fbpx
Életcél

Hogyan tudsz világbajnokká válni a saját életedben?

Életed során rengeteg olyan helyzet adódik, amikor feszül benned valami, érzed, hogy változtatni szeretnél, más célok felé indulni. Kérdéseket teszel fel, esélyeket latolgatsz, pro és kontra érveket mérlegelsz. Sokszor sejted, merre van az arra, néha barátokkal is átbeszéled, mégis, félelmeid, kétségeid miatt még mindig nem mersz lépni. Úgy érzed, hiányzik valami, valaki, aki kilendít a helyzetedből.
Így is van: ha szeretnél világbajnokká válni az életedben, akkor olyan professzionális támogatóra van szükséged, aki melletted áll, meghallgat, új nézőpontokat világít meg, inspirál, bátorít, és segíti, hogy az álmaid felé haladj.

Hogyan lehet professzionális támogatód a coach?

Mivel maga a megnevezés az angol coach (edző) szóból ered, ezért legegyszerűbben egy sportból vett triviális példával tudom megvilágítani, mit csinál a coach. Amikor tested erősítésére vágysz, elmész edzőterembe, elkezdesz súlyzózni, futni stb. Jobb esetben személyi edzőt választasz magad mellé, aki támogat és motivál céljaid elérésében. Aki személyre szabott edzésprogramot készít neked, minden alkalommal melletted van, és ahogy közösen átbeszélitek a haladásod ütemét, újabb és változatosabb fejlesztő gyakorlatokat állít össze neked. A munka dandárját mégis te végzed, hiszen a te testedről, és a te hőn áhított vágyadról van szó. Pontosan ugyanez történik a coaching során, csak nem a testeddel, hanem a lelkeddel. Személyre szabott beszélgetéseket folytattok a coach-al, aki segít megtalálni a motivációdat, és olyan technikákat alkalmaz, amelyek megmutatják neked a benned rejlő lehetőségeket. Ezáltal letisztul benned sok minden, tisztábban látod a dobogó felé vezető utat. Nagyon egyszerű az ok, amiért egy bizonyos szintnél tovább nem jutsz egyedül, de még barátokkal sem. Az az ember, aki ma vagy, odáig tudott elkalauzolni, ahol most vagy. Ahová szeretnél eljutni, az pedig olyan személyiséget kíván, akivé válnod kell. Ezt a változást csak tanulással, fejlődéssel, önismerettel tudod elérni.

Hogyan tehet téged világbajnokká a coach?

Elgondolkodtál már azon, hogy egy olimpiai vagy egy világbajnok vajon képes lenne egyedül elérni az eredményeit? Szerintem fel sem merült benned a gondolat, annyira természetes, hogy a profi sportolók mellett mindig ott van egy edző – egy coach, aki elvezeti a győztest a célig. Persze a változás folyamatának egyes lépéseit sok esetben magad is le tudod vezényelni. Mint ahogy az edzőteremben is tudsz önállóan edzeni, ezzel eljutva egy bizonyos szintig. Ám ahogy az élsportoló sem tudna profi eredményeket felmutatni edző nélkül, ugyanúgy te sem könnyen tudsz eljutni a célvonalig egyedül. Mit nyersz, ha céljaid elérését lelki edző, coach bevonásával támogatod? Képzeld magad elé, amint rohamléptekkel haladsz céljaid felé, mert olyan emberrel dolgozol együtt, aki veled van a változás folyamatában, eszközöket mutat neked, és olyan látásmódra világít rá, amivel új perspektívával közelítheted meg a felmerülő helyzeteket. Ezáltal könnyedebb és struktúráltabb lesz az út, amelyen a célod elérése felé masírozol.

A saját életedben legyél te a világbajnok!

Melyik út könnyebb? Bukdácsolni lassacskán a megértések, felismerések útvesztőjében, néha el is veszve az információk halmazában, ösztönösen cselekedve, avagy professzionális támogatással tudatosan haladni, ezáltal időt, energiát nyerni, és motivációt, lendületet kapni. Világbajnokká fejlődni csak támogatással tudsz. És bár segítő szándékú rokonok, családtagok, barátok, ismerősök általában akadnak körülötted, mégsem tudják azt a professzionális támogatást nyújtani, amit egy képzett coach, aki segít neked abban, hogy minden képességedet álmaid megvalósításának szolgálatába állíthasd.

Tarts velem egy különleges kalandra, élvezz egy hét pihenéssel egybekötött coaching programot Máltán.

További inspirációkért látogass el facebook oldalamra.

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör