Siker építés

Azzal foglalkozol, amivel igazán szeretnél?

Napra nap és hétre hét csak dolgoztam, tettem a dolgom. Munkába rohantam, gyerekeket gardíroztam, háztartást vezettem, megannyi apró-cseprő ügyeinket rendeztem. Valami azért állandóan mocorgott bennem, egy hátsó kis hang, ami folyton csak sutyorgott. „Kell ez neked? Tényleg ennyire fontos? Muszáj még ezt is bevállalnii?” Igyekeztem persze elnyomni, ezért még több mindent zsúfoltam bele egy napomba, még inkább rohantam. Aztán eljött a pillanat, amikor megálltam, és feltettem a kérdést magamnak:

„Miért nem azzal foglalkozol, amivel igazán szeretnél?”

Erre persze jöttek a szokásos kifogásaim:

„Képtelen vagyok mindent egyszerre.”

„Előbb muszáj ezt befejeznem, majd csak ezután tudok belekezdeni abba…. ”

„Idén/ezen a héten/ma már nem, viszont jövőre/jövő héten/holnap már tényleg…”

Amennyiben a fenti mondatok ismerősen csengenek és többször elhangzottak már a te szádból is, akkor bizony fennál a lehetősége, hogy halogatod, elodázod a cselekvést. Talán félsz, talán nem mersz másba kezdeni, talán túl kényelmes vagy mozdulni… Mindegy. A lényeg, hogy még mindig nem azzal foglalkozol, amivel igazán szeretnél.

Mit tehetsz?

  • Engedd el az aggódást

Ne aggódj, ha csak a következő lépést látod előre. Egyáltalán nem baj, ha most még fogalmad sincs, hogyan fogod megvalósítani a célodat. Legtöbbször elég annyi, hogy kis lépésekben haladj előre. Út közben megérkeznek majd a válaszok, és a lehetőségek is. Te halajd biztosan a kijelölt úton.

  • Tervezz újra

Ha te is félsz a változástól, ideje elfogadnod, hogy amikor változás jön – márpedig változás mindig jön – , akkor érdemes egyszerűen újratervezned. Ne bizonyítson el a megváltozott helyzet, körülmény, fogd fel lehetőségként azt. Valami újat tanulhatsz, és egyre többet tapasztalhatsz meg magadból. Hiszen a helyzetek feloldásánál meglévő tudásodat alkalmazhatod egy új helyzetben, vagy újfajta látásmódra, ismeretre tehetsz szert.  

  • Hagyd magad mögött a kifogásokat

Amikor már belefáradsz abba, hogy folyton kifogást keress, amiért nem haladsz a céljaid felé, jöhet a szembenézés: „Azért nem értem el a célom, mert nem tettem meg érte mindent”. Ne keresd a kifogásokat, kibúvókat, válaszokat arra,  miért nem tettél meg dolgokat. Ne is magyarázd meg magadnak, hogy minderre megvolt a jó okod. Egyszerűen csak azt kérdezd meg magadtól: „hogyan tehetek még többet azért, hogy elérjem a kitűzött célom?”

  • Legyen terved

Legyen egy terved, amire támaszkodhatsz, mert így sokkal könnyebb lesz átlátni, mi vár rád adott héten, hónapban, évben. Ha előre megtervezed a kis lépéseket, akkor lesz időd felkészülni mentálisan és lelkiekben is, így kevésbé érnek váratlanul a konkrét feladatok. Ha van egy célod és mondjuk egy hónapra előre betervezel órákat, amikor időt szánsz a céljaid elérésére, akkor sokkal egyértelműbb lesz, hogy mit is kell tenned és kevésbé fogsz elveszni a mindennapok rohanásában.

  • Legyél tudatos!

Felejtsd el a sodródást, az ide-oda csapongást, mások kérésének a sajátod elé helyezését.  Haladj tudatosan az általad kijelölt célok felé. Ezzel távolról sem a görcsös ragaszkodásra buzditalak, hanem arra, hogy mindig tartsd szem előtt az irányodat.

Elindultam az álmaim felé

Hogyan alakult a saját történetem? Egyszer végül mégiscsak hallgattam a belső hangomra. Kiléptem a megszokottból, az addigiból, és új kalandba vágtam. Soha egy pillanatra meg nem bántam, és tudom, hogy bármikor újra átszínezhetem az életem. Most már mindig a kis belső hangra hallgatok, az intuícióimat követem, és az álmaimat alakítom célokká. Lépésről lépésre haladva így jónéhány már megvalósult. Pedig még csak most kezdek álmodni igazán.

Álmodj te is nagyot, és találd meg az élethivatásod.

[INSERT_ELEMENTOR id="7448"]

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör