukat magamba szívva, végig sétáljak rajtuk, és újra a tenger közelébe jussak.

Kívánom, hogy bátran lépd át a komfortzónád, éld meg azt az egészen másfajta életminőséget, amit a szabadság jelent.

Ha van kedved megismerkedni Máltával, és kicsit önmagaddal is, akkor tölts velem egy hetet, gyere inspirációs utazás programomra

Friss blogbejegyzéseimről a MannaCoach Facebook oldalán is értesülhetsz.

[INSERT_ELEMENTOR id="7448"]

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör