Az, hogy hiány vagy bőségtudatos a gondolkodásod, meghatározza az életed milyenségét.
Pénz, bevétel, vagyon

Hiány vagy bőségtudatos a gondolkodásod?

Meditálsz, teremtő mágiákat végzel, vizualizálsz és minden egyebet megteszel azért, hogy változtass az anyagi helyzeteden, az élet körülményeiden. Mégsem érted, hogy miért nem úgy alakulnak a dolgaid, ahogyan azt eltervezted.

Azt gondolod, hogy már rég túl vagy az alapokon, és te igenis bőségtudatos vagy és annak megfelelően gondolkodsz, élsz.

Hatnak rád, persze, külső körülmények, társak, rokonok, barátok, élmények és sok egyéb más is, ám döntően a gondolkodásod, a hitrendszered befolyásolja az életedben bekövetkező eseményeket.

Időről időre gyaníthatóan egyéb körülmények nélkül is átcsusszanhatsz a hiánygondolkodásba, ám odafigyeléssel, tudatos változtatással vissza tudunk térni a bőségtudatos gondolkodásba. Ezért hoztam néhány mintázatot, amelyeket, ha felismersz, akkor máris be tudod azonosítani, így ha adott esetben visszatértél a hiány alapú gondolkodáshoz, máris változtathatsz rajta.

Mi is pontosan a hiánygondolkodás?

A hiánygondolkodás olyan mentális állapotot jelent, amikor úgy gondolkodsz és érzel, mintha mindig valami hiányozna az életedből, még akkor is, ha külső szemléletre bőségben élsz. Azt tapasztalod, hogy hiába élsz jólétben és rendelkezel anyagi javakkal, mégis valami hiányzik az elégedettségedhez.

A hiánygondolkodás mögött rejtőző gondolati sémák számos formában jelenhetnek meg. Néha bizony fel sem tűnik, ezért fontos, hogy érzékeld és korrigáld amikor észreveszed, hogy valamelyik sémát működeteted:

Gondolati sémák

1. Sosem elég: Ha azt érzed, hogy mindig többre van szükséged, és sosem elégszel meg azzal, amit már elértél vagy amivel rendelkezel. Ez az állandó elégedetlenség vezethet ahhoz, hogy folyamatosan többet akarsz, miközben alapvetően nem is élvezed az elért eredményeket.

2. Összehasonlítás másokkal: Állandóan másokkal hasonlítod össze magad, és sosem érzed eléggé jónak vagy sikeresnek, amit teszel, amit elértél. Még akkor is, ha külsőleg siker jegyekkel rendelkezel, mindig lesz valaki, akivel összehasonlítva úgy érzed, le vagy maradva.

3. Folyamatos aggódás a jövő miatt: Aggódsz a jövő miatt, és úgy érzed, sosem lesz elég biztonságod vagy stabilitásod. Ez elvezethet egyfajta állandó szorongásos és elégedetlen állapothoz.

4. Identitásod és önbecsülésed a külső tényezőktől függ: Az anyagi javaktól vagy más, külső elismerésektől teszed függővé az önbecsülésed és identitásod. Ez megfeleléshez és sokszor önfeladáshoz vezet, mégsem kapod meg az elégedettség érzését.

5. Fókusz a hiányokra: Figyelmedet a hiányokra és a negatívumokra irányítod, az elérhető bőség és a lehetséges pozitívumok helyett. Ez egy idő után azt okozza, hogy már észre sem veszed az életében jelen lévő aspektusokat és eredményeket.

Ahhoz, hogy kiszabadulj a hiánygondolkodás csapdájából, az első lépés, hogy figyelemmel legyél a működésedre. A tudatos jelenlét, a pozitív gondolkodás és az értékek köré épített életminőség javítása mind olyan eszközök, amelyek segítenek áttörni a hiánygondolkodás korlátait és hozzájárulnak a bőségtudatos gondolkodás gyakorlásához.

Mi a bőségtudatos gondolkodás?

A bőség tudatos gondolkodás egy olyan szemléletmód, amelyben a meglévő bőségre és az elérhető lehetőségekre összpontosítasz, szinte meg sem látva a hiányokat vagy a korlátokat. Ez a hozzáállás és észlelési mód számos előnnyel jár, és segít elérni a céljaidat, valamint közelebb visz az elégedettebb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb élet kialakításához.

Az alábbiakban felsorolok néhány jellegzetes gondolati sémát, amelyek arra utalnak, hogy bőségtudatosan gondolkodsz:

1. Hálás vagy: A bőségtudatos gondolkodás során hálát adsz az életében meglévő javakért, lehetőségekért és élményekért. Képes vagy örülni az élet apró örömeinek, és észreveszed a mindennapi szépséget. Rendszeresen kifejezed háládat és a jelen pillanatban élsz.

2. Elismered magad: Elismered és értékeled az elért eredményeket, függetlenül azok mértékétől. Ezzel együtt értékeled a saját teljesítményedet és a kitartásod.

3. Erős a jövőbe vetett hited: Hiszel abban, hogy a jövőben további lehetőségek várnak rád. A kihívásokat örömmel veszed, mert bizonyos vagy abban, hogy általuk vagy képes fejlődni.

4. Hasonlítgatás helyett az egyedi utat értékeled: Másokkal való összehasonlítás vagy versengés helyett elismered és értékeled az egyedi utat, amelyen te is és mások is járnak. Elfogadod mások sikereit, és örülsz mások boldogságának, mert meggyőződésed, hogy bőség van mindenki számára.

6. Nyitott és befogadó vagy: A bőségtudatos gondolkodás hozzájárul a nyitottsághoz és befogadáshoz mások iránt. Ilyenkor könnyedén teremtesz új kapcsolatokat, szerzel új élményeket nyitod meg magad az élet gazdagságának.

7. Elfogadod a változást: A bőségtudatos gondolkodásban inkább pozitív kihívásként fogadod el a változást, és hiszel abban, hogy az hozzájárulhat az életed további bőségéhez és gazdagságához.

Ezen gondolati sémák együttesen képezik a bőségtudatos gondolkodás alapjait, és segítenek pozitívabban és hálásabban tekintened az életre. A bőség tudatos gondolkodás szemléletmódváltást jelent, és segít abban, hogy az életedet pozitívabb és kiegyensúlyozottabb módon éld meg.

Nézd meg a videót a részletesebb kifejtésért.

Mivel segítheted a gondolati váltást?

A hiánytudatos gondolkodásból való áttérés a bőségtudatos gondolkodás felé gyakorlattal és tudatosítással jár. Az alábbiakban néhány technikát hozok, amelyek segítenek ebben a folyamatban:

1. Hálanapló: Naponta jegyezd fel azokat a dolgokat, amelyek megtörténtek veled a nap során, és írd le néhány szóban, hogy miért vagy hálás. Lehetnek ezek kisebb-nagyobb események, személyes eredmények vagy a mindennapi élet apró örömei.

2. Közösség és pozitív környezet: Kapcsolódj olyan közösségekhez, társaságokhoz, ahol a pozitív gondolkodás és az ösztönzés van jelen. Az olyan emberekkel való kapcsolat, akik maguk is bőségtudatosan gondolkodnak, inspirálhatnak és segíthetnek a szemléletváltásban. Ilyen például a MannaClub közössége is, ahol rendszeres havi találkozóinkon támogatjuk egymást.

3. Tudatos pénzügyi tervezés: Összpontosíts a rendelkezésre álló lehetőségekre és gazdagságra. Készíts költségvetést, ismerd fel az értékeidet, és tervezz pénzügyi célokat. Ebben segítünk neked a Tedd rendbe a pénzügyeidet programon.

Átalakulás

Ezek a technikák segítenek áttérni a hiánytudatos gondolkodásból a bőségtudatos gondolkodás felé. Légy türelmes, hiszen ez egy folyamat, így időbe telhet, mire az új szemléletmód beépül az életedbe.

Biztos vagyok abban, hogy egyikünk sem csak az egyik, vagy a másik gondolati sémát képviseli, alkalmazza. Ezért figyeld meg, hogy amikor megrekedsz, akkor milyen mondatok pörögnek benned verkliként, és azt is, hogy amikor megvalósul valami, akkor milyen gondolatokkal és érzelmekkel voltál jelen. Nézz rá arra, hogy mennyi időre ragadtál bele a régi sémáidba, és használd a fentebb felsorolt technikákat a megváltoztatásukra.

Bőségtudatos gondolkodást és beteljesült vágyakat kívánok! Lépj a Siker útjára!

Gürtler Szilvia

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MANNA
Magazin


 > Inspiráció
 > Támogatás
 > Történetek
 > Tippek, ötletek

A munkát élvezni is lehet

Bakalár Cernovar - Cseh Sör