Célkitűzés és énerősítés

Egy vállalkozó is megpihenhet és feltöltődhet néha

A MannaCoach-ra és Szilvire az interneten találtam rá. Éppen egy viszonylag nehéz időszakon mentem keresztül mint vállalkozó, és éreztem, hogy egy egyszerű nyaralás nem fog kizökkenteni ebből. Ma már tudom, hogy kiégéssel küzdöttem, de akkor csak azt éreztem, hogy nem találom a helyem és valahogy semmi nem tett boldoggá. Voltak ugyan céljaim, valami mégsem működött. Egyszerűen megrekedtem.

Azt hiszem életem legjobb döntése volt, hogy még aznap felvettem a kapcsolatot Szilvivel. Ő készségesen válaszolt minden egyes kérdésemre, és biztosított róla, hogy ketten együtt megoldást fogunk találni a problémámra. Persze az ember sokszor szkeptikus, amikor az interneten talál rá valamire, de mivel jobb ötletem nem volt, és hozzáteszem Szilvi tényleg azonnal a szívembe lopta magát, úgy döntöttem, hogy belevágok.

Már az első pillanatban, ahogy leszállt a gépem Máltán, azt éreztem, hogy valami nagyszerű dolog kezdetén állok. Tisztában voltam vele, hogy tartós változást szeretnék az életemben, és elhatároztam, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez tényleg el is indulhasson az életemben.

Nem mondom azt, hogy egyszerű volt elengedni a saját kis démonjaimat… Az állandó megfelelési kényszer, ami egy ideje az életem részévé vált, folyton felütötte a fejét. És viszonylag sokat kellett küzdenem magammal, de most már elmondhatom, hogy Szilvi valóban érti a dolgát. 🙂

Szépen fokozatosan építette fel a programokat, hogy ne érezzem azt, hogy az egész ott töltött egy hét egy hatalmas rohanás lenne. Az elején meghallgatta, én hogyan töltöm a napjaimat, alkalmazkodott a napi rutinomhoz és ahol úgy érezte, segíthet, ott javaslatokat tett. Ilyen volt például a reggeli meditáció, amit mindig is ki szerettem volna próbálni, de soha nem volt rá időm (szokásos kifogások). Már az első reggel együtt meditáltunk a tengerparton, és azt hiszem, ha összesen ennyit kaptam volna az út során, már az is megváltoztatta volna az életemet.

Megértettem, hogy sokszor mernünk kell segítséget kérnünk, még nekünk vezetőknek / vállalkozóknak is. Olyan szinten hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy mindent nekünk kell megoldanunk egyedül, hogy el is felejtjük, hogy valójában mi is emberek vagyunk. Ezt is Szilvitől tanultam meg például, hogy merjem magam sokkal inkább „emberként” kezelni, és elengedni azt, hogy a nap 24 órájában egy cégvezető vagyok. Mert nem csak a párkapcsolatokra igaz, ha te nem vagy jól, nem tudsz adni a társadnak sem. Ugyanúgy igaz, ha kiégsz, kiégeted a saját vállalkozásodat is.

A másik dolog amit megértettem, hogy mennyire fontos átlépni a határaimat. Máltán lehetőségem volt különféle extrém sportokat kipróbálni, amiről azelőtt nem is mertem álmodni. Ugye még az elején eldöntöttem, hogy én a MannaCoach programban mindenre, és tényleg mindenre igent fogok mondani. Olyan rejtett erőket fedeztem fel magamban, amikről elképzelésem sem volt. Mind fizikailag, mind pedig szellemileg. Elmondhatom, hogy új ember lettem. Az pedig már tényleg csak hab volt a tortán, hogy Szilvivel minden egyes este leültünk, és átbeszéltük a céljaimat. Folyamatosan alakítottunk rajta, ahogy teltek a napok, úgy jöttem rá, hogy mi is a valóban fontos számomra, és mi az amit el szeretnék érni. Az utolsó este elővettük azt a papírt amit első nap jegyzeteltünk le együtt és engem lepett meg leginkább az az óriási változás, amin keresztül mentem. Most, hogy újra itthon vagyok, büszkén mondhatom el, képes vagyok tartani magam azokhoz az új napi rutinjaimhoz, amiket kialakítottunk számomra. Valóban életem legjobb döntése volt, és Szilvi tényleg a legjobbkor érkezett az életembe. Bízom benne, hogy még nagyon sokáig képes leszek magamban megtartani azt a látásmódot és mérhetetlen sok energiát, amit tőle kaptam. Bátran ajánlom őt mindenkinek, aki egy kicsit is elveszettnek érzi magát, vagy egyszerűen nem látja a fényt az alagút végén. Én személy szerint abban is biztos vagyok, hogy jövőre újra meglátogatom őt, addig pedig tartjuk a kapcsolatot! Még egyszer köszönök mindent! S. István Vállalkozó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör