Barangolások a szabadság szigetén, Máltán

  • Gürtler Szilvia
  • november 1, 2016
  • Barangolások a szabadság szigetén, Máltán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Barangolások

Számomra a szabadság a szárnyalást jelenti. A lehetőségek végtelenségének meglátását, a választás örömét, a korlátok nélküliséget. Annak elfogadását, aki vagyok, és mindannak megélését, amit szeretek. Ehhez ad tökéletes keretet Málta. A látómezőn messze túlnyúló, égbe folyó tengerrel, a határok nélküliséggel, a lakosok szinte mindent toleráló habitusával.

Régebbi életemben

Nagykorúvá válásom óta szerettem volna elköltözni egy másik országba. Amikor picik voltak a gyermekeim, Ausztráliába terveztük az utazást, később, amikor a szüleim Németországban dolgoztak, mi is kacérkodtunk az utánuk költözés gondolatával, aztán ahogy múlt az idő, szóba került Spanyolország, Portugália is. Sehova nem mentünk. Csak álmodoztunk.

Valahogy mindig egymásra vártunk. Én azt mondogattam a páromnak, neki olyan szakmája van, amit bárhol űzhet, Ő meg azt mondogatta nekem, hogy ha olyan nagyon akarok menni, találjak munkát magamnak külföldön. Ezzel aztán annyiban is maradt minden.

Máltára költözöm

Habár sokat utaztunk, sokfelé jártunk, Máltára nem jöttünk. Ma már úgy gondolom, annak is megvolt az oka, hogy 2015-ben egyedül vetődtem erre a kicsi, de annál nagyszerűbb szigetre. Merthogy szerelem volt első pillantásra.♥ Az ódon házak melletti modern épületek, a lüktető hangulat, a tenger megannyi színe, a barátságos emberek mind-mind hívogatóan hatottak rám. És ha már szerelem, akkor azt meg kell élni. Kiélvezni minden cseppjét, minden pillanatát.

Álmaim, vágyaim vezettek, és mutatták az utat, amerre mehetek. Kétségek, megingás nélkül követtem lelkem hívó szavát, fogtam magam, és júniusban kiköltöztem ide. Ezzel a lépéssel valahogy régi és új időszámításra vált szét az életem.

Új életemben

Alig három hónapja, hogy feladtam havi fix jövedelmet és biztonságot nyújtó menedzseri állásomat. Több okból is nehéz volt a döntés: egyrészt fantasztikus munkahelyi légkörben, kollégáimmal egymást inspirálva alkothattunk nap mint nap, másrészt a feladataim is kihívást jelentettek, ahol az építkezés lehetőségét hordozta magában a munkám. Mégis úgy éreztem, a szárnyaimat nyesegetik, miközben a kreativitásom ennél nagyobb teret kíván.

Végzett coach-ként azon törtem a fejem, hogyan tudom összeegyeztetni a költözésem a coaching-al, ami egy nagyon személyes, bizalmi kapcsolat az ügyfél és közöttem. Ahogy találom meg a válaszaimat, és dolgozom ki azokat a csomagjaimat, amelyekkel támogatni tudlak benneteket, egyre többen érdeklődtök Máltára költözésemről, a döntésemről, az életemről.

A szabadság (szigetének) felfedezése

Minden itt töltött pillanatot imádok. Igyekszem úgy megismerni az országot, ahogyan csak itt lakva lehet. Megkeresem az eldugott, megközelíthetetlen helyeket, kikutatom a tengerparti kis öblöket, sziklamélyedéseket, és örömmel fedezem fel a zegzugos utcák rejtekeit.  

Belevágtam a máltai tengerpart mentén egy gyalogos körtúrába, így hétvégente egy napom 13-15 kilométer sétával, pihenéssel, feltöltődéssel, és coach munkával telik. Merthogy arra gondoltam, ezekre a varázslatos helyszínekre virtuálisan magammal viszlek, miközben érdekes témákat vetek fel. A túra dokumentálásával tehát mindamellett, hogy megmutatom a sziget egy-egy részletét, olyan technikákkal ismertetlek meg, amelyek segítették a cselekedeteimet, és támogatták újrakezdésem.

A következő hetekben az alábbi témákról írok és beszélek majd videókban: szabadság, elengedés, terheink cipelése, választás, őszinteség, bizonytalanság, félelmek, hiedelmek, elvárások, felelősség, nézőpontok. Találkoztál már ezekkel a szavakkal, ugye? Sőt, talán némelyikről azt gondolod, hónapok, évek óta nem tudsz megbirkózni a belőlük fakadó helyzetekkel. Pedig Te szeretnél boldog, kiegyensúlyozott, jókedvű lenni.

Gyere hát, tarts velem a különleges helyszíneken, ahol izgalmas témákat boncolgatok. Nézd meg első bejelentkezésemet, és élvezd velem a szabadság szelét!

Ha van kedved megismerkedni Máltával, és kicsit önmagaddal is, akkor válassz egy hetet, amit velem töltesz, és gyere inspirációs utazás programomra

Legújabb bejegyzéseimről a Facebook oldalamon is értesülhetsz.