fbpx
Változásban

A fejedben lejátszott történetek

Először álmodozol, aztán tervezel, majd komplett párbeszédeket folytatsz, végül egész sztorikat játszol le magadban, anélkül, hogy kimozdultál volna a fejedből. Hányszor történt már meg, hogy ilyen gondolati játszmákban annyira elfáradtál, hogy a végén bele sem kezdtél valaminek a megvalósításába?

Pedig sokszor megvan a ragyogó elképzelésed, pontosan tudod, hogy mit szeretnél elérni, még az is ott van a fejedben, hogy hogyan, aztán gondolatban végigjátszol 1-2-3….-50 forgatókönyvet a lehetséges kimenetekről. Egyik rosszabbnak tűnik, mint a másik, mert túl sok magyarázkodással, még több munkával, és a jelenlegi életedből való kimozdulással jár.

Úgyhogy elkezded szépen felépíteni a különböző kifogásokat, hogy miért nem teszed meg, miért nem változtatsz, és miért maradsz ugyanabban a régiben. Ezek jellemzően teljesen racionális, ezerféle módon alátámasztott érvek, amelyekkel magadat és néha a környezetedet igyekszel meggyőzni arról, miért is halasztottál el ismét egy tervezett lépést.

A fejedben lejátszott történetek

Természetesen a valóság sokszor köszönőviszonyban sincs a fejedben olyan elevennek tűnő sztorikkal. Mert ha egyszer beleállsz, és elindulsz, akkor meglátod, hogy mennyi mindenre nem gondoltál, és mennyi mindent túlgondoltál.

Persze ahhoz, hogy ezt felismerd, meg kell tenned az első apró lépést, azt a változtatást, ami közelebb visz a célodig. Hiszen mindaddig, amíg csak elképzelsz valamit, sosem fogod megtudni, hogy képes vagy-e véghezvinni, vagy hogy  ez valóban az, amit igazán akarsz.  

Az is előfordulhat, hogy megteszel egy apró lépést a változás irányában, ám mivel a várt eredmény késik, vagy máshogyan történnek a dolgok, mint ahogy azt előre elképzelted, megijedsz, elbizonytalanodsz, és visszafogod magad, úgyhogy sosem jutsz el a célig, ahova elindultál.

Az élet a megszokotton túl van

Biztos jónéhányszor hallottad már, hogy az élet a komfortzónán kívül kezdődik. Talán fennen hangoztatod is ezt, aztán valahogy szépen lassan mégis rendre visszasimulsz az ismerősbe.

Mert rettegsz attól, mi fog történni holnap, mi vár rád az ismeretlen világban. Mert mi van, ha nem sikerül, mi van, ha sikerül, és egyáltalán, az egész olyan kényelmetlen. Sokkal egyszerűbb csak álmodozni, és kockázat-mentesen élni – gondolhatod.

Hova lett az a gyermekkori te, aki magabiztosan tudta, hogy minden az övé lehet? Aki kétség és kérdés nélkül  elvette, kikövetelte, megszerezte azt, amit akart. Aki még értette és élte, hogy ami megjelent benne vágyként és kívánságként, az azért van ott, mert az már a tiéd. Az a te lelked hívása, azért érkezett meg hozzád, mert abban az életben lényed egy része már teljesen benne van. Minden porcikáidban érzed, ahogy megbizserget, felpezsdít és húz magához.

Ahányszor nem indulsz el, vagy megakasztod magad, és elhiszed a saját kifogásaidat, akkor meghal a lelked egy darabkája. Akkor veszítesz egy picit a színedből, és így halványodsz napról napra.

Választhatod a színes életet is.

Egyszerűen lépj bele, és ne halogass. Ne félj a rossz döntésektől, mert nincs olyan, hogyha valaminek nekifutottál, az ne sikerülne. Minden út oda vezet, ahova el szeretnél jutni. Lehet, hogy néha kicsit kanyargósabban, mint azt először gondoltad, de sebaj, mert bármerre indulsz is, az az út el fog vinni téged a célodig.

Merj változtatni bátran. Merj belelépni abba, ami már réges régen a tiéd. Engedd, hogy a fejedben lejátszott történetek megelevedjenek.

Szerző: Gürtler Szilvia

Töltsd le a Merj változtatni e-bookot, és kezeld könnyedebben a változást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

lélekrebbenés megjelent