Utazás, új élet külföldön

Barangolások a szabadság szigetén, Máltán

Számomra a szabadság a szárnyalást jelenti. A lehetőségek végtelenségének megélését, a választás örömét, a korlátok nélküliséget. Annak elfogadását, aki vagyok, és mindannak megélését, amit szeretek. Ehhez ad tökéletes keretet Málta a látómezőn messze túlnyúló, égbe folyó tengerrel, a határok nélküliséggel, a lakosok szinte mindent toleráló habitusával. Hálás vagyok, hogy a szabadság szigetén élhetek. 

Régebbi életemben

Nagykorúvá válásom óta szerettem volna elköltözni egy másik országba. Amikor picik voltak a gyermekeim, Ausztráliába terveztük az utazást, később, amikor a szüleim Németországban dolgoztak, mi is kacérkodtunk az utánuk költözés gondolatával, aztán ahogy múlt az idő, szóba került Spanyolország, és Portugália is. Aztán sehova nem mentünk. Csak álmodoztunk.

Valahogy mindig egymásra vártunk. Én azt mondogattam a páromnak, neki olyan szakmája van, amit bárhol űzhet, Ő meg azt mondogatta nekem, hogy ha olyan nagyon akarok menni, találjak munkát magamnak külföldön. Ezzel aztán annyiban is maradt minden.

Máltára költözöm

Habár sokat utaztunk, sokfelé jártunk, Máltára nem jöttünk. Ma már úgy gondolom, annak is megvolt az oka, hogy 2015-ben egyedül vetődtem erre a kicsi, de annál nagyszerűbb szigetre. Merthogy szerelem volt első pillantásra.♥ Az ódon házak melletti modern épületek, a lüktető hangulat, a tenger megannyi színe, a barátságos emberek mind-mind hívogatóan hatottak rám. És ha már szerelem, akkor azt meg kell élni. Kiélvezni minden cseppjét, minden pillanatát.

Álmaim, vágyaim vezettek, és mutatták az utat, amerre mehetek. Kétségek, megingás nélkül követtem lelkem hívó szavát, fogtam magam, és júniusban kiköltöztem ide. Ezzel a lépéssel valahogy régi és új időszámításra vált szét az életem.

szabadság Máltán

Új életemben

Feladtam havi fix jövedelmet és biztonságot nyújtó menedzseri állásomat. Több okból is nehéz volt a döntés: egyrészt fantasztikus munkahelyi légkörben, kollégáimmal egymást inspirálva alkothattunk nap mint nap, másrészt a feladataim is kihívást jelentettek, ahol az építkezés lehetőségét hordozta magában a munkám. Mégis úgy éreztem, a szárnyaimat nyesegetik, miközben a kreativitásom ennél nagyobb teret kíván.

Végzett coachként azon törtem a fejem, hogyan tudom összeegyeztetni a költözésem a coaching-al, ami egy nagyon személyes, bizalmi kapcsolat az ügyfél és közöttem. Ahogy találom meg a válaszaimat, és dolgozom ki azokat a csomagjaimat, amelyekkel támogatni tudlak benneteket online, egyre többen érdeklődtök Máltára költözésemről, a döntésemről, az életemről.

Felfedezések a szabadság szigetén 

Minden itt töltött pillanatot imádok. Igyekszem úgy megismerni az országot, ahogyan csak itt lakva lehet. Megkeresem az eldugott, megközelíthetetlen helyeket, kikutatom a tengerparti kis öblöket, sziklamélyedéseket, és örömmel fedezem fel a zegzugos utcák rejtekeit.  

Tarts velem egy virtuális utazáson, éld át te is Málta hangulatát és élvezd a szabadság szelét!

Értesülj legújabb bejegyzéseimről a Facebook oldalamon.

[INSERT_ELEMENTOR id="7448"]

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör