fbpx
Utazás - Új élet

Virtuális utazás 2. San Anton Garden

A San Anton Garden az egyik kedvenc helyem Máltán. Annyira elüt a mindennapi élet helyszíneitől, és annyira különleges arcát mutatja itt a sziget, hogy mindenképpen érdemes ide ellátogatnod, és megcsodálnod.

A palotát az 1600-as évek elején egy lovagrendi nagymester építette nyári palotának. Az évek során mindig fontos politikai szerepet töltött be, a máltai függetlenség (1974) óta pedig a köztársasági elnök rezidenciájaként funkcionál.

A palota körül több kert van, amelyeket eredetileg konyhakertként, narancsfa ligetként használtak. A  legnagyobb kertrész látogatható, így a világ számos részéről érkezett egzotikus növény megcsodálható.  Kis kerti tavakban hattyúk úszkálnak, a park ősrégi, többszázéves fái között pedig fácánok sétálnak.

Egyszer az egyik résztvevőm a programomon, aki Ausztráliából érkezett, felfedezett a saját kisvárosából származó fát a kertben. J Képzelheted a meglepődését és örömét, amikor meglátta az eredetet jelölő táblát a fán. J Abban a pillanatban össze is tudott kapcsolódni a gyermekkorával, a múltjával, a hazájával.

Mert miről szól ez az utazásunk? A békéről, a természet harmóniájáról, a természethez való kapcsolódásról. Ezáltal pedig önmagadhoz, a gyökereidhez való visszakapcsolódásról. A gyermeki lényedhez, a lelkedhez, a legmélyebb vágyadhoz eljutásról.

Hiszen a rengeteg megfelelés, külső elvárás, megszokott rutin, és magadra aggatott álarc mögött ott él az a vágy, az a vezérlőcsillag, az a mag, amely lényed legmélyét jelenti. Kapcsolódj hát össze vele. Halld meg a belső hangod, és kezdj el hallgatni rá.

Köszönöm, hogy velem voltál. Holnap ismét találkozunk. Szia

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör