fbpx
Szabadság,  Tudásanyag - MannaClub

Az idő rabja vagy te is?

6:48. Pislogok, félig álmaim ködében, félig a való világban. Aztán az órámra pillantok, és hirtelen eszembe villan, hogy 1 órával többet mutat, így még csak 5:48. Megnyugodva tovább heverészek, hiszen akkor van még időm bőven. Aztán hirtelen felülök: Van időm? Ugyan mire? Hiszen én gazdálkodom az időmmel. Vagy mégsem? Felkavar, ahogy ráébredek, mennyire az idő rabja vagyok még mindig.

Hogyan lettem az idő rabja?

Gyerekként jórészt a napi rutin, a munka, a pihenés hitrendszerében cseperedtem. Emellé jött az az elképzelés is, hogy a vállalkozók még többet dolgoznak, hiszen azt láttam, hogy édesapám szinte-éjjel nappal tervezett, alkotott valamit.

A legnagyobb sláger akkoriban a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás című Beatrice szám volt. Ahogy beléptem a munka világába, rögtön megtapasztaltam, hogy a 8 óra munka, az bizony legtöbbbször 10-12 óra. Ha hozzáadom még az otthoni feladatokat is, akkor jócskán több. A vállalkozásomban is hoztam a hitrendszerem szerintieket, így akár 14-16 órákat is dolgoztam naponta.

Hogyan lépkedek kifelé a rabságból?

Egy nap arra ébredtem, hogy hiába vagyok önálló, és építem a saját elképzeléseim szerinti életem, ez a régi „nyolctól ötig” világrend még mindig meghatározó bennem. Hiszen az csak csalóka illúzió, hogy szabadabb vagyok, ha mindössze annyi a különbség, hogy most a sajátomban robotolok.

Hol az életem, a magamra fordított idő? Ha a régi rend szerint nézem, akkor a 8 óra pihenés, ha az új rend szerint, akkor az énidőm, az életemben jelenlétem. Mert bizony volt olyan hetem, amikor arra sem jutott időm, hogy a barátaimmal beszélgessek. Körülbelül ez a pont volt az, amikor úgy döntöttem, elég ebből, és új szabályokat hoztam.

5 + 1 dolog, amivel az idő rabság helyett szabadságot ad

MannaClub tartalom

A kapcsolódó gyakorlatokat, videókat, cselekvési terveket MannaClub tagsággal éred el. 

Már MannaClub tag vagy? Ide kattintva jelentkezz be.

Állandó időzavar helyett önmenedzselés

Én lettem a legfontosabb magam számára, és ezt mára tükrözi a naptáram is. Azóta sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, amióta ilyen tudatosan menedzselem magam. Kínlódtam én is eleget ezzel a témával, állandóan csúszásban és rohanásban voltam. Mindaddig, amíg felismertem, hogy az időn nincs mit menedzselni. Az egyszerűen csak van. Pontosan akkora a jelentősége, amekkorát én tulajdonítok neki. Amin változtatni tudok, az az én hozzáállásom, és gondolkodásom az időről. 

Otthonról dolgozom már évek óta. Mégis, nehezen szakadtam el a megszokott, mások által kialakított és átvett szabályoktól. Már tudom, semmi okom, hogy éppen ezen elvek mentén dolgozzak. A szabadságom abban is áll, hogy bármikor, bármit megváltoztassak. Meg is tettem. Most ha úgy tartja kedvem, hajnalban dolgozok pár órát, és egész nap szabad vagyok, máskor este érkezik valami lelkesítő, és akkor állok neki. 

Bárhogy szervezhetem, hiszen az életemet én alakítom. És én ahelyett, hogy az idő rabja vagyok, a szabad időt választottam. Ma éppen felkelek és gyorsan papírra vetem ezt a cikket. Még mindig csak 7:14. Előttem az egész csodás nap, hogy megéljem. 

Nekem működik. Mi a te megoldásod? 

Szerző: Gürtler Szilvia

Várlak a MannaClubban

Képek: pixabay.com 

Gürtler Szilvia, coaching

A szerző: Gürtler Szilvia, PCC   (ICF minősített professzionális coach)

Minden tapasztalatommal, tudásommal támogatlak, hogy olyan minőségű életet élhess, ahol megéled a bőséget, abban a világban, ahova magadat álmodod. 

Inspiráló videóimmal a YouTube csatornámon adok át új meglátásokat hozó gondolatokat, tapasztalatokat. 

Még többet olvasnál? Nézd meg a könyveimet

Lélekrebbenés

Bárhol tart az életed, bármilyen körülmények között vagy, bárhány éves vagy, és bárhonnan is indultál, képes vagy felállni, továbbmenni, és…

Coach kalauz

Ötleteket és inspirációt fogsz kapni a saját ügyfélköröd felépítéséhez, árazásodhoz, és marketingedhez a coach interjúkból. Látni fogod…

Vásárban vett életek

Vágyódtál már valaha másfajta életet élni? Eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen lenne az életed, ha máshova születsz, ha más körülmények…

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör